Com sortir dels grups de Whatsapp sense prendre mal

Com sortir dels grups de Whatsapp sense prendre mal

El Whastapp ens ha canviat la vida i la manera de comunicar-nos. Estem connectats amb tothom (que té whatsapp, és clar) i a qualsevol hora. Els grups són en realitat una boníssima eina per reunir en una sola sala virtual a un nombre de persones per compartir informació o bé organitzar un sopar, un viatge... i tenir el nostre cercle social més a prop.  És realment útil, i de fet, ara costaria imaginar-se el que suposaria haver de despenjar el telèfon i anar convocant un a un per anar al cinema dissabte al vespre. Però atenció! No tot és positiu!

El doble “check” blau ens té atrapats. Tothom pot saber quan estàs connectat, quan reps el missatge, quan l’has llegit.. i, per tant, pots ser increpat fàcilment perquè has rebut el missatge i no contestes! Oh pecat mortal! No contestes immediatament! Com és possible?

Hem d’acabar completant la majoria del què escrivim amb emoticones per evitar males interpretacions en el to dels nostres missatges. 28 milions de parelles al món han trencat la relació per un problema relacionat amb aquesta aplicació, s’explicava en l’edició del TEDxAndorralaVella 2014.

Mares i pares que estan “escrivint” constanment. Envies un missatge als teus estimats progenitors i  t’apareix aquell avís a la part superior que diu “escrivint”. Tu esperes. Escrivint. Segueixes esperant. Escrivint...i així successivament durant uns minuts que et semblen eterns fins que de cop, trilililili, apareix una emoticona, qualsevol, és igual, sempre sol ser UNA emoticona!! O , en el seu defecte, un simple “OK”.

Els grups. Són terrorífics. No t’ha passat mai que algú ha decidit (ha decidit per tu!) incloure’t en un grup de Whatsapp del que no pots escapar? Perquè, és clar, la realitat és que abans de marxar sense dir res i que aparegui allò de “fulanito ha deixat el grup”, hauries de donar algun tipus d’explicació, no? Això és el que s’espera de tu, que se suposa que ets, d’entrada, una persona educada i complidora. I què fas llavors? Res. Ets presoner d’un grup de Whatsapp.

Com sortir d’un grup de Whatsapp?

Primer de tot has de valorar qui hi ha en el grup en què t’acaben d’incloure en contra de la teva voluntat i quin és el tema que els ocupa. Si no t’interessa i no tens pràcticament contacte amb les persones que en formen part, pots optar per un missatge educat i respectuós disculpant-te. Segurament no cola, però recorda que és important fer servir moltes emoticones.

Ara bé, l’opció més habitual per evitar-te “marrons” és, simplement, desactivar el so de tots els grups de Whatsapp i esperar que mori sol. Quan algú s’atreveixi a ser el primer en abandonar, el segueixes immediatament. És covard però efectiu.

Important: Has de trobar el moment idoni per abandonar perquè si es malinterpreta, et poden tornar a incloure de seguida amb un “què ha passat?”Perquè sempre hi ha gent controladora en els grups de Whatsapp, són la policia del Whatsapp, que vol saber què fas en tot moment, per què parles, per què no parles, què fas, on ets, on vas...el perquè de tot! Ara bé, si marxar d’un grup et pot generar un problema (creieu-me que pot passar tot i semblar a priori una reacció infantil) i et fa sentir exclós socialment, és millor que afronteu directament le problema parlant en persona.

Les psicòlogues de PsicoB ens recomanen reflexionar al voltant d’aquest tema perquè “és important saber que el món segueix girant quan abandones un grup de Whatsapp. Es més, et sorprendrà el temps i concentració que guanyes al dia només per deixar de llegir els centenars de missatges que la majoria de  vegades no t’interessen en absolut. Perquè siguem realistes, si passa alguna cosa important, t’assabentaràs encara que no estiguis en el grup de Whatsapp”.

Afegeixen que “els grups neixen, es desenvolupen i finalment moren, passa en les relacions i també passa en els grups de Whatsapp així que no t’angoixis tant. De veritat, s’ha de saber dir que no, marxar a temps i intentar que ningú s’ofengui. No és fàcil però ho podeu fer”.

Recorda, pots dir prou als grups de Whatsapp, o pots no dir res i fugir quan vegis una sortida.

Quina és la teva opció? S’accepten suggerències.

Un article de l’equip web d’RTVA amb la col·laboració de PsicoB

 

Comparteix: