Mandonguilles amb sípia per llepar-se els dits

Mandonguilles amb sípia per llepar-se els dits

Les mandonguilles són un plat universal. Es poden preparar de diverses maneres i una de les més tradicionals és acompanyar-les amb sípia. Si vols preparar unes mandonguilles per llepar-te els dits, no perdis detall de la recepta:

Ingredients (per a 6 persones)

½ kg de carn magra de porc picada

½ kg de carn magra de vedella picada

1 kg de sípia de platja

2 llesques de pa remullat amb llet

2 ous

2 cebes

2 tomàquets

4 grans d’all

1 ramet d’herbes (llorer, farigola i orenga)

1 ramet de julivert

1 bitxo

3 cullerades de farina

1 cullerada de pebre vermell dolç

300 g de pèsols

1 copa de vi blanc

½ litre de fumet de peix o aigua

30 g d’ametlles torrades

2 llesques de pa fregit

Oli, sal i pebre negre

Preparació:

1r) Demana al carnisser que us piqui la carn de porc i vedella.

Amassa la carn amb els ous, el pa remullat amb llet, dos alls, el julivert ben picat, sal i pebre. Un cop ben barrejat, elabora unes pilotes o mandonguilles i tot seguit enfarina-les i fregeix-les en una cassola de fang o alumini amb força oli ben calent i, un cop rosses, reserva-les.

2n) En el mateix oli, sofregeix-li la ceba tallada ben fina, dos alls picats i un grapat de julivert. Quan la ceba sigui daurada, afegiu-hi els tomàquets ratllats, el ramet d’herbes i un pessic de sal i pebre. Deixeu-ho coure fins que obtingueu un sofregit ben concentrat.

3r) Netegeu la sípia, talla-la a tires d’1 centímetre aproximadament i reserveu la seva pròpia bosseta de salsa marró.

4t) Posa la sípia a la cassola i doneu-hi tombs fins que estigui cuita. Tot seguit, afegeix-hi el pebre vermell, el bitxo esmicolat i ruixa-ho tot amb la copa de vi.

Deixeu-ho reduir 5 minuts i lligueu-ho amb una cullera de farina.

5è) Afegeix-hi els pèsols i les mandonguilles i cobreix-ho tot amb el fumet de peix o aigua. Deixa-ho coure tot uns 15 minuts i els últims 5 minuts de cocció afegeix-hi la bosseta de salsa de la sípia i la picada feta de dos grans d’all, les ametlles, el julivert i el pa fregit.

I bon profit!

Una recepta de Dolors Abad, cuinera

Comparteix: