- Liberals d´Andorra ha demanat la dimissió voluntària, immediata i irrevocable del cònsol menor d´Escaldes-Engordany, Marc Calvet, per estar processat per uns comentaris publicats en un mitjà de comunicació digital contra un ciutadà de la parròquia. Una petició que ha estat rebutjada per la majoria comunal i l´executiva de DA que ha donat ple suport a Calvet. - La selecció de futbol ha posat fi a més de 12 anys sense conèixer la victòria aquesta tarda a San Marino. L´onze tricolor s´ha imposat aquest dimecres per 0 a 2 amb gols d´Ildefons Lima, al minut 28, i de Cristian Martínez, al 66. Una injecció de moral per afrontar e proper compromís oficial, el 25 de març a l´Estadi Nacional contra les Illes Fèroe. - L´empresa encarregada d´analitzar la contaminació de la Font d´Arinsal, colorarà l´aigua de diverses zones per trobar possibles connexions entre els canals d´aigua i la font. El Govern ha alertat que, tot i que les accions es faran de nit, pot ser que sigui visible l´aigua colorada a la zona. - Els comuns d´Andorra la Vella i Escaldes-Engordany tiren endavant el concurs d´embelliment conjunt de les avingudes Meritxell i Carlemany obrint-lo als enginyers. Els comuns accepten aquest col·lectiu després del rebuig del Col·legi d´Arquitectes, que estava en contra del concurs de mèrits. La consellera escaldenca del PS Cèlia Vendrell creu que manca coordinació entre els dos comuns. - Comuns i Govern tenen pràcticament enllestida la reforma de les transferències i les competències comunals. La reunió d´aquest dimarts ha servit per tancar la negociació sobre les competències que assumirà cada administració i que quedaran aclarides per llei. Pel que fa a les transferències, els cònsols han acceptat vincular-les al PIB si bé hi han fet aportacions.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Blog d'Andorra Difusió

Quatre consells i una recepta saludable per als àpats de Nadal

  Blog RTVA » Salut   29 de desembre, 2016 Quatre consells i una recepta saludable per als àpats de Nadal

Estem de ple en les festes nadalenques, ha passat una part de la marató d’àpats i encara queden les celebracions de Cap d’Any i Reis. Si us demaneu què podeu fer per no patir massa les conseqüències d’aquests excessos, aquí teniu uns consells.

Si cuineu a casa, podeu fer uns aperitius basats en vegetals: patés de remolatxa, de xampinyons, cremes de verdures, amanides originals i evitar barreges de plats copiosos difícils de digerir. Amb una mica d’imaginació es poden fer platets saludables i festius.

Si esteu convidats i no teniu opció a fer plats més lleugers, podeu ajudar la vostra digestió amb la umeboshi. És una pruna molt àcida i salada que té la capacitat d’ajudar a fer la digestió, alcalinitza l’organisme i és desintoxicant ja que estimula la funció hepàtica. Se n’ha de prendre una petita quantitat, l’equivalent a una ungla petita abans dels àpats. Cal ensalivar-la mínimament.

Un altre remei que us pot ajudar és prendre en dejú un got d’aigua tèbia amb el suc de mitja llimona. És una bona manera de netejar el fetge i depurar l’organisme.

Si entre àpats us sentiu tips i no teniu gana, podeu prendre brous, sucs vegetals i deixar descansar el vostre aparell digestiu. Us ho agrairà!

 

Aquí us deixo una recepta de minidonuts salats, queden molt divertits com a aperitiu i són saludables!

 

DONUTS DE CIGRONS AMB CARBASSA I REDUCCIÓ DE MÒDENA

Ingredients

  • 150 g de farina de cigrons
  • 50 g de fècula de blat de moro bio
  • ½ cc de sal
  • 1 cc de llevat sense químics
  • 1 cc de curri picant
  • 4 ous
  • 4 cs d’oli d’oliva
  • 300 g de carbassa ratllada
  • Reducció de Mòdena

Preparació

Barregeu en un bol la farina de cigrons, la fècula, la sal, el curri i el llevat.

A part, bateu els ous amb l’oli d’oliva. Incorporeu-los a la preparació anterior. Barregeu bé a fi d’obtenir una preparació llisa.

Afegiu la carbassa i barregeu una altra vegada.

Poseu en motlles per minidonuts i coeu al forn a 180 graus durant 25 minuts.

Verifiqueu la cocció punxant amb un ganivet que n’ha de sortir sec. Si en surt humit, coeu uns minuts més.

Deixeu refredar els donuts, desemmotlleu-los i decoreu-los amb la reducció de Mòdena.

Variant amb olivada:

Feu la mateixa preparació, fent servir motlles individuals per savarin.

Quan estiguin cuits i refredats, farciu el centre amb olivada (negra o verda).

cc: cullerada de cafè
cs: cullerada sopera

 

 

Una recepta de Pili Borra, naturòpata especialitzada en nutrició