- Joan Besolí passa la primera nit a la presó madrilenya de Soto del Real, després que la jutgessa Lamela hagi considerat que va ser el testaferro de Rosell i creador d´un entramat d´empreses per blanquejar diners de comissions il·legals. Segons l´aute, Besolí hauria obtingut el 50% dels beneficis de la societat, que va rebre més de 8 milions d´euros en comissions il·lícites. - Sant Julià de Lòria celebra aquest dissabte la diada de Canòlich, una tradició molt arrelada a la parròquia que congrega cada any centenars de famílies que decideixen pujar a peu fins al santuari. Un dels moments més esperats és el repartiment de pans beneïts, dels quals es preparen més de 5.000. - Andorra ha acollit per primera vegada el congrés mundial més important del sector immobiliari. El FIABCI s´ha centrat en els conceptes de ciutats i construccions intel·ligents i sostenibles. En aquest sentit, els ponents, com Jean Nouvel, han assegurat que Andorra és el laboratori perfecte per innovar. El prestigiós arquitecte francès, a més, ha aprofitat l´estada al Principat per confirmar que les obres a la Querola finalitzaran el 2019. - La Federació Catalana de Futbol ha accedit a endarrerir el partit de l´Andorra a Sants per la mort d´Emili Vicente. També s´ajorna el duel de l´Horta, l´altre candidat a l´ascens. Totes les parts implicades han mostrat la seva màxima comprensió i solidaritat amb la pèrdua humana que ha patit el vestidor andorrà. - El nombre de delictes i de detinguts es manté estable des del 2012. Ho ha destacat el director de la policia durant la diada de la patrona del cos. L´objectiu més immediat és augmentar la presència policial al carrer per mantenir el nivell de seguretat ciutadana.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Blog d'Andorra Difusió

Quatre consells i una recepta saludable per als àpats de Nadal

  Blog RTVA » Salut   29 de desembre, 2016 Quatre consells i una recepta saludable per als àpats de Nadal

Estem de ple en les festes nadalenques, ha passat una part de la marató d’àpats i encara queden les celebracions de Cap d’Any i Reis. Si us demaneu què podeu fer per no patir massa les conseqüències d’aquests excessos, aquí teniu uns consells.

Si cuineu a casa, podeu fer uns aperitius basats en vegetals: patés de remolatxa, de xampinyons, cremes de verdures, amanides originals i evitar barreges de plats copiosos difícils de digerir. Amb una mica d’imaginació es poden fer platets saludables i festius.

Si esteu convidats i no teniu opció a fer plats més lleugers, podeu ajudar la vostra digestió amb la umeboshi. És una pruna molt àcida i salada que té la capacitat d’ajudar a fer la digestió, alcalinitza l’organisme i és desintoxicant ja que estimula la funció hepàtica. Se n’ha de prendre una petita quantitat, l’equivalent a una ungla petita abans dels àpats. Cal ensalivar-la mínimament.

Un altre remei que us pot ajudar és prendre en dejú un got d’aigua tèbia amb el suc de mitja llimona. És una bona manera de netejar el fetge i depurar l’organisme.

Si entre àpats us sentiu tips i no teniu gana, podeu prendre brous, sucs vegetals i deixar descansar el vostre aparell digestiu. Us ho agrairà!

 

Aquí us deixo una recepta de minidonuts salats, queden molt divertits com a aperitiu i són saludables!

 

DONUTS DE CIGRONS AMB CARBASSA I REDUCCIÓ DE MÒDENA

Ingredients

  • 150 g de farina de cigrons
  • 50 g de fècula de blat de moro bio
  • ½ cc de sal
  • 1 cc de llevat sense químics
  • 1 cc de curri picant
  • 4 ous
  • 4 cs d’oli d’oliva
  • 300 g de carbassa ratllada
  • Reducció de Mòdena

Preparació

Barregeu en un bol la farina de cigrons, la fècula, la sal, el curri i el llevat.

A part, bateu els ous amb l’oli d’oliva. Incorporeu-los a la preparació anterior. Barregeu bé a fi d’obtenir una preparació llisa.

Afegiu la carbassa i barregeu una altra vegada.

Poseu en motlles per minidonuts i coeu al forn a 180 graus durant 25 minuts.

Verifiqueu la cocció punxant amb un ganivet que n’ha de sortir sec. Si en surt humit, coeu uns minuts més.

Deixeu refredar els donuts, desemmotlleu-los i decoreu-los amb la reducció de Mòdena.

Variant amb olivada:

Feu la mateixa preparació, fent servir motlles individuals per savarin.

Quan estiguin cuits i refredats, farciu el centre amb olivada (negra o verda).

cc: cullerada de cafè
cs: cullerada sopera

 

 

Una recepta de Pili Borra, naturòpata especialitzada en nutrició