- Després de la inhabilitació penal, el policia que va maltractar un detingut el cap de setmana passat ha deixat de ser membre del cos i no pot tornar-se a presentar a les proves d´ingrés. El ministre d´Interior ha lamentat els fets que van tenir lloc la matinada de diumenge i ha defensat les accions dutes a terme per evitar que aquest tipus de conductes tingui lloc. - El Centre de Congressos d´Andorra la Vella serà el marc el 28 de febrer d´un congrés de la fundació Lo que de verdad importa, que treballa per promoure valors ètics divulgant històries de superació personal. En el cas d´Andorra el president d´honor serà el pilot Albert Llovera. Llovera serà el primer ponent del congrés i seguidament hi explicarà la seva experiència l´exmodel i periodista Sandra Ibarra, que després de superar dos casos de leucèmia va crear una fundació solidària per ajudar els malalts i els seus familiars. - Les negociacions amb la Unió Europea per a l´acord d´associació podrien patir un nou contratemps. Si més no si es vol negociar de forma coordinada amb Mònaco i San Marino. El partit que ha guanyat recentment les eleccions a Mònaco és molt reticent a l´acord amb Brussel·les. S´oposa a la pèrdua de sobirania, demana mantenir certes quotes professionals i demana més transparència sobre les negociacions. - La Batllia ha decretat aquest dimarts l´ingrés a presó per a Andrés “Betingo” Sanguinetti. És un ciutadà uruguaià que va treballar com a gestor de BPA a l´Amèrica llatina entre el 2006 i el 2015. Se l´investiga per blanqueig de capitals al cas Odebrecht i se l´acusa de participar en el sistema de suborns d´aquesta constructora brasilera per aconseguir concessions d´obres públiques. - Més de 700 persones s´han afegit a la recollida de signatures de protesta pel tancament sistemàtic del coll de Pimorent a l´hivern. La iniciativa denuncia el tancament del coll de Pimorent en no haver-hi treta de neu a la nit, tot i que es pugui circular amb equipaments. La impulsora de la recollida assenyala que la població de la zona es veu obligada a pagar el peatge del túnel, amb un cost de 13,60 euros.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Blog d'Andorra Difusió

Quatre consells i una recepta saludable per als àpats de Nadal

  Blog RTVA » Salut   29 de desembre, 2016 Quatre consells i una recepta saludable per als àpats de Nadal

Estem de ple en les festes nadalenques, ha passat una part de la marató d’àpats i encara queden les celebracions de Cap d’Any i Reis. Si us demaneu què podeu fer per no patir massa les conseqüències d’aquests excessos, aquí teniu uns consells.

Si cuineu a casa, podeu fer uns aperitius basats en vegetals: patés de remolatxa, de xampinyons, cremes de verdures, amanides originals i evitar barreges de plats copiosos difícils de digerir. Amb una mica d’imaginació es poden fer platets saludables i festius.

Si esteu convidats i no teniu opció a fer plats més lleugers, podeu ajudar la vostra digestió amb la umeboshi. És una pruna molt àcida i salada que té la capacitat d’ajudar a fer la digestió, alcalinitza l’organisme i és desintoxicant ja que estimula la funció hepàtica. Se n’ha de prendre una petita quantitat, l’equivalent a una ungla petita abans dels àpats. Cal ensalivar-la mínimament.

Un altre remei que us pot ajudar és prendre en dejú un got d’aigua tèbia amb el suc de mitja llimona. És una bona manera de netejar el fetge i depurar l’organisme.

Si entre àpats us sentiu tips i no teniu gana, podeu prendre brous, sucs vegetals i deixar descansar el vostre aparell digestiu. Us ho agrairà!

 

Aquí us deixo una recepta de minidonuts salats, queden molt divertits com a aperitiu i són saludables!

 

DONUTS DE CIGRONS AMB CARBASSA I REDUCCIÓ DE MÒDENA

Ingredients

  • 150 g de farina de cigrons
  • 50 g de fècula de blat de moro bio
  • ½ cc de sal
  • 1 cc de llevat sense químics
  • 1 cc de curri picant
  • 4 ous
  • 4 cs d’oli d’oliva
  • 300 g de carbassa ratllada
  • Reducció de Mòdena

Preparació

Barregeu en un bol la farina de cigrons, la fècula, la sal, el curri i el llevat.

A part, bateu els ous amb l’oli d’oliva. Incorporeu-los a la preparació anterior. Barregeu bé a fi d’obtenir una preparació llisa.

Afegiu la carbassa i barregeu una altra vegada.

Poseu en motlles per minidonuts i coeu al forn a 180 graus durant 25 minuts.

Verifiqueu la cocció punxant amb un ganivet que n’ha de sortir sec. Si en surt humit, coeu uns minuts més.

Deixeu refredar els donuts, desemmotlleu-los i decoreu-los amb la reducció de Mòdena.

Variant amb olivada:

Feu la mateixa preparació, fent servir motlles individuals per savarin.

Quan estiguin cuits i refredats, farciu el centre amb olivada (negra o verda).

cc: cullerada de cafè
cs: cullerada sopera

 

 

Una recepta de Pili Borra, naturòpata especialitzada en nutrició