- La detenció de l´home de 52 anys que va donar una taxa d´alcohol de 4,85 grams per litre després d´un accident es converteix en l´índex més gran d´alcoholèmia mai registrat al Principat i es podria tractar d´una xifra sense precedents en els països de l´entorn. La detenció de dilluns de la setmana passada és un dels casos de major imprudència al volant. El conductor del vehicle, un home de 52 anys, va xocar contra un mur a l´Aldosa de la Massana a les cinc de la tarda. - Liberals denuncia que el Govern vol escurçar els terminis de la llei de reorganització fiscal saltant-se el procediment i que està aprofitant per modificar l´impost de societats. Finalment, pel que fa a la llei d´assegurances, demana que no hi hagi reci-procitat i un període d´adaptació de deu anys. - La formació professional és una opció que cada vegada tenen en compte més joves. Avui el centre d´Aixovall ha viscut una jornada de portes obertes per donar a conèixer les possibilitats que ofereix. Aquest curs 214 estudiants cursen algunes de les cinc branques. - La nevada del cap de setmana ha reforçat l´estat de la neu als dominis esquiables i n´ha assegurat l´obertura fins a la data prevista, el 17 d´abril. Els gruixos de neu han assolit en alguns punts els 50 centímetres i les previsions meteorològiques apunten que el bon estat de la neu es podrà mantenir durant la Setmana Santa. - La Massana ha tancat el 2016 amb un superàvit de 780.000 euros. David Baró ha destacat la racionalització de la despesa com un dels criteris perquè el comú hagi obtingut més ingressos que despeses. El cònsol major ha anunciat que part de l´excedent de tresoreria es destinarà a finançar part del pla estratègic de Pal-Arinsal.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Blog d'Andorra Difusió

Quatre consells i una recepta saludable per als àpats de Nadal

  Blog RTVA » Salut   29 de desembre, 2016 Quatre consells i una recepta saludable per als àpats de Nadal

Estem de ple en les festes nadalenques, ha passat una part de la marató d’àpats i encara queden les celebracions de Cap d’Any i Reis. Si us demaneu què podeu fer per no patir massa les conseqüències d’aquests excessos, aquí teniu uns consells.

Si cuineu a casa, podeu fer uns aperitius basats en vegetals: patés de remolatxa, de xampinyons, cremes de verdures, amanides originals i evitar barreges de plats copiosos difícils de digerir. Amb una mica d’imaginació es poden fer platets saludables i festius.

Si esteu convidats i no teniu opció a fer plats més lleugers, podeu ajudar la vostra digestió amb la umeboshi. És una pruna molt àcida i salada que té la capacitat d’ajudar a fer la digestió, alcalinitza l’organisme i és desintoxicant ja que estimula la funció hepàtica. Se n’ha de prendre una petita quantitat, l’equivalent a una ungla petita abans dels àpats. Cal ensalivar-la mínimament.

Un altre remei que us pot ajudar és prendre en dejú un got d’aigua tèbia amb el suc de mitja llimona. És una bona manera de netejar el fetge i depurar l’organisme.

Si entre àpats us sentiu tips i no teniu gana, podeu prendre brous, sucs vegetals i deixar descansar el vostre aparell digestiu. Us ho agrairà!

 

Aquí us deixo una recepta de minidonuts salats, queden molt divertits com a aperitiu i són saludables!

 

DONUTS DE CIGRONS AMB CARBASSA I REDUCCIÓ DE MÒDENA

Ingredients

  • 150 g de farina de cigrons
  • 50 g de fècula de blat de moro bio
  • ½ cc de sal
  • 1 cc de llevat sense químics
  • 1 cc de curri picant
  • 4 ous
  • 4 cs d’oli d’oliva
  • 300 g de carbassa ratllada
  • Reducció de Mòdena

Preparació

Barregeu en un bol la farina de cigrons, la fècula, la sal, el curri i el llevat.

A part, bateu els ous amb l’oli d’oliva. Incorporeu-los a la preparació anterior. Barregeu bé a fi d’obtenir una preparació llisa.

Afegiu la carbassa i barregeu una altra vegada.

Poseu en motlles per minidonuts i coeu al forn a 180 graus durant 25 minuts.

Verifiqueu la cocció punxant amb un ganivet que n’ha de sortir sec. Si en surt humit, coeu uns minuts més.

Deixeu refredar els donuts, desemmotlleu-los i decoreu-los amb la reducció de Mòdena.

Variant amb olivada:

Feu la mateixa preparació, fent servir motlles individuals per savarin.

Quan estiguin cuits i refredats, farciu el centre amb olivada (negra o verda).

cc: cullerada de cafè
cs: cullerada sopera

 

 

Una recepta de Pili Borra, naturòpata especialitzada en nutrició