- A l´agost han entrat a Andorra més vehicles, pràcticament sis punts per damunt de la dada d´un any abans. La xifra total d´arribades supera en gairebé 30 mil la de l´agost del 2016. Tot plegat ajuda a consolidar la tendència positiva des de gener i també la dels darrers dotze mesos. En tots dos casos s´han registrat més vehicles. - A pocs dies del tancament del període de presentació de la declaració de l´IRPF, ja s´ha presentat el 74% de les declaracions previstes. La xifra suposa un increment del 26% respecte de les que es van presentar per aquestes dates l´any passat. Des del departament de Tributs i Fronteres destaquen l´augment de declaracions en línia. - La quarta edició del Fòrum Empresa d´Andorra Telecom ha abordat aquest dimarts com les eines digitals poden ajudar en la relació amb el client, per fer més eficient l´atenció i poder fidelitzar-lo. Una idea de la qual les empreses han de prendre consciència, tot recordant que, més enllà de la tecnologia, les persones han d´estar al centre de tot procés. - "Scalada", en la seva versió "Stelar", ha tingut enguany un 2% més d´espectadors que l´any passat i s´ha arribat a un 98% d´ocupació mitjana en totes les representacions. Aquest increment s´ha notat també en l´impacte global que ha deixat la proposta, superior al 20 milions d´euros. - La CASS i el Col·legi de Metges han signat el nou conveni marc que estableix la nova relació entre els facultatius, la Seguretat Social i els pacients. Es tracta d´un nou punt de partida que inclou les bases de la reforma sanitària. L´acord estableix garanties per la continuïtat assistencial a les consultes i al domilici, la formació continuada i el funcionament del metge referent.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Blog d'Andorra Difusió

Quatre consells i una recepta saludable per als àpats de Nadal

  Blog RTVA » Salut   29 de desembre, 2016 Quatre consells i una recepta saludable per als àpats de Nadal

Estem de ple en les festes nadalenques, ha passat una part de la marató d’àpats i encara queden les celebracions de Cap d’Any i Reis. Si us demaneu què podeu fer per no patir massa les conseqüències d’aquests excessos, aquí teniu uns consells.

Si cuineu a casa, podeu fer uns aperitius basats en vegetals: patés de remolatxa, de xampinyons, cremes de verdures, amanides originals i evitar barreges de plats copiosos difícils de digerir. Amb una mica d’imaginació es poden fer platets saludables i festius.

Si esteu convidats i no teniu opció a fer plats més lleugers, podeu ajudar la vostra digestió amb la umeboshi. És una pruna molt àcida i salada que té la capacitat d’ajudar a fer la digestió, alcalinitza l’organisme i és desintoxicant ja que estimula la funció hepàtica. Se n’ha de prendre una petita quantitat, l’equivalent a una ungla petita abans dels àpats. Cal ensalivar-la mínimament.

Un altre remei que us pot ajudar és prendre en dejú un got d’aigua tèbia amb el suc de mitja llimona. És una bona manera de netejar el fetge i depurar l’organisme.

Si entre àpats us sentiu tips i no teniu gana, podeu prendre brous, sucs vegetals i deixar descansar el vostre aparell digestiu. Us ho agrairà!

 

Aquí us deixo una recepta de minidonuts salats, queden molt divertits com a aperitiu i són saludables!

 

DONUTS DE CIGRONS AMB CARBASSA I REDUCCIÓ DE MÒDENA

Ingredients

  • 150 g de farina de cigrons
  • 50 g de fècula de blat de moro bio
  • ½ cc de sal
  • 1 cc de llevat sense químics
  • 1 cc de curri picant
  • 4 ous
  • 4 cs d’oli d’oliva
  • 300 g de carbassa ratllada
  • Reducció de Mòdena

Preparació

Barregeu en un bol la farina de cigrons, la fècula, la sal, el curri i el llevat.

A part, bateu els ous amb l’oli d’oliva. Incorporeu-los a la preparació anterior. Barregeu bé a fi d’obtenir una preparació llisa.

Afegiu la carbassa i barregeu una altra vegada.

Poseu en motlles per minidonuts i coeu al forn a 180 graus durant 25 minuts.

Verifiqueu la cocció punxant amb un ganivet que n’ha de sortir sec. Si en surt humit, coeu uns minuts més.

Deixeu refredar els donuts, desemmotlleu-los i decoreu-los amb la reducció de Mòdena.

Variant amb olivada:

Feu la mateixa preparació, fent servir motlles individuals per savarin.

Quan estiguin cuits i refredats, farciu el centre amb olivada (negra o verda).

cc: cullerada de cafè
cs: cullerada sopera

 

 

Una recepta de Pili Borra, naturòpata especialitzada en nutrició