- El comú d´Andorra la Vella ampliarà el carrer Doctor Vilanova per crear una entrada més moderna i innovadora des de l´avinguda Tarragona al centre de la vila. El comú ha signat un conveni amb els propietaris dels terrenys adjunts perquè facin una cessió avançada de la zona. - El Govern proposa a la comissió BPA un pla estratègic d´accions a seguir per l´estabilitat financera del país que s´hauria de tenir tancat enguany. Pel que fa a la possibilitat de formar part del Fons Monetari Internacional, el ministre portaveu ha reconegut que Andorra encara no està preparada per demanar l´adhesió. - El Govern amplia el termini per presentar les candidatures a les noves places de policia. Fins ara ha rebut 51 sol·licituds per a 31 places. L´objectiu és permetre que puguin aspirar-hi candidats que en breu obtindran el títol de batxillerat. - El secretari d´Estat de Diversificació Econòmica creu que el nou ministeri d´Economia i Innovació millorarà la comunicació i les accions amb les empreses. Per Josep Maria Missé, l´objectiu és millorar el treball amb el sector empresarial per potenciar la diversificació econòmica i la captació d´inversió estrangera. El secretari d´Estat insisteix en les possibilitats del país com a destí de salut, vacances i benestar. Assegura, a més, que el projecte de l´institut Marquès es manté. - Condemnat a 16 anys de presó un home que va violar la filla de 12 anys. L´home va reconeìxer al judici oral una de les dues agressions. Ha estat condemnat també per proxenetisme, per fer regals a la nena per mantenir relacions sexuals. Corts jutja un altre home per violar i abusar d´una nena de sis anys, filla de la seva exparella.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Blog d'Andorra Difusió

Quatre consells i una recepta saludable per als àpats de Nadal

  Blog RTVA » Salut   29 de desembre, 2016 Quatre consells i una recepta saludable per als àpats de Nadal

Estem de ple en les festes nadalenques, ha passat una part de la marató d’àpats i encara queden les celebracions de Cap d’Any i Reis. Si us demaneu què podeu fer per no patir massa les conseqüències d’aquests excessos, aquí teniu uns consells.

Si cuineu a casa, podeu fer uns aperitius basats en vegetals: patés de remolatxa, de xampinyons, cremes de verdures, amanides originals i evitar barreges de plats copiosos difícils de digerir. Amb una mica d’imaginació es poden fer platets saludables i festius.

Si esteu convidats i no teniu opció a fer plats més lleugers, podeu ajudar la vostra digestió amb la umeboshi. És una pruna molt àcida i salada que té la capacitat d’ajudar a fer la digestió, alcalinitza l’organisme i és desintoxicant ja que estimula la funció hepàtica. Se n’ha de prendre una petita quantitat, l’equivalent a una ungla petita abans dels àpats. Cal ensalivar-la mínimament.

Un altre remei que us pot ajudar és prendre en dejú un got d’aigua tèbia amb el suc de mitja llimona. És una bona manera de netejar el fetge i depurar l’organisme.

Si entre àpats us sentiu tips i no teniu gana, podeu prendre brous, sucs vegetals i deixar descansar el vostre aparell digestiu. Us ho agrairà!

 

Aquí us deixo una recepta de minidonuts salats, queden molt divertits com a aperitiu i són saludables!

 

DONUTS DE CIGRONS AMB CARBASSA I REDUCCIÓ DE MÒDENA

Ingredients

  • 150 g de farina de cigrons
  • 50 g de fècula de blat de moro bio
  • ½ cc de sal
  • 1 cc de llevat sense químics
  • 1 cc de curri picant
  • 4 ous
  • 4 cs d’oli d’oliva
  • 300 g de carbassa ratllada
  • Reducció de Mòdena

Preparació

Barregeu en un bol la farina de cigrons, la fècula, la sal, el curri i el llevat.

A part, bateu els ous amb l’oli d’oliva. Incorporeu-los a la preparació anterior. Barregeu bé a fi d’obtenir una preparació llisa.

Afegiu la carbassa i barregeu una altra vegada.

Poseu en motlles per minidonuts i coeu al forn a 180 graus durant 25 minuts.

Verifiqueu la cocció punxant amb un ganivet que n’ha de sortir sec. Si en surt humit, coeu uns minuts més.

Deixeu refredar els donuts, desemmotlleu-los i decoreu-los amb la reducció de Mòdena.

Variant amb olivada:

Feu la mateixa preparació, fent servir motlles individuals per savarin.

Quan estiguin cuits i refredats, farciu el centre amb olivada (negra o verda).

cc: cullerada de cafè
cs: cullerada sopera

 

 

Una recepta de Pili Borra, naturòpata especialitzada en nutrició