- Jane Birkin vindrà a Andorra amb una secció musical amb un homenatge a Serge Gainsbourg. Serà a la tardor, amb una data encara per confirmar. És un dels grans anuncis del programa de la temporada cultural francesa que ve plena d´atractius genuïns francesos com el parcour, el Festival de Cannes i la Comédie Française. - Una vintena d´associacions han conformat la primera Fira d´entitats socials i cíviques. Un projecte que busca incentivar el voluntariat entre els joves i apropar a la ciutadania la seva tasca. El ministeri d´Afers Socials ha creat un espai on les diferents associacions cíviques i socials puguin interactuar amb la ciutadania i donar a conèixer la feina que desenvolupen. - Segon dia de judici BPA que ha continuat centrat en les qüestions prèvies. Els advocats de diversos gestors del banc han denunciat que se´ls va vulnerar el dret a la defensa. Perquè no sabien de què se´ls acusava abans de ser processats i perquè després no van tenir temps per preparar proves. Uns arguments que ha rebatut el fiscal general. - Sindicatura accepta la proposta dels set consellers de grup mixt que atorga a Josep Pintat la presidència i dona per tancada la crisi del grup que s´ha allargat un mes. Ha defensat la seva actuació per, entre d´altres, poder reactivar la comissió de Finances i començar a treballar amb el pressupost del 2018. Pere López és el president suplent. - Una vintena de restauradors de la Massana prenen part en les noves jornades de ´Lo Mandongo´, el cicle gastronòmic dedicat a la carn de porc. Quatre dels quals ho fan per primera vegada: tres són restaurants i l´altre és una residència que també ofereix cuina. En aquesta edició es volen superar els menús que es van vendre l´any passat, quan es va arribar als 1.300.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Blog d'Andorra Difusió

Un bon carrot cake per combatre el fred

  Blog RTVA » Gastronomia   19 de gener, 2017 Un bon carrot cake per combatre el fred

Aquests dies que fa tant de fred i que passem més temps a casa, la cuina pot ser una bona opció per entrenir-nos i també per compartir temps en família. Per això et proposem una recepta amb uns resultats per llepar-te els dits. Fem un carrot cake!

El carrot cake o pastís de pastanaga en el llenguatge de tota la vida s'ha posat molt de moda. I la veritat és que és boníssim. Vols saber com preparar-lo? Apunta:

Ingredients:

  • 325 grams de farina de rebosteria
  • 2,5 culleradetes de llevat en pols (tipus Royal)
  • 1,5 culleradetes de bicarbonat sòdic
  • 2 culleradetes de canyella en pols
  • 125 grams de nous
  • 400 grams de pastanaga
  • 5 ous
  • 300 grams d'oli de girasol
  • 300 grams de sucre
  • 1 culleradeta d'extracte de vainilla (ha de ser extracte, no aroma)
  • 1 culleradeta de sal

Preparació:

  1. Preescalfar el forn a 180º
  2. Picar les nous i reservar-les
  3. Pelar i ratllar les pastanagues i reservar-les
  4. En un bol gran barregem la farina, el bicarbonat, el llevat i la sal i reservem
  5. Batre els ous amb el sucre amb una batedora elèctrica (5 minuts aprox) fins aconseguir una crema suau i molt espumosa 
  6. Afegir l'oli, la vainilla i tornar a batre
  7. Incorporar poc a poc els ingredients secs (farina, bicarbonat, llevat i sal) i batre fins que la massa sigui homogènia
  8. Incorporar la pastanaga, les nous i tornar a batre
  9. Bolcar la massa en un motlle untat amb mantega (fem servir un motlle per bunt cake, és a dir, amb un forat al mig)
  10. Enfornar entre 55 minuts i 1h o fins que al punxar el pastís amb un escuradents ens surti net
  11. Un cop cuït, esperem 10 minuts i el desmotllem sobre d'una reixeta

El punt fort de la recepta és la cobertura. Així és com es prepara:

La cobertura

Necessites:

  • Una tarrina de 200 grams de formatge per untar (tipus philadelphia)
  • 100 grams de sucre glaç
  • 200 ml de nata per muntar

Com fer-la:

  1. Muntem la nata (secret: la nata ha d'estar molt freda -la pots posar al congelador quan comencis a fer el pastís i el bol també)
  2. A part batem el formatge amb el sucre
  3. Ho barregem tot i decorem el pastís sense mesura.

Bon profit!!

Una recepta de Viviana Besolí, productora i pastissera aficionada

PD: Per qualsevol dubte, pots compartir la teva pregunta a les nostres xarxes.