- El Tribunal Constitucional haurà de determinar si la llei d´agents de circulació conté algun article inconstitucional. El Tribunal Superior, que s´ha pronunciat sobre el recurs dels agents d´Escaldes-Engordany, creu que l´obligatorietat de tenir un complement per baixa laboral en cas d´accident podria contradir la carta magna. D´altra bandà, el comú ha tancat el tercer trimestre amb un 84% de la inversió executada. - Nou projectes innovadors del sector tecnològic han buscat finançament en el Niu Demo Day d´Andorra Telecom. Una cinquantena d´inversors del país i de fora s´han interessats per aquestes start-ups. Entre els projectes presentats hi ha plataformes per llogar aparcaments, aplicacions de telediagnòstic cardíac o un submarí simulador. - El dia 20 de novembre és el Dia mundial de la infància, un dia per recordar que és important educar en prevenció i fer bon ús de les xarxes. Vivim en l´era de les tecnologies de la informació i la comunicació en què internet i els dispositius intel·ligents són importants. Ho són en molts aspectes de la nostra vida, també en l´educació. - Últim dia de la trobada de microproductors de vi a Sant Julià de Lòria. Una jornada reservada als professionals, com restauradors i distribuïdors, i una bona oportunitat per tancar acords amb els cellers i empreses presents. Els expositors valoren l´organització de l´esdeveniment, tot i que en alguns casos creuen que ha fallat el públic. - El cap de Govern s´ha reunit amb el secretari d´estat d´Afers Exteriors sanmarinès, Nicola Renzi, amb qui ha analitzat l´estat de les negociacions amb Brussel·les. La reunió ha seguit amb una trobada tècnica entres les dues delegacions que negocien amb la Comissió Europea. Tot plegat ha servit per repassar l´agenda de la reunió trilateral que es farà aquest dimarts entre les delegacions d´Andorra, Mònaco i San Marino.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Blog d'Andorra Difusió

Un bon carrot cake per combatre el fred

  Blog RTVA » Gastronomia   19 de gener, 2017 Un bon carrot cake per combatre el fred

Aquests dies que fa tant de fred i que passem més temps a casa, la cuina pot ser una bona opció per entrenir-nos i també per compartir temps en família. Per això et proposem una recepta amb uns resultats per llepar-te els dits. Fem un carrot cake!

El carrot cake o pastís de pastanaga en el llenguatge de tota la vida s'ha posat molt de moda. I la veritat és que és boníssim. Vols saber com preparar-lo? Apunta:

Ingredients:

  • 325 grams de farina de rebosteria
  • 2,5 culleradetes de llevat en pols (tipus Royal)
  • 1,5 culleradetes de bicarbonat sòdic
  • 2 culleradetes de canyella en pols
  • 125 grams de nous
  • 400 grams de pastanaga
  • 5 ous
  • 300 grams d'oli de girasol
  • 300 grams de sucre
  • 1 culleradeta d'extracte de vainilla (ha de ser extracte, no aroma)
  • 1 culleradeta de sal

Preparació:

  1. Preescalfar el forn a 180º
  2. Picar les nous i reservar-les
  3. Pelar i ratllar les pastanagues i reservar-les
  4. En un bol gran barregem la farina, el bicarbonat, el llevat i la sal i reservem
  5. Batre els ous amb el sucre amb una batedora elèctrica (5 minuts aprox) fins aconseguir una crema suau i molt espumosa 
  6. Afegir l'oli, la vainilla i tornar a batre
  7. Incorporar poc a poc els ingredients secs (farina, bicarbonat, llevat i sal) i batre fins que la massa sigui homogènia
  8. Incorporar la pastanaga, les nous i tornar a batre
  9. Bolcar la massa en un motlle untat amb mantega (fem servir un motlle per bunt cake, és a dir, amb un forat al mig)
  10. Enfornar entre 55 minuts i 1h o fins que al punxar el pastís amb un escuradents ens surti net
  11. Un cop cuït, esperem 10 minuts i el desmotllem sobre d'una reixeta

El punt fort de la recepta és la cobertura. Així és com es prepara:

La cobertura

Necessites:

  • Una tarrina de 200 grams de formatge per untar (tipus philadelphia)
  • 100 grams de sucre glaç
  • 200 ml de nata per muntar

Com fer-la:

  1. Muntem la nata (secret: la nata ha d'estar molt freda -la pots posar al congelador quan comencis a fer el pastís i el bol també)
  2. A part batem el formatge amb el sucre
  3. Ho barregem tot i decorem el pastís sense mesura.

Bon profit!!

Una recepta de Viviana Besolí, productora i pastissera aficionada

PD: Per qualsevol dubte, pots compartir la teva pregunta a les nostres xarxes.