- El soldat de 24 anys mort a Síria el passat 10 de febrer, era resident espanyol. Militava a les forces kurdes lluitant contra l´Estat Islàmic i es va unir a la campanya turca per raons humanitàries. Samuel Prada León nascut a Ourense, vivia des de feia molts anys al Principat on va passar la seva etapa escolar, primer al Sagrada Família i posteriorment al Sant Ermengol. - El comú d´Andorra la Vella està disposat a entrar en el finançament de la construcció del recinte multifuncional. També a cedir-ne gratuïtament els terrenys. Segons Conxita Marsol, n´hi hauria tres de disponibles i amb possibilitats. La cònsol major de la capital ja ha transmès aquesta voluntat al Govern, que continua avaluant la viabilitat del projecte. - Els serveis mínims a batxillerat i formació professional enfronten Govern i sindicats. El SEP no en vol establir mentre que des del ministeri es demana un docent cada quatre grups classe. El ministre Jover considera que el sindicat s´ha extralimitat demanant als pares que no portin els fills a l´escola. - El comú de la Massana invertirà 1,7 milions d´euros en la millora de la xarxa d´aigües. Es preveu que les obres estiguin enllestides a començament d´estiu. Des de la majoria es destaca que la inversió destinada serà sufragada amb excedents de la tresoreria, per la qual cosa no caldrà recórrer a crèdits.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Balanç positiu de la temporada d'atletisme

  Esports   13 d'agost, 2017
www.andorradifusio.ad

El Campionat del Món de Londres, amb la presència de Pol Moya, va posar punt final a una intensa temporada d´atletisme al Principat. Des de la comissió tècnica de la federació es fa un bon balanç dels resultats de l´any.

Ha estat un any important per a l´atletisme, amb presència en competicions de primer nivell i obtenint metalls en els Jocs dels Petits Estats de San Marino. Pol Moya, amb el rècord de 800 metres llisos i mínima per a Europeus, ha estat una de les notícies positives.

La saltadora Clàudia Guri, l´altre valor consolidat, va arrencar amb actuacions prometedores però en la segona part de la temporada s´ha trobat amb les lesions.

Com Moya i Guri, atletes residents com Marcos Sanza, Dayane Huerta o Leyre de la Rúa han aconseguit mínimes per al campionat d´Espanya absolut. Ajuden a millorar la resta. I joves com Nahuel Carabaña o Arnau Roig ja treuen el cap.

Al setembre arrenca de nou la feina en una temporada que a banda de Campionats d´Espanya tindrà els Jocs del Mediterrani, l´Europeu a l´aire lliure i el Mundial de pista coberta.

Informa: David Domingo
Imatges: Sergi Linares