El MoraBanc fa el partit somiat i força el tercer a Madrid (89-77)

Han calgut tres finals amb pròrroga i patir una pallissa com a visitants perquè el MoraBanc Andorra guanyés per primera vegada en tota la temporada i segona en la seva història al Reial Madrid. A la cinquena els tricolors han pogut fer el partit somiat, farcit d'encerts i, també, moltes errades dels madrilenys.

El Reial Madrid i, especialment Sergio Llull, començaven fallant cistelles atípicament, en el que s'ha acabat convertint en la tònica del partit. Al MoraBanc li costava més entrar en calor, amb Albicy intentant endreçar l'equip, però fallant dos triples. Eren Jelinek i Walker els primers que aconseguien encertar des de la línia de 3.

Igualats al final del primer quart, el segon ha tingut una primera part blava i segona part blanca. Els locals passaven de liderar de 8 a perdre de 4 quan el Reial Madrid buscava com a referència Ayón, amb un Lllul desconegut (2 de 9 en tirs de camp).

Al tercer parcial, el MoraBanc ha tornat a prémer l'accelerador. Shermadini, que sempre hi és, Albicy, Stevic i especialment Antetokounmpo es posaven l'equip a l'esquena i tancaven el quart 34-20.

L'últim quart ha confirmat el mal dia de Llull i el bon moment de Thanasis Antetokounmpo, sumant-se a la festa com a triplista. Giannis Antetokounmpo, entre el públic, segurament ha vist els dos millors partits del seu germà al Poliesportiu d'Andorra, el de la jornada 34 i aquest. Quan ha estat eliminat per 5 faltes, tota l'afició s'ha bolcat amb ell.

Amb la màxima renda a l'electrònic (77-61) arribaven els crits de "sí que es pot" i de "marxem cap a Madrid" del públic. Ja només ha calgut mantenir la tensió per acabar tancant el treball 89 a 77. 15 partits de 17 guanyats a casa són el currículum d'aquesta temporada.

Al final, festa, crits de "MVP" per a Shermadini i homenatge a un equip que ha fet somiar l'afició per sobre de les possibilitats que se li atribuïen. Els andorrans s'han guanyat el dret a somiar.

L'entrenador rival, Pablo Laso, ha reconegut la superioritat del MoraBanc i els ha felicitat pel partit, tot reconeixent que cada partit és una guerra nova en aquesta rivalitat. "Espero el millor del MoraBanc el diumenge", ha advertit. Joan Peñarroya ha aprofitat per recordar el passat: "venim de LEB Plata i avui guanyem un partit de play-off a Madrid. Està tot dit. Però que no pensi ningú que anem a Madrid a no competir, a no guanyar", ha advertit. "El sisè partit el volem jugar igual que quatre dels anteriors", ha desitjat Peñarroya, qui ha destacat principalment la feina defensiva i l'ambient al pavelló.

L'Andorra jugarà el tercer partit dels quarts de final del play-off pel títol de la Lliga Endesa aquest diumenge a les 19.15h a Madrid. Ràdio Nacional el retransmetrà en directe pel 94.2 de l'FM i www.andorradifuso.ad

Informa: Jordi Domingo