El VPC, molt a prop de jugar les fases d'ascens a Divisió d'Honor

El VPC Andorra està molt a prop de jugar les fases d´ascens a Divisió d´Honor Migdia Pirineus. A falta de la confirmació oficial l´equip ho hauria aconseguit aquest diumenge després de guanyar el Lezat, a l'Estadi Nacional, 30 a 9. Amb aquest resultat els andorrans acaben setens la fase regular i beneficiant-se de la sanció de l´Arize, quart classificat, els tricolors ocuparien la sisena i última plaça per lluitar per l´ascens.
Al Nacional no s´ha vist un gran partit, especialment a la primera meitat. Amb tot, l´important era guanyar. Intercanvi de cops de càstig fins als 30 minuts amb avantatge visitant 3 a 6. Ha estat Matt Dickens el que ha trencat la monotonia amb aquesta sorprenent arrencada. La davantera visitant no té temps de reaccionar i l´anglès acaba enfonsant la pilota a la línia de marca. Fins aquell moment el partit tenia mala pinta. Amb la transformació l'equip ha arribat al descans amb avantatge 10 a 6.

A la segona meitat l'equip ha ampliat distàncies amb un parell de cops de càstig. El segon assaig no ha arribat fins al minut 27. Aquesta vegada Dickens fa la darrera passada per facilitar la marca de Marc Vilella. Amb la transformació el marcador se situava 23 a 9 ja amb la salvació força coll avall. El partit ha acabat amb un darrer assaig de Roger Fité. Al final 30 a 9, salvació assegurada i fases d'ascens gairebé assegurades. El discurs ha anat a càrrec de Toni Carmona en la seva darrera temporada al VPC.

Si es confirma la participació a les fases d'ascens el VPC jugaria d'aquí a 15 dies els setzens de final al camp del quart classificat de l'altre grup.

Imatges: Lluís Calvo