- El Mundial de trial, una de les cites clàssiques del calendari esportiu, no tindrà prova andorrana la temporada que ve. El nou promotor del campionat ja ho ha comunicat a la Federació Motociclista, que buscarà organitzar un esdeveniment alternatiu. - El servei de recollida selectiva de residus comptarà amb més d´una vintena vehicles nous ecològics, per tal de millorar diferents aspectes relacionats amb l´eficiència energètica i la seguretat. Tot i això, el país manté uns bons nivells de recollida selectiva que se situen al voltant del 40%. A partir de l´octubre s´iniciarà el servei de recollida de matèria orgànica. - L´USdA s´oposa als canvis adoptats per Govern en la compensació de les hores extres en el sector públic. A partir d´ara ja no seran els treballadors els qui decideixin si volen cobrar o recuperar-les sinó el seu superior. Des del sindicat ho consideren inadmissible i s´hi oposen radicalment. - UNICEF Andorra insta el Govern a allargar les baixes de maternitat i paternitat però valora que s´estigui estudiant. L´últim informe de l´ONG determina que només 15 països del món apliquen les tres polítiques bàsiques per ajudar les famílies amb infants petits. De moment, Andorra en compleix dues. - La visió d´una part de la població del funcionament del sistema polític com a sistema d´intercanvi de favors es dibuixa com un dels factors de l´abstencionisme. Així ho indica un informe del CRES encarregat pel Consell General. La crisi econòmica i els canvis en els partits polítics són altres possibilitats. L´estudi fa diverses propostes, com depurar el cens o fomentar les eleccions per correu. El Consell General les estudiarà.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Històric vuitè lloc de Laura Pellicer en els Jocs Olímpics de la Joventut a Nanquín

  Esports   26 d'agost, 2014
www.andorradifusio.ad

Resultat històric per a l´esport andorrà en els Jocs Olímpics de la Joventut de Nanquín, a la Xina. L´ha firmat la palista Laura Pellicer, que ha acabat vuitena en la prova d´eslàlom de K1, en canoa-caiac, i per tant ha aconseguit diploma olímpic.

Laura Pellicer ha donat la gran alegria a la delegació andorrana que participa en els Jocs Olímpics de la Joventut a la localitat xinesa de Nanquín. La jove palista de setze anys ha acabat vuitena a la modalitat d´eslàlom de K1 en canoa- caiac.

 Per aconseguir aquest resultat històric, Pellicer ha acabat entre els vuit millors temps en les classificatòries i ha repetit el vuitè millor registre a la ronda de vuitens de final. En els quarts de final, l´andorrana ha caigut davant de l'alemanya Selina Jones després de topar amb una porta.

Un gran resultat per posar punt final a l´actuació andorrana a Nanquín. El futur del canoa-caiac està en bones mans.

Informa: Joan López