- El Mundial de trial, una de les cites clàssiques del calendari esportiu, no tindrà prova andorrana la temporada que ve. El nou promotor del campionat ja ho ha comunicat a la Federació Motociclista, que buscarà organitzar un esdeveniment alternatiu. - El servei de recollida selectiva de residus comptarà amb més d´una vintena vehicles nous ecològics, per tal de millorar diferents aspectes relacionats amb l´eficiència energètica i la seguretat. Tot i això, el país manté uns bons nivells de recollida selectiva que se situen al voltant del 40%. A partir de l´octubre s´iniciarà el servei de recollida de matèria orgànica. - L´USdA s´oposa als canvis adoptats per Govern en la compensació de les hores extres en el sector públic. A partir d´ara ja no seran els treballadors els qui decideixin si volen cobrar o recuperar-les sinó el seu superior. Des del sindicat ho consideren inadmissible i s´hi oposen radicalment. - UNICEF Andorra insta el Govern a allargar les baixes de maternitat i paternitat però valora que s´estigui estudiant. L´últim informe de l´ONG determina que només 15 països del món apliquen les tres polítiques bàsiques per ajudar les famílies amb infants petits. De moment, Andorra en compleix dues. - La visió d´una part de la població del funcionament del sistema polític com a sistema d´intercanvi de favors es dibuixa com un dels factors de l´abstencionisme. Així ho indica un informe del CRES encarregat pel Consell General. La crisi econòmica i els canvis en els partits polítics són altres possibilitats. L´estudi fa diverses propostes, com depurar el cens o fomentar les eleccions per correu. El Consell General les estudiarà.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Inaugurada la primera edició de l'Andorra Cup de Futbol

  Esports   24 de juny, 2015
www.andorradifusio.ad
La primera edició de l´Andorra Cup de futbol va arrencar ahir amb la cerimònia inaugural. Aquesta tarda la pilota començarà a rodar als camps del Prat del Roure, Sant Ermengol, Estadi Nacional i Ordino. Hi participen 44 equips, la meitat dels quals són del país.
Desfilada multitudinària dels participants a la primera Andorra Cup de futbol. L´Estadi Nacional va ser l´escenari ahir d´una inauguració que va servir per presentar els 44 equips participants. La meitat són del país. La resta ha arribat de Catalunya, Castella i Lleó, Andalusia, Madrid i el País Basc. L´Andorra Cup vol ser un gran aparador del futbol en les categories benjamí, aleví, infantil, cadet i juvenil, però sobretot vol servir per promoure els valors del joc net entre els joves futbolistes. Entre els organitzadors hi ha el mediàtic exàrbitre espanyol Rafa Guerrero. Després de declarar inaugurat el torneig, va protagonitzar el moment més emotiu de la nit amb un infant que no podrà jugar per lesió, però que ahir es va convertir en el gran protagonista. A partir d´aquesta tarda, la pilota començarà a rodar en aquesta mateixa gespa i també als camps del Prat del Roure, Sant Ermengol i Ordino fins diumenge.Informa: Joan López