- La comissió legislativa de Sanitat ha tancat la llei de drets i deures dels pacients i de la història clínica compartida, pedra angular de la reforma sanitària. La llei es podria votar el 5 d´octubre o el dia 20 a molt estirar, segons han indicat fonts parlamentàries. El text estableix que sigui el metge referent qui introdueixi a l´historial del pacient els actes mèdics fets a l´estranger. - La sisena edició del Festival Ull-Nu comptarà amb una nova categoria, la del llargmetratge. Serà el primer cop que el festival tindrà l´oportunitat de tenir aquest format, que premiarà la millor òpera prima per a menors de 35 anys amb un premi de 1.500 euros. La recepció de propostes s´ acaba el 17 de desembre. - El 12 d´octubre s´estrena a Sant Julià de Lòria una coproducció de l´ENA i l´Animal. Una obra escrita i feta al país que compta amb actors andorrans d´excepció com Oriol Guillem o Pere Tomàs i catalans com Sílvia Forns i Josep Sobrevals. Un aniversari és l´excusa per veure com els membres d´una família viuen de manera diferent el viscut i el pas del temps. - El Centre de recuperació de fauna salvatge ha alliberat dues cries de cabirol. Els animals han passat prop de tres mesos al centre, on han estat alimentats després que els recuperés un ramader. Un cop superat el període d´alletament, ja estan preparats per tornar al medi natural i han estat alliberats. - La tendència positiva en el turisme d´aquest estiu s´ha confirmat a l´agost quan s´ha superat el milió de visitants. El que més ha augmentat són els turistes, és a dir, els que pernocten, que han crescut un 10%. La majoria prové dels dos estats veïns, tot i que també han augmentat els d´altres nacionalitats.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Lluís Marín es recupera amb l'objectiu d'arribar al 100% als Jocs de Corea

  Esports   11 de setembre, 2017
www.andorradifusio.ad

Lluís Marín no ha tingut més remei que seguir per televisió l´obertura de la Copa del Món de boarder cross amb el doblet de l´australià Alex Pullin. Amb tot el surfista de neu és optimista, la recuperació va segons el previst. Tornarà a la neu a l´octubre amb l´objectiu d´arribar als Jocs Olímpics, el principal objectiu de la temporada, al cent per cent.

La setmana passada va tenir visita al metge i la recuperació va segons el previst. El surfista de neu no té pressa per tornar i ho vol fer quan es trobi al 100% físicament i amb la confiança necessària per competir. Calcula que podrà tornar a la neu "a mitjans d'octubre" i no es vol arriscar avançant la data.

Després de perdre's les dues primeres proves de Copa del Món disputades aquest cap de setmana a l´Argentina, Marín es marca els Jocs Olímpics del mes de febrer a Corea com a gran objectiu de la temporada.

Aquesta pretemporada és especialment important perquè després de molts anys Marín canvia de marca per calçar una taula que espera li atorgui més seguretat en pista. El 7 d´octubre tornarà a la neu a Saas Fee. El 12 de desembre té previst ser present a la Copa del Món de Val Thorens. 

Informa/imatge: Cesc Sanjuan