L’UE Engordany fa història i passa ronda a l’Europa League

Un gol en el temps afegit ha classificat l’UE Engordany per

Un gol en el temps afegit ha classificat l’UE Engordany per a la primera ronda classificatòria de l’Europa League. Els d’Otger Canals han empatat a un gol aquest dimecres al camp del Folgore de San Marino i han superat la ronda preliminar amb un global de 3 a 2.

L’empat a zero inicial, que classificava l’Engordany després de guanyar per 2-1 en l'anada al Comunal, s’ha mantingut fins a les acaballes del partit. El Folgore s’ha avançat en un córner al minut 86, i amb l’1 a 0 l’eliminatòria semblava decidida a favor dels locals pel valor doble dels gols en camp contrari, però l’Engordany no ha abaixat els braços. Quan ja passaven cinc minuts dels 90 reglamentaris, un gol en pròpia porta de Sartori feia pujar l’1-1 en el marcador i classificava l’Engordany.

Només dos equips andorrans havien superat abans una ronda en competició europea, tots dos a la Lliga de Campions. El primer va ser l’UE Sant Julià l’any 2009 contra un altre equip de San Marino, el Tre Fiori. El segon i darrer fins ara havia estat l’FC Santa Coloma, que fa quatre anys va eliminar l’FC Banants d’Armènia.

L'alegria ha estat doble per a l'Engordany, que aquest estiu debutava en competició europea després de ser subcampió de lliga.