- La Federació de Rugbi ha encetat una nova etapa amb David Ferré al capdavant. El nou dirigent ha estat al plató del "Dia E" acompanyat del president sortint, Xavier Vilasetrú. Ferré ha criticat Andorra Turisme per no tenir en compte la federació en l´estada de l´Stade Toulousain. - Josep Pintat va ser el primer a qui l´executiva liberal va demanar si volia ser cap de llista a les generals. Per això, segons el conseller general Ferran Costa, els han decebut les paraules de Pintat que els liberals no tenen estructura. - La CASS reitera que cal augmentar la cotització a la branca de jubilació per garantir la sostenibilitat de les pensions. El president del consell d´administració també ha apuntat un augment de les cotitzacions a la branca general progressiva i cada any. - Dels candidats a cap de Govern també n´ha parlat aquest dilluns Antoni Martí. Creu que han de tenir experiència de gestió dins el món de la política i considera que DA és qui pot aportar aquest perfil, tot i que assegura que encara no s´ha escollit candidat. - FEDA s´ha marcat com a objectiu pels propers anys incrementar, encara més, la millora de l´estalvi energètic. També ha informat que es preveu que el consum elèctric baixarà un 1% aquest 2017. - Els accionistes majoritaris de BPA volen portar al tribunal de justícia europeu l´anomenada llei BPA. Text aprovat el 2015 arran de la crisi del banc i que transposa una directiva europea. Els germans Cierco consideren que la directiva no s´ha aplicat correctament.Demanen 360 milions d´euros per danys i perjudicis. - El 35è aniversari de la creació de Pal ha dut la inauguració d´un nou edifici de serveis al coll de Botella. L´espai disposa de 1.500 metres quadrats en dues plantes i acollirà, per exemple, tres punts gastronòmics i venda de forfets. Els 2,3 milions d´euros que costa els ha sufragat el comú de la Massana amb excedents de tresoreria.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Mònica Doria, Irineu Esteve, Cristian España i Mireia Gutiérrez, protagonistes de la Nit de l'esport

  Esports   04 de desembre, 2017
www.andorradifusio.ad

Aquest dilluns l'Auditori Nacional ha acollit la Nit de l'Esport, en què s'han repartit 19 premis. La joventut ha lluït amb premis absoluts per a esportistes com Mònica Dòria i Irineu Esteve.

Quatre esportistes s´han emportat els premis principals. Pel que fa a la temporada d´hivern, Mireia Gutiérrez ha estat la guanyadora gràcies als dos Top-30 en Copa del Món. En categoria masculina el guanyador ha estat Irineu Esteve, amb la tercera plaça a la general de la Copa d´Europa i la quarta al Mundial sub-23.

Encara més jove ha estat la guanyadora en la temporada d´estiu. Mònica Doria ha celebrat 18 anys amb aquest premi, un reconeixement que en el seu cas arriba molt jove. El títol europeu júnior en canoa ha estat el detonant. Pel que fa als nois, el guardó ha estat per a Cristian España, gràcies al triomf al Dakar en la categoria Marató. El pilot de motos va acabar en 21è lloc a la general absoluta.

També hi ha hagut quatre premis per a les promeses. Jorge González, 17è al Campionat del Món de taekwondo i Lea Adam, tercera al Festival Olímpic Europeu de la Joventut. A l´hivern, Carles Aguareles, 19è al Mundial de slopestyle, i Candelària Moreno, 39a al Mundial júnior. 

Pel que fa a l´esport col·lectiu, els dos millors equips de la temporada han estat la selecció de vòlei platja, formada per Geni da Silva i Xavi Folguera, guanyadora de l´or als Jocs dels Petits Estats, i la selecció femenina sub-18 de rugbi 7, quartes classificades a l´Europeu Trophy.

És inevitable trobar a faltar premiats. A banda de la ja coneguda exclusió del Morabanc Andorra. La resurrecció del combinat nacional de futbol s'ha quedat sense recompensa.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatges: Sergi Linares
Foto: Govern d'Andorra