El MoraBanc Andorra assalta el Palau Blaugrana a la recerca de la glòria (76-94)

El conjunt del Principat segueix somiant en gran. Després

El conjunt del Principat segueix somiant en gran. Després de tancar una fase regular històrica classificant-se en sisena posició, els de Joan Peñarroya s'han col·locat a una victòria de les semifinals després de donar la gran campanada derrotant aquest diumenge al Barça al Palau. La defensa andorrana i l'encert en el triple (16/33), han decidit el partit. Jaime Fernández, 15 de valoració, i Jaka Blazic, 14 punts, els millors d'un MoraBanc que el proper dimecres, a la Bombonera, tindrà l'oportunitat de classificar-se per a les semifinals per primera vegada en la seva història.

Després de derrotar al Barça d'Svetislav Pesic com a jugador, ho va fer en la seva última campanya al Manresa (2002-03), ara Joan Peñarroya ja sap el que és fer-ho també com a entrenador. I és que, després de les pallisses en la final de la Copa Catalana (89-70) i en l'última visita al Palau (94-70), aquesta vegada el MoraBanc Andorra no s'ha deixat sorprendre ni intimidar pel Barça Lassa. La sortida dels andorrans ha estat estratosfèrica portant el partit al seu terreny i amb un 7/7 en triples en el primer quart. Els de Pesic, desorientats, s'han vist superats en tot moment per un MoraBanc que ha acabat els primers deu minuts guanyant 22-27. La diferència (+5) s'ha anat ampliant amb el pas dels minuts gràcies a un 4-13 de sortida en el segon quart que ha deixat la màxima per als visitants (26-40). A partir de llavors, el Barça Lassa ha reaccionat amb un parcial (14-5) que els ha permès anar al descans amb un ajustat 40-45. El MoraBanc, 10/17 en triples.

Després del pas pels vestuaris el Barça Lassa s'ha acostat encara més en el marcador (43-45) però el MoraBanc, sabent sofrir, ha seguit marcant terreny gràcies a l'aparició d'un Colton Iverson colossal que s'ha fet amo i senyor de la pintura. Els rebots ofensius dels andorrans, 13 en tot el partit, els ha permès mantenir a ratlla a un Barça Lassa més que perdut (47-58). A un quart per al final, l'equip de Joan Peñarroya seguia portant la davantera en el marcador (57-66). Una diferència que ha anat augmentant jugada a jugada gràcies a la solidesa defensiva andorrana i a l'aparició de Jaka Blazic per al definitiu 76-94. Històrica victòria del MoraBanc Andorra que segueix somiant despert.

El MoraBanc Andorra, aquest proper dimecres, intentarà arribar per primera vegada a les semifinals del play-off guanyant a la Bombonera el segon partit de la sèrie davant el Barça Lassa (19:45h) en directe per Ràdio Nacional i Andorradifusio.ad.

Imatge: MoraBanc Andorra