Victòria i pas gegant cap a la permanència dels Isards contra Xipre (15-14)

La selecció de rugbi ha fet un pas de gegant per a la permanència a la Conferència 1 Sud europea, després de superar Xipre a l´Estadi Nacional amb un ajustadíssim 15 a 14. Els Isards han estat durant molts minuts contra les cordes, però al final han obtingut el premi a una gran segona part amb l´assaig del jove Martin Dawson que els ha donat la victòria.

Andorra i Xipre es jugaven bona part de les opcions de permanència i el duel s´ha mantingut igualat en tot moment. La primera part ha estat molt intensa i els Isards han tingut opcions d´avançar-se amb dos xuts a pals de Marc Abelló, però ha estat Xipre qui ha anotat abans del descans. Luke Peters culminava una gran cursa per la dreta que acabava en el primer assaig i el posterior xut de transformació tancava la primera part amb un 0 a 7 per als xipriotes.

La represa no podia començar pitjor per als Isards, que han rebut el segon assaig al minut 2 en una acció del mig d´obertura xipriota Samuel Burns. Amb la transformació, Xipre posava el 0 a 14 en el marcador.

Els Isards han defensat amb agressivitat i han buscat l´assaig des de la touche. Dani Raya tornava l´esperança amb el 5 a 14, al minut set de la segona part. Andorra ha tancat els xipriotes al seu camp i Benjamín Fajol ha aprofitat una pilota recuperada per fer el segon assaig, al minut 29. En quedaven 11 per a la conclusió i els Isards necessitaven una altra marca per consumar la remuntada. El premi ha arribat a un minut del final, amb una nova touche prop de la línia, que Martin Dawson ha culminat amb l´assaig de la victòria.

La victòria dóna aire a Andorra, que avança Xipre a la classificació. Els Isards jugaran el darrer partit de la fase el 8 d´abril a Israel.

Imatges: Lluís Calvo