- La Federació de Rugbi ha encetat una nova etapa amb David Ferré al capdavant. El nou dirigent ha estat al plató del "Dia E" acompanyat del president sortint, Xavier Vilasetrú. Ferré ha criticat Andorra Turisme per no tenir en compte la federació en l´estada de l´Stade Toulousain. - Josep Pintat va ser el primer a qui l´executiva liberal va demanar si volia ser cap de llista a les generals. Per això, segons el conseller general Ferran Costa, els han decebut les paraules de Pintat que els liberals no tenen estructura. - La CASS reitera que cal augmentar la cotització a la branca de jubilació per garantir la sostenibilitat de les pensions. El president del consell d´administració també ha apuntat un augment de les cotitzacions a la branca general progressiva i cada any. - Dels candidats a cap de Govern també n´ha parlat aquest dilluns Antoni Martí. Creu que han de tenir experiència de gestió dins el món de la política i considera que DA és qui pot aportar aquest perfil, tot i que assegura que encara no s´ha escollit candidat. - FEDA s´ha marcat com a objectiu pels propers anys incrementar, encara més, la millora de l´estalvi energètic. També ha informat que es preveu que el consum elèctric baixarà un 1% aquest 2017. - Els accionistes majoritaris de BPA volen portar al tribunal de justícia europeu l´anomenada llei BPA. Text aprovat el 2015 arran de la crisi del banc i que transposa una directiva europea. Els germans Cierco consideren que la directiva no s´ha aplicat correctament.Demanen 360 milions d´euros per danys i perjudicis. - El 35è aniversari de la creació de Pal ha dut la inauguració d´un nou edifici de serveis al coll de Botella. L´espai disposa de 1.500 metres quadrats en dues plantes i acollirà, per exemple, tres punts gastronòmics i venda de forfets. Els 2,3 milions d´euros que costa els ha sufragat el comú de la Massana amb excedents de tresoreria.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Werner Marti deixa Kilian Jornet sense triomf a la Vertical de la Font Blanca

  Esports   22 de gener, 2017
www.andorradifusio.ad
S'ha tancat la Font Blanca amb la Vertical d´Arinsal. Triomf en categoria masculina per a Werner Marti; en els darrers metres el suís ha deixat sense triomf al ceretà Kilian Jornet. En categoria femenina la sueca Emili Frosberg ha estat la vencedora.
Avui era un bon dia perquè es redimissin els que no van quedar satisfets ahir. Era el cas de Kilian Jornet que malgrat haver tingut problemes de salut els darrers dies volia marxar d´Andorra amb un triomf. El ceretà ha dominat gairebé tota la cursa però Werner Marti ha sabut esperar el seu moment. En els darrers metres el suís ha llançat un atac sense resposta. Werner s´adjudicava la prova amb un temps de 26 minuts i 55 segons, l´any passat Kilian Jornet havia guanyat amb 26,50. Avui el català s´ha hagut de conformar amb la segona plaça. El podi l´ha completat el jove Remi Bonet.
En categoria femenina encara hi ha hagut més emoció. Les tres inquilines del podi han arribat plegades a les darreres rampes abans de creuar la meta. Allà s´ha vist que Emelie Forsberg arribava amb un punt més de gas. La sueca ha guanyat amb 32 minuts i 7 segons. A només 3 segons entrava la francesa Axelle Mollaret, seguida de la guanyadora de l´any passat, la catalana Laura Orgué.
Forsberg i Jornet han invertit posicions respecte de l´any passat. Sigui com sigui tots dos han marxat amb un somriure d´orella a orella després d´entrenar i competir durant tres setmanes a Andorra.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatges: Jordi Seabra/Xavi Fajardo