"Trets, crits, sirenes, por, angoixa i nervis": els sons i els testimonis de l'atac

Ja són més d'un centenar de ferits a l'atemptat de Barcelona, 16

Ja són més d'un centenar de ferits a l'atemptat de Barcelona, 16 en estat crític. Barcelona no té por. Aquest ha estat el missatge dels ciutadans que des de primera hora del matí s'han reunit a les Rambles com a mostra de solidaritat amb les víctimes, i el missatge de les autoritats durant el minut de silenci. De mica en mica es fan públiques les històries de la tragèdia; la Marta Vilardell i la Carla Montroi, dues noies vinculades a Andorra, ens han explicat què van viure.

Barcelona s'ha llevat trista, però forta. Els ciutadans han sortit al carrer i han tornat a omplir les Rambles com a mostra de rebuig als atemptats terroristes.

A l'altura de La Boqueria, on va acabar el recorregut la furgoneta que va realitzar l'atropellament massiu, els vianants han començat a deixar records i espelmes per fer un petit homenatge a les víctimes.

L´atropellament massiu d´aquest dijous ha deixat històries dels moments de pànic i terror viscuts. La Marta Vilardell sortia de la feina, al costat de les Rambles, just en el moment de l´atemptat. "Vaig voler saber què passava, vaig preguntar a la gent d'allà i just em van escriure amics preguntant-me si estava bé", detalla. En aquell moment, una persona de seguretat d'una botiga "va fer un gest i tothom va començar a córrer. Jo també. Em vaig deixar portar per la inèrcia", afegeix. Finalment va acabar refugiada al Corte Inglés de plaça Catalunya durant hores fins que els van evacuar. 

En un altre punt, a l'avinguda Diagonal, la Carla Montroi que treballa al RACC també va viure moments de pànic: "trets, crits, les sirenes de la policia, vaig tenir molta pressió i molta por i angoixa, nervis".

Aquest divendres, l'objectiu de la ciutat era tornar a la normalitat i cridar que no té por.  "No vull que això alteri la meva rutina, vull anar a la feina com cada dia. Evidentment si està prohibit o hem d'avisar ho farem, però vull seguir fent la meva vida", insisteix. 

Pel que fa al minut de silenci convocat aquest migdia a la plaça Catalunya, ha comptat amb la presència d'autoritats espanyoles, entre elles el rei Felip VI, catalanes i de Barcelona, que han comparegut juntes com a mostra de condemna als atemptats i d'unió en la lluita contra el terrorisme. 

Informa: Laia Ferré Marot
Imatges: Rutply / XTVL / Maria Creixell

Comparteix:

La comunitat islàmica qualifica els autors dels atemptats de "terroristes i assassins" Minut de silenci a l'ambaixada d'Espanya