- Jane Birkin vindrà a Andorra amb una secció musical amb un homenatge a Serge Gainsbourg. Serà a la tardor, amb una data encara per confirmar. És un dels grans anuncis del programa de la temporada cultural francesa que ve plena d´atractius genuïns francesos com el parcour, el Festival de Cannes i la Comédie Française. - Una vintena d´associacions han conformat la primera Fira d´entitats socials i cíviques. Un projecte que busca incentivar el voluntariat entre els joves i apropar a la ciutadania la seva tasca. El ministeri d´Afers Socials ha creat un espai on les diferents associacions cíviques i socials puguin interactuar amb la ciutadania i donar a conèixer la feina que desenvolupen. - Segon dia de judici BPA que ha continuat centrat en les qüestions prèvies. Els advocats de diversos gestors del banc han denunciat que se´ls va vulnerar el dret a la defensa. Perquè no sabien de què se´ls acusava abans de ser processats i perquè després no van tenir temps per preparar proves. Uns arguments que ha rebatut el fiscal general. - Sindicatura accepta la proposta dels set consellers de grup mixt que atorga a Josep Pintat la presidència i dona per tancada la crisi del grup que s´ha allargat un mes. Ha defensat la seva actuació per, entre d´altres, poder reactivar la comissió de Finances i començar a treballar amb el pressupost del 2018. Pere López és el president suplent. - Una vintena de restauradors de la Massana prenen part en les noves jornades de ´Lo Mandongo´, el cicle gastronòmic dedicat a la carn de porc. Quatre dels quals ho fan per primera vegada: tres són restaurants i l´altre és una residència que també ofereix cuina. En aquesta edició es volen superar els menús que es van vendre l´any passat, quan es va arribar als 1.300.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

4.000 passatgers menys a l'aeroport de Lleida-Alguaire

  Noticies » Economia   10 de gener, 2018
www.andorradifusio.ad

L´aeroport de Lleida-Alguaire ha tancat el 2017 amb una disminució del 14% de passatgers respecte de l´any anterior. Aeroports de Catalunya ho atribueix a les condicions meteorològiques de gener, febrer i desembre, que van impedir l´aterratge de vols que transportaven esquiadors.

El 2017 no ha estat un bon any per a l´aeroport lleidatà, que tancava l'exercici amb 4.348 passatgers menys que el 2016. La raó principal del descens s´atribueix als vols d´esquiadors britànics que durant la temporada d´esquí passada, gener i febrer, i l´actual, al desembre, es van desviar a Reus a causa de la boira. També hi ha influït que Setmana Santa de l´any passat fos tard, un fet que va perjudicar el mercat britànic, així com la cancel·lació aquesta temporada dels vols de l´aerolínia israeliana Arkia al·legant raons operatives.

Febrer va ser el mes de més activitat a l´aeroport, superant els 5.800 passatgers, mentre que novembre només va registrar 964. L´operativitat comercial de la instal·lació el 2016 es va basar sobretot en els vols d´hivern per a esquiadors organitzats per la companyia britànica Neilson i Arkia, a més de la connexió que Air Nostrum ofereix tot l´any amb Palma de Mallorca, i que s´amplia a l´estiu amb Menorca i Eivissa. La novetat per a aquesta temporada seran els vols que per primera vegada organitzarà el majorista Quality Travel a partir del 4 de febrer fins al 25 de març, que portaran esquiadors de Suècia.

Informa: Joan A. Sarmiento