- Jane Birkin vindrà a Andorra amb una secció musical amb un homenatge a Serge Gainsbourg. Serà a la tardor, amb una data encara per confirmar. És un dels grans anuncis del programa de la temporada cultural francesa que ve plena d´atractius genuïns francesos com el parcour, el Festival de Cannes i la Comédie Française. - Una vintena d´associacions han conformat la primera Fira d´entitats socials i cíviques. Un projecte que busca incentivar el voluntariat entre els joves i apropar a la ciutadania la seva tasca. El ministeri d´Afers Socials ha creat un espai on les diferents associacions cíviques i socials puguin interactuar amb la ciutadania i donar a conèixer la feina que desenvolupen. - Segon dia de judici BPA que ha continuat centrat en les qüestions prèvies. Els advocats de diversos gestors del banc han denunciat que se´ls va vulnerar el dret a la defensa. Perquè no sabien de què se´ls acusava abans de ser processats i perquè després no van tenir temps per preparar proves. Uns arguments que ha rebatut el fiscal general. - Sindicatura accepta la proposta dels set consellers de grup mixt que atorga a Josep Pintat la presidència i dona per tancada la crisi del grup que s´ha allargat un mes. Ha defensat la seva actuació per, entre d´altres, poder reactivar la comissió de Finances i començar a treballar amb el pressupost del 2018. Pere López és el president suplent. - Una vintena de restauradors de la Massana prenen part en les noves jornades de ´Lo Mandongo´, el cicle gastronòmic dedicat a la carn de porc. Quatre dels quals ho fan per primera vegada: tres són restaurants i l´altre és una residència que també ofereix cuina. En aquesta edició es volen superar els menús que es van vendre l´any passat, quan es va arribar als 1.300.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

6.000 vehicles menys entren des de França pels tancaments a causa de la neu

  Noticies » Societat   14 de gener, 2018
www.andorradifusio.ad

Els talls de l´accés a Andorra des de França durant el desembre va tenir una incidència negativa en l´arribada de visitants. Segons les xifres de Mobilitat van entrar al país uns 6.000 vehicles menys que en el mateix període de l´any anterior.

Els sectors comercials i hotelers del Pas confirmaven aquest dissabte la davallada en la facturació durant les festes nadalenques, i culpaven en part els tancaments que durant el mes de desembre van patir les carreteres d´enllaç entre França i Andorra. I no els falta raó. Mobilitat confirma que des del 22 de desembre i fins passada la festivitat de Reis van entrar al país per la frontera nord 51.000 vehicles, cosa que suposa gairebé 6.000 menys en relació amb el mateix període del 2016. El motiu principal han estat els talls causats per les condicions meteorològiques.

Aquest està sent un hivern rigorós, que en moments puntuals dificulta la circulació interna. Des de Mobilitat es destaca la conscienciació dels conductors nacionals, que majoritàriament equipen correctament els vehicles. Un fet que no sempre es dona entre els turistes.

En xifres globals des de la diada de Sant Esteve i fins passat Reis van entrar al país uns 140.000 vehicles, el 70% dels quals ho van fer per la frontera del riu Runner.

Informa: Joan Antoni Sarmiento
Imatge: Kevin Ribeiro