- El CE Sant Julià de futbol sala encadena la tercera derrota consecutiva després de caure a casa davant Les Corts per 2 gols a 6. Els de Moisés Gonçalves continuen antepenúltims a la classificació. - El Saló del Videojoc tanca la novena edició amb èxit de participació de públic en les activitats proposades. Amb una programació més diversa l´edició d´enguany ha aconseguit combinar l´oferta educativa amb la lúdica a través de tallers, activitats i xerrades oferts per la Universitat d´Andorra. - Joan Verdú s´acomiada dels Jocs sense poder completar el gegant. Una sortida del traçat a l´inici de la segona mànega ha impedit l´esquiador andorrà acabar la prova amb què tancava la seva participació als Jocs. - L´obertura econòmica no ha estat del tot positiva per a alguns sectors, com ara el transport. Les empreses del país ho tenen difícil per competir amb grans plataformes logístiques. El sector espera que l´acord d´associació aporti més oportunitats per poder treballar fora del territori andorrà. - 3 videojocs francesos en fase de desenvolupament participen enguany al Saló del Videojoc. Aquesta iniciativa és fruit de la col·laboració de l´ambaixada francesa amb el saló, per tal d´apropar als joves els coneixements i experiència de joves professionals de la indústria. - Èxit d´ocupació a les pistes d´esquí la setmana de Carnaval. Vallnord ha arribat als 48.000 dies d´esquí, amb puntes que han superat els últims tres anys. Grandvalira ha apuntat també que les sensacions d´aquesta temporada són positives. - Aquest dilluns comença el període de vaga de la funció pública. No hi ha previstes accions, només les assemblees del cos d´ensenyament, la policia i els duaners. Una vaga que desperta disparitat d´opinions entre la població. Alguns l´entenen, altres, com els pares, lamenten les complicacions que no es facin classes lectives. Un dels sectors crítics amb la vaga ha estat el dels jubilats
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Acompanyar els infants en el descobriment digital, la clau per no perdre'ls a internet

  Noticies » Societat   07 de febrer, 2018
www.andorradifusio.ad
Cal que els infants accedeixin a contingut digital? El grup X1redmassegura d'amics d'internet aposta per dotar-los de tecnologia des del naixement. Alerten, però, que actualment els menors estan exposats sols davant el perill de les xarxes i les pàgines web. Demanen, sobretot, més consciència a les famílies i els docents.
Al món hi ha més telèfons intel·ligents que raspalls de dents. Aquesta és una de les dades que ha donat el grup X1redmassegura al Congrés de ciberseguretat internacional d'Andorra. Així, diuen, és fàcil que qualsevol infant pugui accedir a contingut digital. Aquest grup d'amics d'internet vol desmitificar que els infants del segle XXI són natius digitals i alertar els pares que no poden abandonar els nens en un entorn digital. "Hi ha molts cops que són víctimes d'ells mateixos, expliquen massa, com els adults. Juguen en línia i es pensen que és un joc, però es troben amb problemes que són tan dolents..." explica Ángel-Pablo Avilés, qui recorda que de vegades aquests casos han acabat en suicidis.

Aquest grup ha compartit sis sessions amb un miler d'alumnes. Lamenten algunes situacions que han viscut: nens que són orfes digitals o casos de ciberassetjament. "Una menor amb onze anys, sola a internet, ho veu com una cosa normal i fa més de tres anys que és sola a les xarxes socials i no comparteix amb els seus pares res", posa com exemple Avilés.

Tot i aquesta situació, X1redmassegura aposta per dotar de tecnologia els infants des del naixement. L'objectiu d'aquesta conferència ha estat explicar els perills de la xarxa a pares, mares, docents i tota la gent que envolta els menors.

Informa: Marc Guadilla
Imatges: Anna Romagosa