- Jane Birkin vindrà a Andorra amb una secció musical amb un homenatge a Serge Gainsbourg. Serà a la tardor, amb una data encara per confirmar. És un dels grans anuncis del programa de la temporada cultural francesa que ve plena d´atractius genuïns francesos com el parcour, el Festival de Cannes i la Comédie Française. - Una vintena d´associacions han conformat la primera Fira d´entitats socials i cíviques. Un projecte que busca incentivar el voluntariat entre els joves i apropar a la ciutadania la seva tasca. El ministeri d´Afers Socials ha creat un espai on les diferents associacions cíviques i socials puguin interactuar amb la ciutadania i donar a conèixer la feina que desenvolupen. - Segon dia de judici BPA que ha continuat centrat en les qüestions prèvies. Els advocats de diversos gestors del banc han denunciat que se´ls va vulnerar el dret a la defensa. Perquè no sabien de què se´ls acusava abans de ser processats i perquè després no van tenir temps per preparar proves. Uns arguments que ha rebatut el fiscal general. - Sindicatura accepta la proposta dels set consellers de grup mixt que atorga a Josep Pintat la presidència i dona per tancada la crisi del grup que s´ha allargat un mes. Ha defensat la seva actuació per, entre d´altres, poder reactivar la comissió de Finances i començar a treballar amb el pressupost del 2018. Pere López és el president suplent. - Una vintena de restauradors de la Massana prenen part en les noves jornades de ´Lo Mandongo´, el cicle gastronòmic dedicat a la carn de porc. Quatre dels quals ho fan per primera vegada: tres són restaurants i l´altre és una residència que també ofereix cuina. En aquesta edició es volen superar els menús que es van vendre l´any passat, quan es va arribar als 1.300.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Aixequen el bloqueig a la N-145

  Noticies » Societat   09 de novembre, 2017
www.andorradifusio.ad

Els manifestants concentrats a la N-145 han decidit aixecar definitivament el bloqueig a la carretera N-145 que uneix la Seu d'Urgell i Andorra, tallada per la vaga general convocada a Catalunya. La concentració, que ha durat 24 hores, ha estat criticada pels transportistes. A Andorra, els centres de logística s'han omplert aquest matí i creuen que necessitaran dos o tres dies per recuperar la normalitat.

a N-145 ha recuperat la normalitat aquest dijous a primera hora. Inicialment s'ha permès el trànsit a turismes particulars i, més tard, a vehicles de mercaderies. La concentració a la carretera durant la nit ha aplegat una cinquantena de persones.

Aquest matí només quedaven a la N-145 els operaris que retiraven els últims obstacles que han bloquejat la carretera durant 24 hores. Des que el Comitè de defensa de la república (CDR) ha aixecat la convocatòria del tall, el trànsit ha estat fluid.

Els camions de mercaderies finalment han pogut accedir a Andorra i sortir-ne després d'estar aturats tot el dimecres i bona part de la matinada d'aquest dijous. Els transportistes han estat crítics perquè la concentració s'hagi allargat més enllà de les hores previstes i autoritzades. Una aturada que els ha provocat pèrdues. Un d'ells explicava com ha tingut la mercaderia bloquejada al port de Tarragona des de dimecres al migdia fins aquest matí: "No vaig guanyar res, a la meva feina vaig per quilometratge i vaig estar parat". Un altre transportista assegura que es va passar "set hores al cotxe" fins que els mossos "ens van fer passar per camins rurals". 

Tot i l'aixecament del tall, la voluntat del CDR de l'Alt Urgell era mantenir l'aturada fins al cap de setmana. L'Associació de Transportistes de Mercaderies i Carburants d'Andorra confia que no hi hagia més mobilitzacions. Han assegurat que necessitaran un parell de dies per recuperar la normalitat amb el repartiments interns ja que molts productes han arribat aquest dijous als centres de logística.

L'USdA, a través d'un comunicat, ha criticat la posició del Govern en aquest afer. Des del sindicat, creuen que les declaracions i el posicionament de l'executiu poden tenir conseqüències negatives per a les empreses i interessos del Principat.

Informa: Marc Guadilla
Imatge: Anna Ginestà