- Els bars, discoteques i sales de festes tindran prohibit vendre alcohol els darrers trenta minuts d´obertura. El Govern pretén així reduir els aldarulls i afavorir la sortida dels locals. La mesura només serà aplicable els dies que els locals tanquin entre les cinc o les sis del matí, per evitar problemes amb els veïns de les zones properes. D´aquesta manera es modifica el decret del 2011 i es posen eines per resoldre conflictes a zones com el Pas de la Casa. - La part alta de l´avinguda Meritxell mantindrà finalment el doble sentit de circulació, tot i reduir l´amplada de la calçada i canviar el paviment per induir a una circulació més lenta. Ho ha explicat el cap d´equip encarregat del projecte, que també ha exposat els elements d´Smart City que s´hi introduiran. - L´autòpsia del bomber que va patir un accident d´ala delta aquest dilluns a Lanzarote demostra que la causa de la mort va ser l´impacte de la caiguda. Toni Gràcia Armengol, de 49 anys, es trobava a Lanzarote on la setmana anterior havia participat en una competició internacional d´ala delta. - Els tres consellers que continuen al grup liberal qüestionen els arguments de Josep Pintat i els seus afins per trencar el grup parlamentari. Jordi Gallardo, Judit Pallarés i Ferran Costa creuen que les divergències per la reforma comunal era un tema tancat. Gallardo assegura que el partit no ha volgut excloure ningú del procés d´elecció de candidat.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Aixequen el bloqueig a la N-145

  Noticies » Societat   09 de novembre, 2017
www.andorradifusio.ad

Els manifestants concentrats a la N-145 han decidit aixecar definitivament el bloqueig a la carretera N-145 que uneix la Seu d'Urgell i Andorra, tallada per la vaga general convocada a Catalunya. La concentració, que ha durat 24 hores, ha estat criticada pels transportistes. A Andorra, els centres de logística s'han omplert aquest matí i creuen que necessitaran dos o tres dies per recuperar la normalitat.

a N-145 ha recuperat la normalitat aquest dijous a primera hora. Inicialment s'ha permès el trànsit a turismes particulars i, més tard, a vehicles de mercaderies. La concentració a la carretera durant la nit ha aplegat una cinquantena de persones.

Aquest matí només quedaven a la N-145 els operaris que retiraven els últims obstacles que han bloquejat la carretera durant 24 hores. Des que el Comitè de defensa de la república (CDR) ha aixecat la convocatòria del tall, el trànsit ha estat fluid.

Els camions de mercaderies finalment han pogut accedir a Andorra i sortir-ne després d'estar aturats tot el dimecres i bona part de la matinada d'aquest dijous. Els transportistes han estat crítics perquè la concentració s'hagi allargat més enllà de les hores previstes i autoritzades. Una aturada que els ha provocat pèrdues. Un d'ells explicava com ha tingut la mercaderia bloquejada al port de Tarragona des de dimecres al migdia fins aquest matí: "No vaig guanyar res, a la meva feina vaig per quilometratge i vaig estar parat". Un altre transportista assegura que es va passar "set hores al cotxe" fins que els mossos "ens van fer passar per camins rurals". 

Tot i l'aixecament del tall, la voluntat del CDR de l'Alt Urgell era mantenir l'aturada fins al cap de setmana. L'Associació de Transportistes de Mercaderies i Carburants d'Andorra confia que no hi hagia més mobilitzacions. Han assegurat que necessitaran un parell de dies per recuperar la normalitat amb el repartiments interns ja que molts productes han arribat aquest dijous als centres de logística.

L'USdA, a través d'un comunicat, ha criticat la posició del Govern en aquest afer. Des del sindicat, creuen que les declaracions i el posicionament de l'executiu poden tenir conseqüències negatives per a les empreses i interessos del Principat.

Informa: Marc Guadilla
Imatge: Anna Ginestà