- La junta de presidents decidirà aquest dimarts si corrobora la proposta per reformar el grup mixt. A grans trets, la reforma atorgaria a Josep Pintat la presidència del grup, substituint Pere López, el qual ocuparia el càrrec de president suplent. - La segona fase de les obres d´embelliment de l´avinguda Tarragona, que s´han iniciat aquest dilluns, quedaran enllestides al mes d´abril, segons ha avançat la cònsol major de la capital, Conxita Marsol. Entre altres millores, es crearà un carril bici i es mantindran els dos carrils de circulació en ambdós sentits. - Més de vint persones amb discapacitat encara tenen un contracte de baix rendiment. El Govern recorda que són contractacions il·legals i treballa perquè més empreses se sumin a les 10 que ja hi ha a la xarxa d´empreses inclusives. Aquest dilluns s´han incorporat tres més. - Els treballs de l´ampliació de l´escola andorrana de Santa Coloma comencen aquest estiu i s´allargaran per espai de 18 mesos. Es construiran 18 aules noves i s´aconseguirà reagrupar tots els estudiants del mateix sistema educatiu en un únic edifici. - Ha començat el judici pel cas BPA. L´arribada dels 25 acusats i els seus advocats ha causat una gran expectació. Fins a l´entrada de la sala, a Prada Casadet, s´ha apropat l´accionista majoritari de BPA, Higini Cierco, que ha saludat Joan Pau Miquel, el principal acusat en aquesta causa i a la resta dels seus excompanys. La vista ha començat amb la presentació de les qüestions prèvies.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Així treballa l'ambaixada d'Andorra a Lisboa

  Noticies » Política   12 de gener, 2018
www.andorradifusio.ad

Prèviament a la visita de Martí a Costa, el cap de Govern ha visitat l'ambaixada d'Andorra a la capital portuguesa, una delegació que es va obrir el 2005. A més de les tasques representatives i consulars, l'ambaixada té la prioritat d'intensificar els contactes empresarials i donar a conèixer els atractius del país. L'entrada en vigor del CDI l'abril passat ha obert noves perspectives.

L'ambaixada d'Andorra a Lisboa es va obrir al 2005, tot i que les relacions diplomàtiques entre ambdós països es van iniciar al 1994. Actualment, l'ambaixador no resident és Jaume Serra, qui es desplaça al país un cop al mes. Aquest divendres, Antoni Martí ha aprofitat la visita oficial per visitar les instal·lacions de la seu diplomàtica, ubicada a l'emblemàtic edifici de la capital portuguesa.

En el seu dia a dia, la delegació diplomàtica s'encarrega principalment del seguiment de les relacions bilaterals i polítiques en qüestions com ara les educatives, de seguretat social o econòmiques. Aquest últim és un dels àmbits en els quals s'ha treballat més intensament. Amb la signatura del CDI al 2015 i l'entrada en vigor el mes d'abril passat, un dels objectius de l'ambaixada és ara intensificar els contactes empresarials als dos països i donar a conèixer els atractius per invertir a Andorra.

Amb tot, l'ambaixada també treballa per donar a conèixer la cultura del país. Per aquest motiu, organitza dues activitats a l'any amb artistes andorrans. Les tasques consulars són diferents de les obligacions de l'ambaixada. Principalment, s'encarrega de l'assistència a residents portuguesos retornats i d'oferir ajuda als que desitgen treballar al país.


Informa: Ana Alamán