- La junta de presidents decidirà aquest dimarts si corrobora la proposta per reformar el grup mixt. A grans trets, la reforma atorgaria a Josep Pintat la presidència del grup, substituint Pere López, el qual ocuparia el càrrec de president suplent. - La segona fase de les obres d´embelliment de l´avinguda Tarragona, que s´han iniciat aquest dilluns, quedaran enllestides al mes d´abril, segons ha avançat la cònsol major de la capital, Conxita Marsol. Entre altres millores, es crearà un carril bici i es mantindran els dos carrils de circulació en ambdós sentits. - Més de vint persones amb discapacitat encara tenen un contracte de baix rendiment. El Govern recorda que són contractacions il·legals i treballa perquè més empreses se sumin a les 10 que ja hi ha a la xarxa d´empreses inclusives. Aquest dilluns s´han incorporat tres més. - Els treballs de l´ampliació de l´escola andorrana de Santa Coloma comencen aquest estiu i s´allargaran per espai de 18 mesos. Es construiran 18 aules noves i s´aconseguirà reagrupar tots els estudiants del mateix sistema educatiu en un únic edifici. - Ha començat el judici pel cas BPA. L´arribada dels 25 acusats i els seus advocats ha causat una gran expectació. Fins a l´entrada de la sala, a Prada Casadet, s´ha apropat l´accionista majoritari de BPA, Higini Cierco, que ha saludat Joan Pau Miquel, el principal acusat en aquesta causa i a la resta dels seus excompanys. La vista ha començat amb la presentació de les qüestions prèvies.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Al·lèrgies alimentàries: com s'hi fa front, als espais de lleure per a infants?

  Noticies » Societat   20 d'agost, 2017
www.andorradifusio.ad

Durant el curs escolar una cuina centralitzada s’encarrega d’elaborar i distribuir els àpats especials als infants amb al·lèrgies i intoleràncies alimentàries. A l’estiu, els comuns que ofereixen activitats amb servei de menjador han de fer front a aquesta demanda que a més, cada vegada creix més.

Quan arriba l’estiu són molts els infants que prenen part en les activitats esportives i de lleure que ofereixen els diferents comuns. Un dels neguits és donar resposta a aquells que presenten al·lèrgies i intoleràncies alimentàries. Alguns comuns gestionen directament el servei dels menjars però d’altres, com el de la Massana, han decidit externalitzar-ho.

Es calcula que al llarg d’aquest estiu l’empresa que serveix el menjar a la Massana els distribuirà uns 300 menús. Tot i que té experiència en l’elaboració d’àpats especials, fer-ho per a infants ha estat tot un repte.

Des del comú destaquen que el resultat ha estat satisfactori i donat que la demanda creix es mantindrà els propers anys.

En definitiva, els comuns busquen solucions perquè tothom pugui gaudir de totes les activitats que es proposen a l’estiu i perquè es prioritzi la seguretat alimentària.

Informa: Marta Fernández
Imatges: Miquel Margalef
Locució: Carla Bermejo