- Dijous a les nou del matí és l´hora en la qual el cap de Govern ha convocat els sindicats per obrir una taula de treball per negociar aspectes de la llei de Funció Pública. El Govern ho confirmava a través d´un comunicat afegint que les modificacions es podrien fer a través d´esmenes del grup demòcrata, per no endarrerir excessivament el procés de tramitació del text. - Mor aquest dilluns un home per causes naturals a les pistes de Pal. Es tracta d´un ciutadà francès de 56 anys que hauria mort a causa d´un infart mentre esquiava amb la seva família. Segons el cos d´ordre, el succès s´hauria produït quan l´home estava baixant per una pista de dificultat baixa, la de Besurt 2. Tot i els esforços dels equips d´emergència, no han pogut reanimar a l´home. - El soldat de 24 anys mort a Síria el passat 10 de febrer, era resident espanyol. Militava a les forces kurdes lluitant contra l´Estat Islàmic i es va unir a la campanya turca per raons humanitàries. Samuel Prada León nascut a Ourense, vivia des de feia molts anys al Principat on va passar la seva etapa escolar, primer al Sagrada Família i posteriorment al Sant Ermengol. - El comú d´Andorra la Vella està disposat a entrar en el finançament de la construcció del recinte multifuncional. També a cedir-ne gratuïtament els terrenys. Segons Conxita Marsol, n´hi hauria tres de disponibles i amb possibilitats. La cònsol major de la capital ja ha transmès aquesta voluntat al Govern, que continua avaluant la viabilitat del projecte. - El comú de la Massana invertirà 1,7 milions d´euros en la millora de la xarxa d´aigües. Es preveu que les obres estiguin enllestides a començament d´estiu. Des de la majoria es destaca que la inversió destinada serà sufragada amb excedents de la tresoreria, per la qual cosa no caldrà recórrer a crèdits.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Alguns professionals d'urgències denuncien manca d'efectius al servei

  Noticies » Societat   16 de gener, 2018
www.andorradifusio.ad

Creix el malestar entre el personal mèdic i infermer del servei d'urgències per la manca d'efectius. Una manca d'efectius que, segons fonts del servei, provoca problemes de funcionament.

Alguns professionals d'urgències han mostrat a Ràdio i Televisió d'Andorra la seva preocupació per la situació que es viu en el servei des de fa temps. Una situació de manca de personal que s'ha agreujat en els darrers temps. Denuncien que això ha comportat una situació insostenible que repercuteix en tota la ciutadania. La graella laboral del servei està pensada per ser coberta per 30 metges, però la realitat és que tan sols compten amb 14, obligant part del personal a fer front a jornades maratonianes. Tot plegat ho han denunciat en una carta publicada al Bon Dia i signada pel personal infermer i mèdic d'urgències.

Les mateixes fonts ens han confirmat que s'han produït diverses baixes de professionals davant la situació. Les últimes, la setmana passada, quan dos metges van dimitir, un dels quals, el coordinador del servei. Les mateixes fonts han assegurat que fa tres anys van informar de la situació a la direcció del SAAS i al ministeri de Salut. Tot i reconèixer que des de la direcció de l'hospital es fan esforços per trobar metges, la realitat és que una vegada s'escull el candidat, la lentitud dels tràmits sovint acaba frustrant la contractació.

Informa: Joan Antoni Sarmiento