- La manca d´habitatge de lloguer no es pot resoldre per decret. Així ho afirma el ministre d´Afers Socials, que rebutja la proposta sindical de limitar a sis-cents euros el preu del lloguer. Xavier Espot assegura que són mesures per a les quals el Govern no té competències. - El grup Cirsa, un dels grups que vol construir el casino al clot d´Emprivat, ha encarregat al despatx de Norman Foster un projecte immobiliari en aquesta zona. La voluntat és que que inclogui habitatges de luxe, un hotel de cinc estrelles i un centre comercial amb marques Premium. - L´equip Menairons, de l´Escola Andorrana de batxillerat, s´ha proclamat campió de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat i representarà la Universitat d´Andorra a la fase final que es farà a l´abri a Elx. Competiran contra els altres finalistes de les universitats de la Xarxa Vives que tenen el català com a llengua pròpia. - L´església de Sant Pere Màrtir d´Escaldes Engordany ha acollit aquest dissabte la missa funerària en record a Samuel Prada León. Familiars i amics han volgut acomiadar-se del jove resident al Principat de 24 anys, que va perdre la vida a Síria en un combat contra d´Estat Islàmic. La missa s´ha celebrat sense el cos del difunt, que continua a Síria pendent que les milícies kurdes el puguin repatriar. - El FC Andorra ha guanyat aquest dissabte amb claredat al cuer de la lliga, el Valls, per 3 gols a 0. Tot i les nombroses baixes, els de Candi Viladrich han dominat gran part del partit. El resultat permet als andorrans situar-se amb 39 punts. Un pas més cap a la salvació i, fins i tot, mirar cotes més altes.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Álvarez troba la fórmula perquè la llei de reproducció assistida respecti el dret a la vida i sigui homologable

  Noticies » Política   14 de novembre, 2017
www.andorradifusio.ad

El Govern ha redactat la llei de reproducció assistida de manera que respecti el dret a la vida, com estableix la Constitució, i sigui homologable amb els països veïns. Així ho ha assegurat el ministre de Salut, que també ha afegit que volen tirar endavant un registre de voluntats anticipades dels pacients.

En una entrevista al programa "Ara i Aquí", de Ràdio Nacional, Carles Álvarez ha informat que han trobat la manera de fer que la llei de reproducció humana assistida respecti el dret a la vida i sigui homologable als estats veïns. També ha assegurat que vol que entri a tràmit parlamentari en aquest període de sessions, abans que acabi l´any.

A més, ha dit que es vol desenvolupar un reglament de voluntats anticipades a través d´un reglament per si "en un moment donat no pots expressar-les". D'aquesta manera, ha explicat, podran quedar registrades de manera que el pacient podrà indicar com vol que se'l tracti.

Incidint sobre la reforma sanitària, ha afirmat que la intenció del Govern és "incentivar que tinguem aquí el màxim de serveis". Ha afegit que s'afavorirà que els actes mèdics es facin a Andorra i, en aquest sentit,"es pot penalitzar i incentivar". La fórmula, però, encara s'està estudiant. Ha remarcat "la qualitat i l'atenció" com a prioritats. "Tenim clar que ha de ser un sistema solidari, que permeti la lliure elecció i lliure implantació de professionals i de copagament”, ha assegurat afegint que "volem una reforma, no una revolució, i que els canvis siguin progressius".

Entrevista completa al ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, a l'Ara i Aquí:

Informa: Pere Moliné
Imatges: Cristina Jubete