- La fiscalia demana 4 anys de presó, part ferma, per Josep Vila, excònsol menor d´Andorra la Vella, per dos delictes d´exhibicionisme davant de menors. En el judici celebrat al Tribunal de Corts, la defensa n´ha reclamat l´absolució perquè no el considera culpable. - Una intervenció policial la matinada de dilluns per uns aldarulls ha permès desarticular un punt de distribució d´estupefaents a Escaldes-Engordany. Cinc joves, tres nois i dues noies, han estat detinguts per un delicte contra la salut pública. La policia ha decomissat importants quantitats de droga. Els detinguts han passat a disposició judicial. - El Mundial de trial torna a mitjan juny a Andorra. Tot i que falta la confirmació de l´assemblea de la Federació Internacional, la cita ja figura al calendari. Finalment el nou promotor ha decidit seguir confiant en Sant Julià com a seu. - Ordino-Arcalís haurà de contractar més monitors d´esquí per cobrir les mateixes hores de classe que la temporada passada. És una de les conseqüències dels nous contractes pels monitors. Un nou escenari que no convenç la direcció, que es mostra expectant. Xabier Ajona ha lligat l´interès d´inversors per SECNOA a la credibilitat del pla director. - Liberals d´Andorra dona quinze dies als aspirants a ser cap de llista del partit per presentar candidatura. Inicia així el procés per escollir el candidat, que no implicarà necessàriament primàries si es tanca una candidatura de consens. És una incògnita el que farà l´actual president del grup parlamentari, Josep Pintat.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Álvarez troba la fórmula perquè la llei de reproducció assistida respecti el dret a la vida i sigui homologable

  Noticies » Política   14 de novembre, 2017
www.andorradifusio.ad

El Govern ha redactat la llei de reproducció assistida de manera que respecti el dret a la vida, com estableix la Constitució, i sigui homologable amb els països veïns. Així ho ha assegurat el ministre de Salut, que també ha afegit que volen tirar endavant un registre de voluntats anticipades dels pacients.

En una entrevista al programa "Ara i Aquí", de Ràdio Nacional, Carles Álvarez ha informat que han trobat la manera de fer que la llei de reproducció humana assistida respecti el dret a la vida i sigui homologable als estats veïns. També ha assegurat que vol que entri a tràmit parlamentari en aquest període de sessions, abans que acabi l´any.

A més, ha dit que es vol desenvolupar un reglament de voluntats anticipades a través d´un reglament per si "en un moment donat no pots expressar-les". D'aquesta manera, ha explicat, podran quedar registrades de manera que el pacient podrà indicar com vol que se'l tracti.

Incidint sobre la reforma sanitària, ha afirmat que la intenció del Govern és "incentivar que tinguem aquí el màxim de serveis". Ha afegit que s'afavorirà que els actes mèdics es facin a Andorra i, en aquest sentit,"es pot penalitzar i incentivar". La fórmula, però, encara s'està estudiant. Ha remarcat "la qualitat i l'atenció" com a prioritats. "Tenim clar que ha de ser un sistema solidari, que permeti la lliure elecció i lliure implantació de professionals i de copagament”, ha assegurat afegint que "volem una reforma, no una revolució, i que els canvis siguin progressius".

Entrevista completa al ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, a l'Ara i Aquí:

Informa: Pere Moliné
Imatges: Cristina Jubete