- Dijous a les nou del matí és l´hora en la qual el cap de Govern ha convocat els sindicats per obrir una taula de treball per negociar aspectes de la llei de Funció Pública. El Govern ho confirmava a través d´un comunicat afegint que les modificacions es podrien fer a través d´esmenes del grup demòcrata, per no endarrerir excessivament el procés de tramitació del text. - Mor aquest dilluns un home per causes naturals a les pistes de Pal. Es tracta d´un ciutadà francès de 56 anys que hauria mort a causa d´un infart mentre esquiava amb la seva família. Segons el cos d´ordre, el succès s´hauria produït quan l´home estava baixant per una pista de dificultat baixa, la de Besurt 2. Tot i els esforços dels equips d´emergència, no han pogut reanimar a l´home. - El soldat de 24 anys mort a Síria el passat 10 de febrer, era resident espanyol. Militava a les forces kurdes lluitant contra l´Estat Islàmic i es va unir a la campanya turca per raons humanitàries. Samuel Prada León nascut a Ourense, vivia des de feia molts anys al Principat on va passar la seva etapa escolar, primer al Sagrada Família i posteriorment al Sant Ermengol. - El comú d´Andorra la Vella està disposat a entrar en el finançament de la construcció del recinte multifuncional. També a cedir-ne gratuïtament els terrenys. Segons Conxita Marsol, n´hi hauria tres de disponibles i amb possibilitats. La cònsol major de la capital ja ha transmès aquesta voluntat al Govern, que continua avaluant la viabilitat del projecte. - El comú de la Massana invertirà 1,7 milions d´euros en la millora de la xarxa d´aigües. Es preveu que les obres estiguin enllestides a començament d´estiu. Des de la majoria es destaca que la inversió destinada serà sufragada amb excedents de la tresoreria, per la qual cosa no caldrà recórrer a crèdits.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Andorra celebra el Dia Mundial contra el Càncer

  Noticies » Societat   04 de febrer, 2018
www.andorradifusio.ad

Avui se celebra el dia mundial contra el càncer. Durant el darrer any la unitat d'oncologia del SAAS ha atès 3.100 visites en el darrer any, la major part relacionades amb patologies de càncer colorectal, càncer de mama, de pròstata i de pulmó.

Des d'ASSANDCA es valora positivament la millora en el servei, la incorporació d'un oncòleg a ple temps, assumint les funcions de coordinació de la unitat i la instauració de la infermera gestora de casos, ha suposat un pas endavant en l'atenció als pacients. A curt termini es treballarà en un projecte d'oncogeriatria, adreçat a les persones a partir de 70 anys amb malaltia o sospita de malaltia neoplàstica. L'objectiu és fer una valoració integral adaptada a aquest col·lectiu. Una altra millora prevista per a aquest any és la incorporació de la psicooncologia a la cartera de serveis de la unitat.

La prevenció, adaptant uns hàbits a la vida quotidiana, pot ser d'ajuda contra la malaltia. ASSANDCA ha organitzat durant el cap de setmana tallers de cuina per promoure una dieta saludable. Aquest matí una quarantena de persones hi han participat.

Altres entitats i associacions s'han sumat a la causa. La venda de polseres solidàries, promoguda per Andbank, ha recaptat uns 6.000 euros que aniran destinats a la Fundació FERO, que contribueix al desenvolupament de la investigació oncològica.

Informa: Joan Antoni Sarmiento
Imatge: Hèctor Romance