- Dijous a les nou del matí és l´hora en la qual el cap de Govern ha convocat els sindicats per obrir una taula de treball per negociar aspectes de la llei de Funció Pública. El Govern ho confirmava a través d´un comunicat afegint que les modificacions es podrien fer a través d´esmenes del grup demòcrata, per no endarrerir excessivament el procés de tramitació del text. - Mor aquest dilluns un home per causes naturals a les pistes de Pal. Es tracta d´un ciutadà francès de 56 anys que hauria mort a causa d´un infart mentre esquiava amb la seva família. Segons el cos d´ordre, el succès s´hauria produït quan l´home estava baixant per una pista de dificultat baixa, la de Besurt 2. Tot i els esforços dels equips d´emergència, no han pogut reanimar a l´home. - El soldat de 24 anys mort a Síria el passat 10 de febrer, era resident espanyol. Militava a les forces kurdes lluitant contra l´Estat Islàmic i es va unir a la campanya turca per raons humanitàries. Samuel Prada León nascut a Ourense, vivia des de feia molts anys al Principat on va passar la seva etapa escolar, primer al Sagrada Família i posteriorment al Sant Ermengol. - El comú d´Andorra la Vella està disposat a entrar en el finançament de la construcció del recinte multifuncional. També a cedir-ne gratuïtament els terrenys. Segons Conxita Marsol, n´hi hauria tres de disponibles i amb possibilitats. La cònsol major de la capital ja ha transmès aquesta voluntat al Govern, que continua avaluant la viabilitat del projecte. - El comú de la Massana invertirà 1,7 milions d´euros en la millora de la xarxa d´aigües. Es preveu que les obres estiguin enllestides a començament d´estiu. Des de la majoria es destaca que la inversió destinada serà sufragada amb excedents de la tresoreria, per la qual cosa no caldrà recórrer a crèdits.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Andorra es posiciona com a país intel·ligent a l'Smart City World Congress de Barcelona

  Noticies » Economia   14 de novembre, 2017
www.andorradifusio.ad

El ministre Gilbert Saboya ha inaugurat a Barcelona l'estand d'Actua a l'Smart City World Congress, una mostra tecnològica sobre ciutats intel·ligents. En un espai de 120 metres quadrats es mostren projectes andorrans i alguns realitzatzs amb el MIT nord-americà. Representen Andorra, a més de les autoritats, una vintena d'empresaris.

La mobilitat sostenible, la integració de diferents sistemes de pagament i la fidelització dels clients als establiments són les principals claus per al desenvolupament en les tecnologies de la informació i les telecomunicacions, el TIC, d'Andorra. Des del 2012, el país s'ha convertit en un laboratori de proves per a projectes relacionats amb les ciutats intel·ligents. D'aquí que, a través d'Actua, participi aquests dies en l'Smart City Expo World Congress de Barcelona.

Andorra llueix al seu estand de 120 metres quadrats la col·laboració amb el Massachusetts Institute of Technology, el MIT. "Havíem de desenvolupar projectes que ens fessin diferents", explica el secretari d'Estat per a la Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé, per justificar la "mena de país laboratori" que és Andorra per a la universitat estatunidenca.
"Ens volem posicionar en els sectors on veiem que tenim avantatges", afegeix la directora de l'Oficina de desenvolupament i promoció econòmica, Judit Hidalgo, qui cita com a exemples el vehicle elèctric, la innovació en ciutats i la tecnologia de l'esport.

L'aposta pels vehicles elèctrics, la instal·lació de plaques fotovoltaiques en els edificis on sigui més rendible, sistemes de pagament per facilitar les transaccions i el llançament d'estratègies de fidelització són, precisament, alguns dels eixos de l'estratègia andorrana presentats a Barcelona. L'objectiu, "trobar noves vies de negoci i millorar l'experiència dels visitants", insisteix el ministre d'Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya.

La mostra aplega 675 expositors i les companyies líders en solucions urbanes intel·ligents.

Informa: Agència EFE
Imatges: Iniciativa ACTUA
Locució: Jordi Cama