- La fiscalia demana 4 anys de presó, part ferma, per Josep Vila, excònsol menor d´Andorra la Vella, per dos delictes d´exhibicionisme davant de menors. En el judici celebrat al Tribunal de Corts, la defensa n´ha reclamat l´absolució perquè no el considera culpable. - Una intervenció policial la matinada de dilluns per uns aldarulls ha permès desarticular un punt de distribució d´estupefaents a Escaldes-Engordany. Cinc joves, tres nois i dues noies, han estat detinguts per un delicte contra la salut pública. La policia ha decomissat importants quantitats de droga. Els detinguts han passat a disposició judicial. - El Mundial de trial torna a mitjan juny a Andorra. Tot i que falta la confirmació de l´assemblea de la Federació Internacional, la cita ja figura al calendari. Finalment el nou promotor ha decidit seguir confiant en Sant Julià com a seu. - Ordino-Arcalís haurà de contractar més monitors d´esquí per cobrir les mateixes hores de classe que la temporada passada. És una de les conseqüències dels nous contractes pels monitors. Un nou escenari que no convenç la direcció, que es mostra expectant. Xabier Ajona ha lligat l´interès d´inversors per SECNOA a la credibilitat del pla director. - Liberals d´Andorra dona quinze dies als aspirants a ser cap de llista del partit per presentar candidatura. Inicia així el procés per escollir el candidat, que no implicarà necessàriament primàries si es tanca una candidatura de consens. És una incògnita el que farà l´actual president del grup parlamentari, Josep Pintat.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Andorra es posiciona com a país intel·ligent a l'Smart City World Congress de Barcelona

  Noticies » Economia   14 de novembre, 2017
www.andorradifusio.ad

El ministre Gilbert Saboya ha inaugurat a Barcelona l'estand d'Actua a l'Smart City World Congress, una mostra tecnològica sobre ciutats intel·ligents. En un espai de 120 metres quadrats es mostren projectes andorrans i alguns realitzatzs amb el MIT nord-americà. Representen Andorra, a més de les autoritats, una vintena d'empresaris.

La mobilitat sostenible, la integració de diferents sistemes de pagament i la fidelització dels clients als establiments són les principals claus per al desenvolupament en les tecnologies de la informació i les telecomunicacions, el TIC, d'Andorra. Des del 2012, el país s'ha convertit en un laboratori de proves per a projectes relacionats amb les ciutats intel·ligents. D'aquí que, a través d'Actua, participi aquests dies en l'Smart City Expo World Congress de Barcelona.

Andorra llueix al seu estand de 120 metres quadrats la col·laboració amb el Massachusetts Institute of Technology, el MIT. "Havíem de desenvolupar projectes que ens fessin diferents", explica el secretari d'Estat per a la Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé, per justificar la "mena de país laboratori" que és Andorra per a la universitat estatunidenca.
"Ens volem posicionar en els sectors on veiem que tenim avantatges", afegeix la directora de l'Oficina de desenvolupament i promoció econòmica, Judit Hidalgo, qui cita com a exemples el vehicle elèctric, la innovació en ciutats i la tecnologia de l'esport.

L'aposta pels vehicles elèctrics, la instal·lació de plaques fotovoltaiques en els edificis on sigui més rendible, sistemes de pagament per facilitar les transaccions i el llançament d'estratègies de fidelització són, precisament, alguns dels eixos de l'estratègia andorrana presentats a Barcelona. L'objectiu, "trobar noves vies de negoci i millorar l'experiència dels visitants", insisteix el ministre d'Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya.

La mostra aplega 675 expositors i les companyies líders en solucions urbanes intel·ligents.

Informa: Agència EFE
Imatges: Iniciativa ACTUA
Locució: Jordi Cama