- El CE Sant Julià de futbol sala encadena la tercera derrota consecutiva després de caure a casa davant Les Corts per 2 gols a 6. Els de Moisés Gonçalves continuen antepenúltims a la classificació. - El Saló del Videojoc tanca la novena edició amb èxit de participació de públic en les activitats proposades. Amb una programació més diversa l´edició d´enguany ha aconseguit combinar l´oferta educativa amb la lúdica a través de tallers, activitats i xerrades oferts per la Universitat d´Andorra. - Joan Verdú s´acomiada dels Jocs sense poder completar el gegant. Una sortida del traçat a l´inici de la segona mànega ha impedit l´esquiador andorrà acabar la prova amb què tancava la seva participació als Jocs. - L´obertura econòmica no ha estat del tot positiva per a alguns sectors, com ara el transport. Les empreses del país ho tenen difícil per competir amb grans plataformes logístiques. El sector espera que l´acord d´associació aporti més oportunitats per poder treballar fora del territori andorrà. - 3 videojocs francesos en fase de desenvolupament participen enguany al Saló del Videojoc. Aquesta iniciativa és fruit de la col·laboració de l´ambaixada francesa amb el saló, per tal d´apropar als joves els coneixements i experiència de joves professionals de la indústria. - Èxit d´ocupació a les pistes d´esquí la setmana de Carnaval. Vallnord ha arribat als 48.000 dies d´esquí, amb puntes que han superat els últims tres anys. Grandvalira ha apuntat també que les sensacions d´aquesta temporada són positives. - Aquest dilluns comença el període de vaga de la funció pública. No hi ha previstes accions, només les assemblees del cos d´ensenyament, la policia i els duaners. Una vaga que desperta disparitat d´opinions entre la població. Alguns l´entenen, altres, com els pares, lamenten les complicacions que no es facin classes lectives. Un dels sectors crítics amb la vaga ha estat el dels jubilats
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Andorra exposa a l'FMI la voluntat d'entrar a formar-ne part

  Noticies » Economia   14 de febrer, 2018
www.andorradifusio.ad

Andorra sol·licitarà formalment l´ingrés al Fons Monetari Internacional. El procés durarà prop d'un any i suposarà una garantia per al sistema financer. També permetrà al país generar estadístiques socieconòmiques. El Govern ha fet el primer pas per ser membre de l'organisme, que aplega 189 estats.

El ministre de Finances ha iniciat a Washington els passos per ingressar al Fons Monetari Internacional. Jordi Cinca ha tractat amb un secretari de l´organisme la documentació que ha de contenir la sol·licitud d´ingrés. La petició oficial es farà les pròximes setmanes, segons ha explicat el ministre Xavier Espot. "Per fer-ho cal acabar de recabar tota una sèrie de documentació però en certa forma sí que ha estat una trobada que tenia com a finalitat exposar públicament i presencialment la voluntat d'Andorra de fer aquest pas decisiu a partir de les pròximes setmanes", afegia.

Espot ha jsutificat així la decisió del Govern d´ingressar a l´FMI. "Suposarà una garantia per al nostre sistema financer i al mateix temps, formar part d'un sistema que ens pot ser útil, per exemple, per generar estadístiques útils", afegia Espot.

L´ingrés a l´FMI era una de les solucions que tant el Govern com el Consell General havien estudiat per protegir el sistema financer de crisis com la del cas BPA. De fet, la pertinença a l'organisme permet als estats demanar préstecs monetaris en cas de crisi. El procés d´ingrés pot durar prop d'un any.

Informa: Andrés González-Nandín
Imatges: Carla Sales
Foto: SFG