- El cap de Govern ha acordat visitar Portugal els propers mesos per reforçar els vincles econòmics i socials. Així ho ha acordat amb el seu homòleg portugés en una reunió a les Nacions Unides. Antoni Martí també s´ha reunit amb el president de Colòmbia, que donarà suport a la candidatura andorrana per organitzar la cimera iberoamericana de 2020. - El sí dels liberals a la llei de competències i transferències "no és tan rotund" com fa unes setmanes. Estan a l´espera dels informes del Govern sobre la constitucionalitat dels projectes. Amb aquests, i segons com quedin les lleis després de les esmenes, Liberals decidirà la seva posició. N´ha presentat quatre per donar més pes als comuns en la cessió de terrenys. - La Generalitat de Catalunya va habilitar fa uns dies l´opció de votar per correu pel referèndum de l´1 d´octubre. A Andorra són molts els residents que ja han fet la gestió. Això sí, només es pot dur a terme a través de la Poste perquè correus espanyols té ordre de no repartir aquestes missives. - Un 75% dels estudiants del Lycée que cursen estudis universitaris trien universitats franceses. Així ho indica el delegat d´ensenyament de França, que destaca la qualitat i el preu de les carreres universitàries al país veí. Michel Maginot també assenyala els esforços per canviar la dinàmica d´èpoques anteriors i aplaudeix la inversio del país en educació. - Conèixer els recursos dels quals es disposa, planificar-ne l´ús i conscienciar els turistes. Aquests són els eixos principals de les polítiques d´impuls del turisme sostenible que promou l´Organització Mundial del Turisme i que han explicat responsables de l´OMT a Ràdio Nacional. Una lluita a la qual Andorra s´ha de sumar en ser un dels països amb més turistes per habitant.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Andorra i Espanya es tornen a reunir per la certificació GPS de l'aeroport

  Noticies » Economia   12 de setembre, 2017 Andorra i Espanya es tornen a reunir per la certificació GPS de l'aeroport

Nova reunió entre Andorra i Espanya per analitzar la situació de l'aeroport d'Andorra-la Seu. El ministre de Competitivitat i Innovació s'ha reunit aquest matí a Madrid amb el de Foment espanyol.

El motiu de la trobada ha estat saber si s'aconseguirà la certificació per a poder fer-hi vols instrumentals amb GPS. Ara per ara només es pot operar a l'aeroport els dies en què hi ha bones condicions visuals. Amb l'aparell s'ampliaria també a les jornades amb baixa visibilitat.

El juliol passat es va presentar un estudi aeronàutic favorable al canvi, però ara cal comprovar si es complirien els estàndars internacionals de seguretat.

Informa: Judit Pedrós
Imatge: SFG