- El Tribunal Constitucional anul·la els escorcolls al despatx professional i al domicili dels germans Cierco arran de la demanda per revelació de secret bancari de la família Pujol. El Constitucional conclou que es va vulnerar el seu dret a la intimitat per la poca concreció del registres. I que també es va vulnerar el dret a la defensa arran dels materials intervinguts. - El policia jutjat per maltractament a un detingut serà molt probablement expulsat del cos. La investigació ha confirmat les agressions, que constitueixen una falta molt greu segons la llei de la policia. L´agent feia poc que formava part del cos, ja que pertany a una de les últimes promocions. - SDP lamenta el mal camí que al seu parer està agafant la reforma de la Funció Pública. Els progressistes creuen que no és seriós que el Govern plantegi ara als sindicats fer canvis a la reforma. També lamenta que el síndic posi límits a l´hora de consultar la informació sobre les adjudicacions a l´empresa SPAI que el cap de Govern ha enviat al parlament. - El vicepresident del consell d´administració de Vall Banc, Cristoph Lieber, ha renunciat. L´entitat ho atribueix a motius personals. Lieber havia exercit com a conseller delegat des que JC Flowers va adquirir Vall Banc. L´octubre del 2017 es va fer una reestructuració de la cúpula i Lieber va decidir deixar de ser la cara visible per fer-se càrrec d´una gestora d´actius alemanya, també propietat de JC Flowers. - A Andorra hi ha 1.250 joves amb problemes d´addicció a les drogues o a l´alcohol. Són dades que dona la recent creada associació Fills d´Andorra, que fa una crida a les famílies que es troben en aquesta situació. Entre altres coses, reclamen al Govern que busqui solucions i que rebaixi l´edat penal a setze anys. A l´"Ara i aquí", les impulsores han explicat la seva història.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Andorra la Vella preveu augmentar l'endeutament fins més de 50 milions d'aquí al 2019

  Noticies » Política   06 de desembre, 2017
www.andorradifusio.ad

La minoria al comú d'Andorra la Vella ha criticat el marc pressupostari presentat per la majoria pels propers dos anys, ja que incrementa l'endeutament en 19 milions. La majoria afirma que és una previsió i que han volgut ser prudents i mantenir les inversions promeses al programa.

Pels consellers de CDI+Liberals i el PS l'endeutament previst pel 2018 i 2019 és excessiu ja que preveu passar de 32 milions d'euros de dèficit a prop de 51 i creuen que no és adient. Tampoc pensen que la presentació del marc pressupostari s'adigui al marc legal. "La projecció del deute en els dos anys de mandat que queden creix de manera exponencial", critica el conseller de CDI+Liberals Víctor Pintos. La consellera del PS, Dolors Carmona, per la seva banda, creu que "aquest marc pressupostari implica un increment de despesa. Endeutem l'administració pública. És pa per avui i gana per demà", denuncia.

La cònsol major ha afirmat que només és una previsió i que s'ha volgut evitar que despeses imprevistes desquadrin el pressupost. Conxita Marsol ha insistit que "el que compta és el que quedarà quan liquidarem". També ha reiterat que la presentació d'aquest marc pressupostari està d'acord amb la llei.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Anna Ginestà