- Els bars, discoteques i sales de festes tindran prohibit vendre alcohol els darrers trenta minuts d´obertura. El Govern pretén així reduir els aldarulls i afavorir la sortida dels locals. La mesura només serà aplicable els dies que els locals tanquin entre les cinc o les sis del matí, per evitar problemes amb els veïns de les zones properes. D´aquesta manera es modifica el decret del 2011 i es posen eines per resoldre conflictes a zones com el Pas de la Casa. - La part alta de l´avinguda Meritxell mantindrà finalment el doble sentit de circulació, tot i reduir l´amplada de la calçada i canviar el paviment per induir a una circulació més lenta. Ho ha explicat el cap d´equip encarregat del projecte, que també ha exposat els elements d´Smart City que s´hi introduiran. - L´autòpsia del bomber que va patir un accident d´ala delta aquest dilluns a Lanzarote demostra que la causa de la mort va ser l´impacte de la caiguda. Toni Gràcia Armengol, de 49 anys, es trobava a Lanzarote on la setmana anterior havia participat en una competició internacional d´ala delta. - Els tres consellers que continuen al grup liberal qüestionen els arguments de Josep Pintat i els seus afins per trencar el grup parlamentari. Jordi Gallardo, Judit Pallarés i Ferran Costa creuen que les divergències per la reforma comunal era un tema tancat. Gallardo assegura que el partit no ha volgut excloure ningú del procés d´elecció de candidat.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Andorra la Vella preveu augmentar l'endeutament fins més de 50 milions d'aquí al 2019

  Noticies » Política   06 de desembre, 2017
www.andorradifusio.ad

La minoria al comú d'Andorra la Vella ha criticat el marc pressupostari presentat per la majoria pels propers dos anys, ja que incrementa l'endeutament en 19 milions. La majoria afirma que és una previsió i que han volgut ser prudents i mantenir les inversions promeses al programa.

Pels consellers de CDI+Liberals i el PS l'endeutament previst pel 2018 i 2019 és excessiu ja que preveu passar de 32 milions d'euros de dèficit a prop de 51 i creuen que no és adient. Tampoc pensen que la presentació del marc pressupostari s'adigui al marc legal. "La projecció del deute en els dos anys de mandat que queden creix de manera exponencial", critica el conseller de CDI+Liberals Víctor Pintos. La consellera del PS, Dolors Carmona, per la seva banda, creu que "aquest marc pressupostari implica un increment de despesa. Endeutem l'administració pública. És pa per avui i gana per demà", denuncia.

La cònsol major ha afirmat que només és una previsió i que s'ha volgut evitar que despeses imprevistes desquadrin el pressupost. Conxita Marsol ha insistit que "el que compta és el que quedarà quan liquidarem". També ha reiterat que la presentació d'aquest marc pressupostari està d'acord amb la llei.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Anna Ginestà