- El Tribunal Constitucional anul·la els escorcolls al despatx professional i al domicili dels germans Cierco arran de la demanda per revelació de secret bancari de la família Pujol. El Constitucional conclou que es va vulnerar el seu dret a la intimitat per la poca concreció del registres. I que també es va vulnerar el dret a la defensa arran dels materials intervinguts. - El policia jutjat per maltractament a un detingut serà molt probablement expulsat del cos. La investigació ha confirmat les agressions, que constitueixen una falta molt greu segons la llei de la policia. L´agent feia poc que formava part del cos, ja que pertany a una de les últimes promocions. - SDP lamenta el mal camí que al seu parer està agafant la reforma de la Funció Pública. Els progressistes creuen que no és seriós que el Govern plantegi ara als sindicats fer canvis a la reforma. També lamenta que el síndic posi límits a l´hora de consultar la informació sobre les adjudicacions a l´empresa SPAI que el cap de Govern ha enviat al parlament. - El vicepresident del consell d´administració de Vall Banc, Cristoph Lieber, ha renunciat. L´entitat ho atribueix a motius personals. Lieber havia exercit com a conseller delegat des que JC Flowers va adquirir Vall Banc. L´octubre del 2017 es va fer una reestructuració de la cúpula i Lieber va decidir deixar de ser la cara visible per fer-se càrrec d´una gestora d´actius alemanya, també propietat de JC Flowers. - A Andorra hi ha 1.250 joves amb problemes d´addicció a les drogues o a l´alcohol. Són dades que dona la recent creada associació Fills d´Andorra, que fa una crida a les famílies que es troben en aquesta situació. Entre altres coses, reclamen al Govern que busqui solucions i que rebaixi l´edat penal a setze anys. A l´"Ara i aquí", les impulsores han explicat la seva història.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Andorra registra el segon juny més càlid des del 1950

  Noticies » Societat   01 d'agost, 2017
www.andorradifusio.ad

Aquest juny ha estat el més càlid des del 2003 i el segon amb temperatures més altes des del 1950. Així ho reflecteix el butlletí climàtic que edita el CENMA i que també explica que ha estat un mes sec en precipitacions.

La temperatura mitjana al juny ha estat de 19 graus centígrads al fons de la vall i propera als 11 a cotes altes, valors que segons el butlletí climàtic no eren tan elevats des del mateix mes del 2003. A més, es tracta del segon juny més càlid d'ençà que es prenen mesures a la central hidroelèctrica de FEDA, és a dir, el 1950.

Tot i les altes temperatures no s'ha batut cap valor absolut de temperatures màximes. El que sí s'ha superat ha estat el nombre de dies consecutius amb temperatures màximes superiors als 30 graus.

Pel que fa a les precipitacions, el juny ha estat sec en conjunt, tot i que hi ha hagut episodis tempestuosos, amb activitat elèctrica i calamarsades, que en algun cas ha provocat algun desbordament.

Informa: Pere Moliné