- Els bars, discoteques i sales de festes tindran prohibit vendre alcohol els darrers trenta minuts d´obertura. El Govern pretén així reduir els aldarulls i afavorir la sortida dels locals. La mesura només serà aplicable els dies que els locals tanquin entre les cinc o les sis del matí, per evitar problemes amb els veïns de les zones properes. D´aquesta manera es modifica el decret del 2011 i es posen eines per resoldre conflictes a zones com el Pas de la Casa. - La part alta de l´avinguda Meritxell mantindrà finalment el doble sentit de circulació, tot i reduir l´amplada de la calçada i canviar el paviment per induir a una circulació més lenta. Ho ha explicat el cap d´equip encarregat del projecte, que també ha exposat els elements d´Smart City que s´hi introduiran. - L´autòpsia del bomber que va patir un accident d´ala delta aquest dilluns a Lanzarote demostra que la causa de la mort va ser l´impacte de la caiguda. Toni Gràcia Armengol, de 49 anys, es trobava a Lanzarote on la setmana anterior havia participat en una competició internacional d´ala delta. - Els tres consellers que continuen al grup liberal qüestionen els arguments de Josep Pintat i els seus afins per trencar el grup parlamentari. Jordi Gallardo, Judit Pallarés i Ferran Costa creuen que les divergències per la reforma comunal era un tema tancat. Gallardo assegura que el partit no ha volgut excloure ningú del procés d´elecció de candidat.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Àngel Plana vol convertir Andorra en centre de formació per a especialistes de cinema

  Noticies » Cultura   07 de desembre, 2017
www.andorradifusio.ad

Caigudes d´alçada, baralles o cremar-se. Són algunes de les feines de l'especialista de cinema, una formació que l´any vinent es podrà fer a Andorra gràcies al reconegut doblador Ángel Plana. La seva intenció és convertir Andorra en base per a especialistes i formacions especifiques aplicades a l'esquí, la conducció o la BTT i amb base d'entrenament al 360 Extrem.

Al maig del 2018 es vol començar la primera formació d´especialistes de cinema de la mà de dos especialistes, Gerard Miralles i Ángel Plana.

Esgrima, parcour i interpretació són altres de les formacions bàsiques d'aquest curs de 6 mesos. En un segon estadi de perfeccionament persecussions, caigudes o lluita s´aplicarien a l´ampli ventall d´activitats que ofereix el país. L'especialista Ángel Plana pensa ja en l'escola de conduccio sobre gel, el recorregut de BTT i l'escola de submarinisme. Un dels espais per a ells imprescindibles és el 360 Extrem. "És espectacular, no hi ha res igual a España", explica.

A tot això s'hi afegeix un element que no falta en les millors escenes d´acció, el foc. Gerard Miralles és especialsta en la matèria i podria completar les formacions perfeccionant-los en aquest aspecte.

La idea és que Andorra es converteixi en centre d´especialització també per a aquells alumnes que estudien a les filials de l´escola que hi ha a Barcelona i Madrid.

Un últim pas és l´homologació del curs de riscos laborals específic de la professió a través de la Universitat d´Andorra.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Xavi Fajardo /Escola d´Especialistes Ángel Plana.