- El Tribunal Constitucional anul·la els escorcolls al despatx professional i al domicili dels germans Cierco arran de la demanda per revelació de secret bancari de la família Pujol. El Constitucional conclou que es va vulnerar el seu dret a la intimitat per la poca concreció del registres. I que també es va vulnerar el dret a la defensa arran dels materials intervinguts. - El policia jutjat per maltractament a un detingut serà molt probablement expulsat del cos. La investigació ha confirmat les agressions, que constitueixen una falta molt greu segons la llei de la policia. L´agent feia poc que formava part del cos, ja que pertany a una de les últimes promocions. - SDP lamenta el mal camí que al seu parer està agafant la reforma de la Funció Pública. Els progressistes creuen que no és seriós que el Govern plantegi ara als sindicats fer canvis a la reforma. També lamenta que el síndic posi límits a l´hora de consultar la informació sobre les adjudicacions a l´empresa SPAI que el cap de Govern ha enviat al parlament. - El vicepresident del consell d´administració de Vall Banc, Cristoph Lieber, ha renunciat. L´entitat ho atribueix a motius personals. Lieber havia exercit com a conseller delegat des que JC Flowers va adquirir Vall Banc. L´octubre del 2017 es va fer una reestructuració de la cúpula i Lieber va decidir deixar de ser la cara visible per fer-se càrrec d´una gestora d´actius alemanya, també propietat de JC Flowers. - A Andorra hi ha 1.250 joves amb problemes d´addicció a les drogues o a l´alcohol. Són dades que dona la recent creada associació Fills d´Andorra, que fa una crida a les famílies que es troben en aquesta situació. Entre altres coses, reclamen al Govern que busqui solucions i que rebaixi l´edat penal a setze anys. A l´"Ara i aquí", les impulsores han explicat la seva història.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Àngel Plana vol convertir Andorra en centre de formació per a especialistes de cinema

  Noticies » Cultura   07 de desembre, 2017
www.andorradifusio.ad

Caigudes d´alçada, baralles o cremar-se. Són algunes de les feines de l'especialista de cinema, una formació que l´any vinent es podrà fer a Andorra gràcies al reconegut doblador Ángel Plana. La seva intenció és convertir Andorra en base per a especialistes i formacions especifiques aplicades a l'esquí, la conducció o la BTT i amb base d'entrenament al 360 Extrem.

Al maig del 2018 es vol començar la primera formació d´especialistes de cinema de la mà de dos especialistes, Gerard Miralles i Ángel Plana.

Esgrima, parcour i interpretació són altres de les formacions bàsiques d'aquest curs de 6 mesos. En un segon estadi de perfeccionament persecussions, caigudes o lluita s´aplicarien a l´ampli ventall d´activitats que ofereix el país. L'especialista Ángel Plana pensa ja en l'escola de conduccio sobre gel, el recorregut de BTT i l'escola de submarinisme. Un dels espais per a ells imprescindibles és el 360 Extrem. "És espectacular, no hi ha res igual a España", explica.

A tot això s'hi afegeix un element que no falta en les millors escenes d´acció, el foc. Gerard Miralles és especialsta en la matèria i podria completar les formacions perfeccionant-los en aquest aspecte.

La idea és que Andorra es converteixi en centre d´especialització també per a aquells alumnes que estudien a les filials de l´escola que hi ha a Barcelona i Madrid.

Un últim pas és l´homologació del curs de riscos laborals específic de la professió a través de la Universitat d´Andorra.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Xavi Fajardo /Escola d´Especialistes Ángel Plana.