- La junta de presidents decidirà aquest dimarts si corrobora la proposta per reformar el grup mixt. A grans trets, la reforma atorgaria a Josep Pintat la presidència del grup, substituint Pere López, el qual ocuparia el càrrec de president suplent. - La segona fase de les obres d´embelliment de l´avinguda Tarragona, que s´han iniciat aquest dilluns, quedaran enllestides al mes d´abril, segons ha avançat la cònsol major de la capital, Conxita Marsol. Entre altres millores, es crearà un carril bici i es mantindran els dos carrils de circulació en ambdós sentits. - Més de vint persones amb discapacitat encara tenen un contracte de baix rendiment. El Govern recorda que són contractacions il·legals i treballa perquè més empreses se sumin a les 10 que ja hi ha a la xarxa d´empreses inclusives. Aquest dilluns s´han incorporat tres més. - Els treballs de l´ampliació de l´escola andorrana de Santa Coloma comencen aquest estiu i s´allargaran per espai de 18 mesos. Es construiran 18 aules noves i s´aconseguirà reagrupar tots els estudiants del mateix sistema educatiu en un únic edifici. - Ha començat el judici pel cas BPA. L´arribada dels 25 acusats i els seus advocats ha causat una gran expectació. Fins a l´entrada de la sala, a Prada Casadet, s´ha apropat l´accionista majoritari de BPA, Higini Cierco, que ha saludat Joan Pau Miquel, el principal acusat en aquesta causa i a la resta dels seus excompanys. La vista ha començat amb la presentació de les qüestions prèvies.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Aparatós ensurt d'un autocar espanyol amb infants a Racons pel gel a la calçada

  Noticies » Societat   08 de gener, 2018
www.andorradifusio.ad

La darrera nevada  ha provocat algunes incidències a la xarxa viària. La més aparatosa, l'accident anit d'un autocar. Va xocar contra una penya a la CG-2 a l'altura de Canillo.

La carretera CG-2 ha quedat afectada més de dues hores aquesta nit per l´accident d´aquest autocar. A causa del gel, el vehicle ha perdut el control i ha acabat impactant contra la penya. Afortunadament en l'accident no s´ha hagut de lamentar cap ferit.

En l´autocar provinent de Ponferrada hi viatjaven 53 persones, la gran majoria menors acompanyats per professors, que havien vingut a passar uns dies d´esquí.

La intensa nevada de diumenge va afectar tota la xarxa viària, especialment la zona de Racons, on hi va haver l´accident, a dos quarts de nou de la nit. Segons ha explicat el conductor del vehicle, l´incident va tenir lloc un cop passat Canillo en una zona on desenes de vehicles estaven aturats a banda i banda de la carretera, amb conductors col·locant les cadenes. La retenció va obligar el conductor a frenar, fet que va provocar que el vehicle llisqués en direcció al barranc. El xofer va tenir temps de corregir la direcció i va impactar contra la penya del costat dret de la via.

Fins a l´accident es van desplaçar dues dotacions de bombers, cos de policia i el servei de circulació, que van aconseguir evacuar un per un tots els passatgers a través de la finestra i van ser traslladats fins a l'hotel on s'allotjaven. A causa de l'incident el pas va quedar tancat mitja hora, posteriorment els agents de circulació van donar pas alternatiu fins passades les onze de la nit. 

A banda d´aquest, la neu ha provocat cinc accidents més i ha dificultat en les darreres hores la circulació en diferents punts de la xarxa viària. A hores d'ara, la situació s'ha normalitzat i ja no són obligatoris els equipaments especials en cap punt de la xarxa viària.

Informa: Hèctor Romance
Imatges: Jordi Seabra/Diari d'Andorra