- El CE Sant Julià de futbol sala encadena la tercera derrota consecutiva després de caure a casa davant Les Corts per 2 gols a 6. Els de Moisés Gonçalves continuen antepenúltims a la classificació. - El Saló del Videojoc tanca la novena edició amb èxit de participació de públic en les activitats proposades. Amb una programació més diversa l´edició d´enguany ha aconseguit combinar l´oferta educativa amb la lúdica a través de tallers, activitats i xerrades oferts per la Universitat d´Andorra. - Joan Verdú s´acomiada dels Jocs sense poder completar el gegant. Una sortida del traçat a l´inici de la segona mànega ha impedit l´esquiador andorrà acabar la prova amb què tancava la seva participació als Jocs. - L´obertura econòmica no ha estat del tot positiva per a alguns sectors, com ara el transport. Les empreses del país ho tenen difícil per competir amb grans plataformes logístiques. El sector espera que l´acord d´associació aporti més oportunitats per poder treballar fora del territori andorrà. - 3 videojocs francesos en fase de desenvolupament participen enguany al Saló del Videojoc. Aquesta iniciativa és fruit de la col·laboració de l´ambaixada francesa amb el saló, per tal d´apropar als joves els coneixements i experiència de joves professionals de la indústria. - Èxit d´ocupació a les pistes d´esquí la setmana de Carnaval. Vallnord ha arribat als 48.000 dies d´esquí, amb puntes que han superat els últims tres anys. Grandvalira ha apuntat també que les sensacions d´aquesta temporada són positives. - Aquest dilluns comença el període de vaga de la funció pública. No hi ha previstes accions, només les assemblees del cos d´ensenyament, la policia i els duaners. Una vaga que desperta disparitat d´opinions entre la població. Alguns l´entenen, altres, com els pares, lamenten les complicacions que no es facin classes lectives. Un dels sectors crítics amb la vaga ha estat el dels jubilats
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Assandca espera el vistiplau d'Oncologia per facilitar als malalts de càncer els barrets refrigerats

  Noticies » Societat   13 de febrer, 2018
www.andorradifusio.ad

Fa uns mesos l´Associació contra el càncer va adquirir uns barrets refrigerats que eviten la caiguda del cabell durant la quimioteràpia, amb l´objectiu de posar-los a disposició dels malalts. Però de moment la iniciativa està aturada per motius aliens a l´entitat.

Durant la presentació d'una altra edició del concert Mamapop per recaptar fons pel càncer de mama, el president de l´Associació contra el càncer ha explicat que els deu barrets refrigerats que van adquirir per evitar la caiguda del cabell durant la quimioteràpia no han arribat per motius alients a l'entitat. L´objectiu era posar-los a disposició dels malalts, però tot i que els productes disposen de l´homologació pertinent, des del servei d´Oncologia encara no s´hi ha donat el vistiplau, ja que recelen dels resultats del tractament. L´entitat vol que hi hagi una solució aviat.

Assandca, a més, espera que en els pròxims mesos es doni resposta a dues de les demandes més urgents, com són la llei d'acompanyament i que el servei de psicooncologia passi a formar part de la cartera de serveis del SAAS, segons ha explicat el president Josep Saravia.

D´altra banda l´entitat continua amb altres projectes, com ara el transport sanitàri per a persones que fan tractaments de quimioteràpia fora del país, la major part de les quals són dones. Un servei que subvencionen al cent per cent.

Informa: Joan A. Sarmiento