- Jane Birkin vindrà a Andorra amb una secció musical amb un homenatge a Serge Gainsbourg. Serà a la tardor, amb una data encara per confirmar. És un dels grans anuncis del programa de la temporada cultural francesa que ve plena d´atractius genuïns francesos com el parcour, el Festival de Cannes i la Comédie Française. - Una vintena d´associacions han conformat la primera Fira d´entitats socials i cíviques. Un projecte que busca incentivar el voluntariat entre els joves i apropar a la ciutadania la seva tasca. El ministeri d´Afers Socials ha creat un espai on les diferents associacions cíviques i socials puguin interactuar amb la ciutadania i donar a conèixer la feina que desenvolupen. - Segon dia de judici BPA que ha continuat centrat en les qüestions prèvies. Els advocats de diversos gestors del banc han denunciat que se´ls va vulnerar el dret a la defensa. Perquè no sabien de què se´ls acusava abans de ser processats i perquè després no van tenir temps per preparar proves. Uns arguments que ha rebatut el fiscal general. - Sindicatura accepta la proposta dels set consellers de grup mixt que atorga a Josep Pintat la presidència i dona per tancada la crisi del grup que s´ha allargat un mes. Ha defensat la seva actuació per, entre d´altres, poder reactivar la comissió de Finances i començar a treballar amb el pressupost del 2018. Pere López és el president suplent. - Una vintena de restauradors de la Massana prenen part en les noves jornades de ´Lo Mandongo´, el cicle gastronòmic dedicat a la carn de porc. Quatre dels quals ho fan per primera vegada: tres són restaurants i l´altre és una residència que també ofereix cuina. En aquesta edició es volen superar els menús que es van vendre l´any passat, quan es va arribar als 1.300.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Bany de masses del president de Portugal al Prat del Roure: "És una emoció inoblidable"

  Noticies » Societat   08 de setembre, 2017
www.andorradifusio.ad

El president portuguès ha compartit unes hores a Escaldes-Engordany amb les associacions lusitanes. L'acte principal, al poliesportiu del Prat Gran que s'ha quedat petit per acollir les més de 1.200 persones presents, ha tornat a deixar clar el poder de convocatòria de Rebelo de Sousa.

En el seu discurs, contínuament interromput pels aplaudiments, ha destacat l'aportació dels portuguesos a Andorra a través del treball, així com les oportunitats que aquesta els ha donat. Rebelo de Sousa ha refermat el suport a Andorra en la negociació amb la Unió Europea i en la revisió del conveni de la Seguretat Social. Antoni Martí ha reconegut el paper destacat de la comunitat portuguesa en el creixement d'Andorra, exposant-los com a exemple del que és el país, una societat integradora.

A l'exterior, tots dos han compartit uns moments amb els assistents. Una multitud que no ha volgut deixar escapar l'ocasió d'acostar-s'hi. El cap de Govern, Antoni Martí, ha destacat "aquesta imatge del Prat del Roure amb la sala plena i el respecte que es té per Andorra". "M'ha colpit tanta gent d'origen portuguès cridant també visca Andorra", ha dit afegint que "sempre es pot millorar en cohesió social però anem pel bon camí i com a cap de Govern n'estic satisfet".

Per la seva part el president portuguès ha posat en relleu que l'estada a Andorra ha enfortit encara mes els lligams entre tots dos països.Per ell ha estat "una emoció inoblidable" veure "molt portuguesos que són d'Andorra i de Portugal perquè no s'obliden mai de Portugal, però treballen aquí, creen riquesa i estimen Andorra".

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatge: Eduard Martínez

Fotografia de portada: Agència ANA