- Toni Bou serà un dels grans protagonistes de la gran gala de la Federació Internacional de Motociclisme. La festa mundial de les motos es fa a Andorra i el català, que hi resideix des de fa tres anys, és un dels premiats. I és que ja suma 22 títols mundials de trial. - Nova jornada de les escoles verdes, centrada a elaborar un embolcall per l´esmorzar i el berenar. El projecte, que vol conscienciar els més joves sobre la generació de residus, ha inclós el col·legi Sant Ermengol, que rebrà el segell al juny. - La nova llei d´ocupació s´hauria de tramitar a principi del 2018 i estar aprovada abans del final de la legislatura. Així ho ha avançat el ministre Xavier Espot, que ha presentat un avantprojecte del text a la taula permanent per a la formació en el treball. Els seus membres hi podran fer aportacions abans que el text entri al Consell General. - Andorra, Mònaco i San Marino aniran amb una estratègia compartida i complementària a la Unió Europea. Així ho han acordat a la reunió de treball celebrada a Ordino. Estratègia que ja s´ha de definir per a la negociació per a la lliure circulació de persones. Els tres estats són partidaris de mantenir un sistema de control de quotes migratòries i proposar-lo de manera conjunta.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Bany de masses del president de Portugal al Prat del Roure: "És una emoció inoblidable"

  Noticies » Societat   08 de setembre, 2017
www.andorradifusio.ad

El president portuguès ha compartit unes hores a Escaldes-Engordany amb les associacions lusitanes. L'acte principal, al poliesportiu del Prat Gran que s'ha quedat petit per acollir les més de 1.200 persones presents, ha tornat a deixar clar el poder de convocatòria de Rebelo de Sousa.

En el seu discurs, contínuament interromput pels aplaudiments, ha destacat l'aportació dels portuguesos a Andorra a través del treball, així com les oportunitats que aquesta els ha donat. Rebelo de Sousa ha refermat el suport a Andorra en la negociació amb la Unió Europea i en la revisió del conveni de la Seguretat Social. Antoni Martí ha reconegut el paper destacat de la comunitat portuguesa en el creixement d'Andorra, exposant-los com a exemple del que és el país, una societat integradora.

A l'exterior, tots dos han compartit uns moments amb els assistents. Una multitud que no ha volgut deixar escapar l'ocasió d'acostar-s'hi. El cap de Govern, Antoni Martí, ha destacat "aquesta imatge del Prat del Roure amb la sala plena i el respecte que es té per Andorra". "M'ha colpit tanta gent d'origen portuguès cridant també visca Andorra", ha dit afegint que "sempre es pot millorar en cohesió social però anem pel bon camí i com a cap de Govern n'estic satisfet".

Per la seva part el president portuguès ha posat en relleu que l'estada a Andorra ha enfortit encara mes els lligams entre tots dos països.Per ell ha estat "una emoció inoblidable" veure "molt portuguesos que són d'Andorra i de Portugal perquè no s'obliden mai de Portugal, però treballen aquí, creen riquesa i estimen Andorra".

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatge: Eduard Martínez

Fotografia de portada: Agència ANA