- El Sant Julià de futbol sala afronta la primera jornada de lliga. Després d´un estiu agitat, amb la marxa del tècnic Jorge Dias, Moisés Gonçalves encapçala el nou projecte a tercera. L´objectiu és mantenir la categoria. - Les queixes dels veïns de l´Aldosa sobre la ubicació de la nova estació transformadora d´electricitat no han tingut efecte en Nord Andorrà, que la mantindrà al bosc de Bisset. L´empresa hi ha invertit 15 milions d´euros i diu que l´ha allunyat de la urbanització propera. Una solució que no satisfà els veïns. - El PS ja ha engegat la maquinària per preparar les properes eleccions generals. Pere López considera que la legislatura està esgotada. Ha tornat a parlar de la llei de competències i transferències. També ho han fet els cònsols d´Encamp i d´Escaldes, que lamenten la maniobra del comú de Sant Julià amb l´informe del constitucionalista. - Turisme estudia la creació d´un forfet de totes les estacions de 4 dies o més per seguir potenciant el mercat de la neu. És una de les estratègies que s´estudien per evitar que el trencament de Grandvalira tingui una afectació en el mercat. Un nou forfet no seria incompatible amb el de dia de les estacions. En tot cas, la promoció de l´oferta d´esquí a Andorra seguirà sent conjunta.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Bany de masses del president de Portugal al Prat del Roure: "És una emoció inoblidable"

  Noticies » Societat   08 de setembre, 2017
www.andorradifusio.ad

El president portuguès ha compartit unes hores a Escaldes-Engordany amb les associacions lusitanes. L'acte principal, al poliesportiu del Prat Gran que s'ha quedat petit per acollir les més de 1.200 persones presents, ha tornat a deixar clar el poder de convocatòria de Rebelo de Sousa.

En el seu discurs, contínuament interromput pels aplaudiments, ha destacat l'aportació dels portuguesos a Andorra a través del treball, així com les oportunitats que aquesta els ha donat. Rebelo de Sousa ha refermat el suport a Andorra en la negociació amb la Unió Europea i en la revisió del conveni de la Seguretat Social. Antoni Martí ha reconegut el paper destacat de la comunitat portuguesa en el creixement d'Andorra, exposant-los com a exemple del que és el país, una societat integradora.

A l'exterior, tots dos han compartit uns moments amb els assistents. Una multitud que no ha volgut deixar escapar l'ocasió d'acostar-s'hi. El cap de Govern, Antoni Martí, ha destacat "aquesta imatge del Prat del Roure amb la sala plena i el respecte que es té per Andorra". "M'ha colpit tanta gent d'origen portuguès cridant també visca Andorra", ha dit afegint que "sempre es pot millorar en cohesió social però anem pel bon camí i com a cap de Govern n'estic satisfet".

Per la seva part el president portuguès ha posat en relleu que l'estada a Andorra ha enfortit encara mes els lligams entre tots dos països.Per ell ha estat "una emoció inoblidable" veure "molt portuguesos que són d'Andorra i de Portugal perquè no s'obliden mai de Portugal, però treballen aquí, creen riquesa i estimen Andorra".

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatge: Eduard Martínez

Fotografia de portada: Agència ANA