- Reunió del comú de Sant Julià de Lòria amb consellers i ministres de la parròquia per explicar-los el neguit pels efectes de la reforma comunal. Josep Miquel Vila ha explicat la versió ampliada de l´informe d´Aparicio, que hi assenyala inconstitucionalitats. Vila també està preocupat perquè la parròquia podria rebre fins a un milió d´euros menys. La reforma es votarà divendres, i el grup liberal no ha aclarit si hi donarà suport. - Extradició d´un resident espanyol de 46 anys buscat per la Interpol i que ha de complir una condemna de més de catorze anys a Espanya per un delicte contra la llibertat sexual. La policia el va detenir i empresonar en vista de la seva demanda d´extradició. Ell s´hi va oposar des d´un principi, però finalment el Tribunal Superior de Justícia ha confirmat la decisió del Tribunal de Corts i l´ha extradit a Espanya. - Primera reunió dels coprínceps Emmanuel Macron i Joan-Enric Vives. Ha estat aquest matí al Palau de l´Elisi, a París. Es tracta d´una trobada principalment protocol·lària en la qual s´han tractat temes com les negociacions amb la Unió Europea per a l´acord d´associació o la propera visita de Macron a Andorra. - Més agents cívics que vagin amb els grups que porten els operadors turístics i un manual de bones pràctiques són algunes de les iniciatives que es poden dur a terme per prevenir incidents nocturns al Pas. Així s´ha decidit en l´última reunió de la taula transversal que s´ha fet en aquesta localitat. - El Govern s´ha trobat aquest dilluns amb els agents socioeconòmics per explicar-los les últimes reunions amb la Unió Europea sobre el tabac. Andorra va proposar el juliol passat una sèrie de principis: el període transitori a vint anys, adherir-se al conveni de l´OMS i reforçar polítiques contra el tabac, entre d´altres.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Bany de masses del president de Portugal al Prat del Roure: "És una emoció inoblidable"

  Noticies » Societat   08 de setembre, 2017
www.andorradifusio.ad

El president portuguès ha compartit unes hores a Escaldes-Engordany amb les associacions lusitanes. L'acte principal, al poliesportiu del Prat Gran que s'ha quedat petit per acollir les més de 1.200 persones presents, ha tornat a deixar clar el poder de convocatòria de Rebelo de Sousa.

En el seu discurs, contínuament interromput pels aplaudiments, ha destacat l'aportació dels portuguesos a Andorra a través del treball, així com les oportunitats que aquesta els ha donat. Rebelo de Sousa ha refermat el suport a Andorra en la negociació amb la Unió Europea i en la revisió del conveni de la Seguretat Social. Antoni Martí ha reconegut el paper destacat de la comunitat portuguesa en el creixement d'Andorra, exposant-los com a exemple del que és el país, una societat integradora.

A l'exterior, tots dos han compartit uns moments amb els assistents. Una multitud que no ha volgut deixar escapar l'ocasió d'acostar-s'hi. El cap de Govern, Antoni Martí, ha destacat "aquesta imatge del Prat del Roure amb la sala plena i el respecte que es té per Andorra". "M'ha colpit tanta gent d'origen portuguès cridant també visca Andorra", ha dit afegint que "sempre es pot millorar en cohesió social però anem pel bon camí i com a cap de Govern n'estic satisfet".

Per la seva part el president portuguès ha posat en relleu que l'estada a Andorra ha enfortit encara mes els lligams entre tots dos països.Per ell ha estat "una emoció inoblidable" veure "molt portuguesos que són d'Andorra i de Portugal perquè no s'obliden mai de Portugal, però treballen aquí, creen riquesa i estimen Andorra".

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatge: Eduard Martínez

Fotografia de portada: Agència ANA