- Jane Birkin vindrà a Andorra amb una secció musical amb un homenatge a Serge Gainsbourg. Serà a la tardor, amb una data encara per confirmar. És un dels grans anuncis del programa de la temporada cultural francesa que ve plena d´atractius genuïns francesos com el parcour, el Festival de Cannes i la Comédie Française. - Una vintena d´associacions han conformat la primera Fira d´entitats socials i cíviques. Un projecte que busca incentivar el voluntariat entre els joves i apropar a la ciutadania la seva tasca. El ministeri d´Afers Socials ha creat un espai on les diferents associacions cíviques i socials puguin interactuar amb la ciutadania i donar a conèixer la feina que desenvolupen. - Segon dia de judici BPA que ha continuat centrat en les qüestions prèvies. Els advocats de diversos gestors del banc han denunciat que se´ls va vulnerar el dret a la defensa. Perquè no sabien de què se´ls acusava abans de ser processats i perquè després no van tenir temps per preparar proves. Uns arguments que ha rebatut el fiscal general. - Sindicatura accepta la proposta dels set consellers de grup mixt que atorga a Josep Pintat la presidència i dona per tancada la crisi del grup que s´ha allargat un mes. Ha defensat la seva actuació per, entre d´altres, poder reactivar la comissió de Finances i començar a treballar amb el pressupost del 2018. Pere López és el president suplent. - Una vintena de restauradors de la Massana prenen part en les noves jornades de ´Lo Mandongo´, el cicle gastronòmic dedicat a la carn de porc. Quatre dels quals ho fan per primera vegada: tres són restaurants i l´altre és una residència que també ofereix cuina. En aquesta edició es volen superar els menús que es van vendre l´any passat, quan es va arribar als 1.300.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Centenars de persones protesten a la plaça del Poble per l'actuació del govern espanyol a Catalunya

  Noticies » Política   20 de setembre, 2017
www.andorradifusio.ad

Centenars de persones es concentren a la plaça del Poble per protestar contra la vulneració de drets civils a Catalunya per part del govern espanyol. La convocatòria l´ha fet l´Assembla Nacional Catalana d´Andorra i s´hi han sumat molts catalans residents i andorrans.

«En defensa dels drets civils. No ens callaran». La macrooperació policial contra el referèndum a Catalunya l´1 d´octubre que ha tingut lloc aquest dimecres ha despertat protestes ciutadanes arreu sota aquest lema, també a Andorra.

Centenars de persones s´han concentrat a la plaça del Poble per rebutjar la situació i reivindicar els seus drets. Crits de "votarem" i referència a "un cop d'estat que ha començat contra l'estat català i per donar ple suport que això no és democràcia, és una dictadura imposada pel govern espanyol", deia un manifestant. Una altra deia que la situació ha arribat a uns límits que "no es pot consentir" i afegia que era igual ser català o andorrà, "ens sentim molt identificats amb Catalunya, no es pot permetre".

Des de l´Assemblea Nacional Catalana a Andorra consideren que el Govern espanyol ha vulnerat de drets fonamentals dels catalans. Drets civils, com el "secret postal, la llibertat d'expressió, el dret de reunió i la intervenció de facto de la Generalitat sense aplicar els procediments que estan establerts per a fer-ho", denunciava Manel Urindar, president de l'ANC Andorra.

El president de la Generalitat de Catalunya ha denunciat que l´estat espanyol ha declarat un estat d´excepció "de facto"i s´han viscut alguns moments tensos durant els escorcolls de la Guàrdia Civil. En relació a l´operatiu policial, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat que els catalans "estaven avisats" i que "sabien que el referèndum no es podia celebrar" perquè significava liquidar la sobirania espanyola.

La conentració s'ha produït a imatge de les nombroses protestes espotànies que s'estan produint a tot el territori català. A la Seu d'Urgell l'afluència també ha estat força elevada.

Informa: Laia Ferré Marot
Imatges: Jordi Seabra
Foto: Montse Serra