- Jane Birkin vindrà a Andorra amb una secció musical amb un homenatge a Serge Gainsbourg. Serà a la tardor, amb una data encara per confirmar. És un dels grans anuncis del programa de la temporada cultural francesa que ve plena d´atractius genuïns francesos com el parcour, el Festival de Cannes i la Comédie Française. - Una vintena d´associacions han conformat la primera Fira d´entitats socials i cíviques. Un projecte que busca incentivar el voluntariat entre els joves i apropar a la ciutadania la seva tasca. El ministeri d´Afers Socials ha creat un espai on les diferents associacions cíviques i socials puguin interactuar amb la ciutadania i donar a conèixer la feina que desenvolupen. - Segon dia de judici BPA que ha continuat centrat en les qüestions prèvies. Els advocats de diversos gestors del banc han denunciat que se´ls va vulnerar el dret a la defensa. Perquè no sabien de què se´ls acusava abans de ser processats i perquè després no van tenir temps per preparar proves. Uns arguments que ha rebatut el fiscal general. - Sindicatura accepta la proposta dels set consellers de grup mixt que atorga a Josep Pintat la presidència i dona per tancada la crisi del grup que s´ha allargat un mes. Ha defensat la seva actuació per, entre d´altres, poder reactivar la comissió de Finances i començar a treballar amb el pressupost del 2018. Pere López és el president suplent. - Una vintena de restauradors de la Massana prenen part en les noves jornades de ´Lo Mandongo´, el cicle gastronòmic dedicat a la carn de porc. Quatre dels quals ho fan per primera vegada: tres són restaurants i l´altre és una residència que també ofereix cuina. En aquesta edició es volen superar els menús que es van vendre l´any passat, quan es va arribar als 1.300.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Comencen a substituir les barreres de seguretat de ferro a la carretera per unes de fusta per evitar la sinistralitat

  Noticies » Societat   12 de gener, 2018
www.andorradifusio.ad

El 2017 es van produir tres accidents mortals a la xarxa viària, una xifra que contrasta amb el 2016, quan no se´n va produir cap. Dues de les tres víctimes mortals van ser motoristes. Les barreres de seguretat de ferro, els punts negres, l´excés de velocitat i les distraccions al volant són els principals perills a la carretera.

L´excés de velocitat continua sent, un any més, la principal causa dels accidents de circulació. Les conseqüències d´aquests accidents s´agreugen si s´hi veuen implicats motoristes, ja que, per petit que sigui el sinistre, acostuma a provocar el desequilibri i posterior caiguda dels ocupants.

L´estat de la via o els elements de protecció juguen un paper fonamental per determinar la gravetat de les víctimes d´accidents. Les barreres de seguretat de ferro, que trobem en diferents punts de les carreteres, són elements que es poden convertir en mortals per als motoristes si col·lideixen a tan sols 29 km/h. En aquest sentit, el secretari general de l'Automòbil Club, Antoni Sasplugas, avança que "les proteccions s'estan canviant" per "evitar la sinistralitat". S'estan substituint per altres de fusta.

Govern, comuns, mobilitat i l´Automòbil Club d´Andorra treballen de manera conjunta per detectar i corregir els punts negres de la xarxa viària. Dels tres accidents mortals, dos es van produir en algun d´aquests punts negres, afirma Sasplugas.

Tot i les mesures preventives, l´actitud dels conductors al volant és un dels elements fonamentals. Les distraccions al volant provocades per l´ús del telèfon mòbil, la ingesta d´alcohol i la velocitat són, un any més, els principals motius de sinistralitat.

Informa: Hèctor Romance
Imatges: Kevin Ribeiro