- El Sant Julià de futbol sala afronta la primera jornada de lliga. Després d´un estiu agitat, amb la marxa del tècnic Jorge Dias, Moisés Gonçalves encapçala el nou projecte a tercera. L´objectiu és mantenir la categoria. - Les queixes dels veïns de l´Aldosa sobre la ubicació de la nova estació transformadora d´electricitat no han tingut efecte en Nord Andorrà, que la mantindrà al bosc de Bisset. L´empresa hi ha invertit 15 milions d´euros i diu que l´ha allunyat de la urbanització propera. Una solució que no satisfà els veïns. - El PS ja ha engegat la maquinària per preparar les properes eleccions generals. Pere López considera que la legislatura està esgotada. Ha tornat a parlar de la llei de competències i transferències. També ho han fet els cònsols d´Encamp i d´Escaldes, que lamenten la maniobra del comú de Sant Julià amb l´informe del constitucionalista. - Turisme estudia la creació d´un forfet de totes les estacions de 4 dies o més per seguir potenciant el mercat de la neu. És una de les estratègies que s´estudien per evitar que el trencament de Grandvalira tingui una afectació en el mercat. Un nou forfet no seria incompatible amb el de dia de les estacions. En tot cas, la promoció de l´oferta d´esquí a Andorra seguirà sent conjunta.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Compromís per avançar en Seguretat Social, educació i sortir de la llista de paradisos fiscals

  Noticies » Política   07 de setembre, 2017
www.andorradifusio.ad

Portugal i Andorra es comprometen a revisar els convenis de la Seguretat Social i d'educació, i en avançar en fiscalitat.

En la roda de premsa conjunta que han ofert el cap de govern i el president de Portugal han esvait alguns dubtes sobre qüestions que afecten els residents lusos a Andorra. Una d´elles la retenció del 10% en les pensions, que segons ha anunciat Martí, es deixarà de fer a partir de l'aplicació del CDI l´1 de gener del 2018 .

Un CDI que, de moment, no ha permès que Portugal tregui Andorra de la llista de països de baixa tributació. Un aspecte que Antoni Martí i Marcelo Rebelo de Sousa han dit que està en fase de solució. De fet, el cap de Govern ha volgut matisar que no es tracta d'una llista de paradisos fiscals, "sinó de baixa tributació". I ha remarcat que "era impossible sortir d'aquesta llista, que és l'objectiu i voluntat conjunta, sense haver fet totes les reformes per signar els convenis de doble imposició". En la mateixa línia s'ha pronunciat Rebelo de Sousa, per qui "era necessari donar un pas i el primer era tenir una convenció pel que fa a la doble imposició i a la tributació". "Hem necessitat temps per estudiar-ho i finalment ha entrat en vigor, ara es tracta d'estudiar a nivell administratiu i polític quin és el següent pas", ha afegit posant en relleu la voluntat d'assolir-ho i el convenciment "que arribarem a bon port".

Un altre dels anuncis que s'han fet a la roda de premsa és que es revisarà el conveni de la Seguretat Social que Andorra i Portugal van signar a final dels anys 80 que donava drets i prestacions econòmiques als nacionals portuguesos i cobria drets turístics. També es vol revisar el conveni d'educació signat entre ambdos països per potenciar encara més l´ús del portuguès.

Antoni Martí també ha anunciat que abans que acabi la legislatura es desplaçarà a Lisboa per trobar-se amb el primer ministre portuguès, Antonio Costa. El que de moment encara no és previst és que Portugal torni a obrir una ambaixada. Marcelo Rebelo de Sousa ha assegurat que el sistema actual està sent molt eficient.

Aquí pots tornar a veure el programa complet amb motiu de la visita del president de Portugal

Informa: Anna Pifarré