- La manca d´habitatge de lloguer no es pot resoldre per decret. Així ho afirma el ministre d´Afers Socials, que rebutja la proposta sindical de limitar a sis-cents euros el preu del lloguer. Xavier Espot assegura que són mesures per a les quals el Govern no té competències. - El grup Cirsa, un dels grups que vol construir el casino al clot d´Emprivat, ha encarregat al despatx de Norman Foster un projecte immobiliari en aquesta zona. La voluntat és que que inclogui habitatges de luxe, un hotel de cinc estrelles i un centre comercial amb marques Premium. - L´equip Menairons, de l´Escola Andorrana de batxillerat, s´ha proclamat campió de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat i representarà la Universitat d´Andorra a la fase final que es farà a l´abri a Elx. Competiran contra els altres finalistes de les universitats de la Xarxa Vives que tenen el català com a llengua pròpia. - L´església de Sant Pere Màrtir d´Escaldes Engordany ha acollit aquest dissabte la missa funerària en record a Samuel Prada León. Familiars i amics han volgut acomiadar-se del jove resident al Principat de 24 anys, que va perdre la vida a Síria en un combat contra d´Estat Islàmic. La missa s´ha celebrat sense el cos del difunt, que continua a Síria pendent que les milícies kurdes el puguin repatriar. - El FC Andorra ha guanyat aquest dissabte amb claredat al cuer de la lliga, el Valls, per 3 gols a 0. Tot i les nombroses baixes, els de Candi Viladrich han dominat gran part del partit. El resultat permet als andorrans situar-se amb 39 punts. Un pas més cap a la salvació i, fins i tot, mirar cotes més altes.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Compromís per avançar en Seguretat Social, educació i sortir de la llista de paradisos fiscals

  Noticies » Política   07 de setembre, 2017
www.andorradifusio.ad

Portugal i Andorra es comprometen a revisar els convenis de la Seguretat Social i d'educació, i en avançar en fiscalitat.

En la roda de premsa conjunta que han ofert el cap de govern i el president de Portugal han esvait alguns dubtes sobre qüestions que afecten els residents lusos a Andorra. Una d´elles la retenció del 10% en les pensions, que segons ha anunciat Martí, es deixarà de fer a partir de l'aplicació del CDI l´1 de gener del 2018 .

Un CDI que, de moment, no ha permès que Portugal tregui Andorra de la llista de països de baixa tributació. Un aspecte que Antoni Martí i Marcelo Rebelo de Sousa han dit que està en fase de solució. De fet, el cap de Govern ha volgut matisar que no es tracta d'una llista de paradisos fiscals, "sinó de baixa tributació". I ha remarcat que "era impossible sortir d'aquesta llista, que és l'objectiu i voluntat conjunta, sense haver fet totes les reformes per signar els convenis de doble imposició". En la mateixa línia s'ha pronunciat Rebelo de Sousa, per qui "era necessari donar un pas i el primer era tenir una convenció pel que fa a la doble imposició i a la tributació". "Hem necessitat temps per estudiar-ho i finalment ha entrat en vigor, ara es tracta d'estudiar a nivell administratiu i polític quin és el següent pas", ha afegit posant en relleu la voluntat d'assolir-ho i el convenciment "que arribarem a bon port".

Un altre dels anuncis que s'han fet a la roda de premsa és que es revisarà el conveni de la Seguretat Social que Andorra i Portugal van signar a final dels anys 80 que donava drets i prestacions econòmiques als nacionals portuguesos i cobria drets turístics. També es vol revisar el conveni d'educació signat entre ambdos països per potenciar encara més l´ús del portuguès.

Antoni Martí també ha anunciat que abans que acabi la legislatura es desplaçarà a Lisboa per trobar-se amb el primer ministre portuguès, Antonio Costa. El que de moment encara no és previst és que Portugal torni a obrir una ambaixada. Marcelo Rebelo de Sousa ha assegurat que el sistema actual està sent molt eficient.

Aquí pots tornar a veure el programa complet amb motiu de la visita del president de Portugal

Informa: Anna Pifarré