- Jane Birkin vindrà a Andorra amb una secció musical amb un homenatge a Serge Gainsbourg. Serà a la tardor, amb una data encara per confirmar. És un dels grans anuncis del programa de la temporada cultural francesa que ve plena d´atractius genuïns francesos com el parcour, el Festival de Cannes i la Comédie Française. - Una vintena d´associacions han conformat la primera Fira d´entitats socials i cíviques. Un projecte que busca incentivar el voluntariat entre els joves i apropar a la ciutadania la seva tasca. El ministeri d´Afers Socials ha creat un espai on les diferents associacions cíviques i socials puguin interactuar amb la ciutadania i donar a conèixer la feina que desenvolupen. - Segon dia de judici BPA que ha continuat centrat en les qüestions prèvies. Els advocats de diversos gestors del banc han denunciat que se´ls va vulnerar el dret a la defensa. Perquè no sabien de què se´ls acusava abans de ser processats i perquè després no van tenir temps per preparar proves. Uns arguments que ha rebatut el fiscal general. - Sindicatura accepta la proposta dels set consellers de grup mixt que atorga a Josep Pintat la presidència i dona per tancada la crisi del grup que s´ha allargat un mes. Ha defensat la seva actuació per, entre d´altres, poder reactivar la comissió de Finances i començar a treballar amb el pressupost del 2018. Pere López és el president suplent. - Una vintena de restauradors de la Massana prenen part en les noves jornades de ´Lo Mandongo´, el cicle gastronòmic dedicat a la carn de porc. Quatre dels quals ho fan per primera vegada: tres són restaurants i l´altre és una residència que també ofereix cuina. En aquesta edició es volen superar els menús que es van vendre l´any passat, quan es va arribar als 1.300.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Sense acord al grup mixt, el PS abandona la reunió

  Noticies   12 de gener, 2018
www.andorradifusio.ad

La reunió per desencallar la presidència del grup mixt ha acabat sense acord. Tot plegat es decidirà per votació dilluns, perquè el PS ha acabat marxant de la reunió convocada per sindicatura.  El PS acceptava que Pintat fos president a canvi de tenir la presidència de la comissió d'Afers Socials i la plaça al Consell d'Europa. Però això anava en detriment de Víctor Naudi i Sílvia Bonet, i les negociacions s'han trencat.

En gairebé quatre hores de reunió, els consellers d'Unió Laurediana i Ciutadans Compromesos d'una banda, i els del PS, de l'altra, han fet cessions i acostat posicions. En un moment de la negociació, els socialdemòcrates accepten la presidència de Josep Pintat. A canvi, volen un lloc a la mesa de sindicatura i poder assistir així a les juntes de presidents. Els de Pintat ho rebutgen perquè és una decisió que hauria de prendre tot el Consell. 

A canvi, han ofert cedir totes les presidències i vicepresidències que corresponen al grup mixt, perquè se les repartissin entre el PS, el conseller d'SDP Víctor Naudi i la consellera Sílvia Bonet. El mateix criteri s'aplicava amb la presència a les delegacions internacionals.

Però a l'hora d'escollir càrrecs, el PS ha demanat la presidència de la comissió d'Afers Socials que ara té Sílvia Bonet i la plaça de Víctor Naudi al Consell d'Europa. 

UL i CC s'hi neguen perquè consideren inacceptable deixar SDP i Bonet sense els seus càrrecs, tenint en compte que donen suport a la presidència de Pintat. "En aquesta segona fase de càrrecs en delegacions i comissions és quan veiem per escrit l'absència de dos noms i evidentment hem de ser lleials, no podem deixar que s'escombri dues persones que ens estan donant suport", deia el conseller de Ciutadans Compromesos Carles Naudi.

És en veure rebutjada la darrera proposta que el PS ha abandonat la reunió. "Hem acabat marxant dient ja ens direu com queda tot", explicava la consellera socialdemòcrata Rosa Gili, qui creu que "tot s'imposa per majoria dins d'aquest grup mixt".

Els consellers que s'han quedat a la reunió han acordat presentar per escrit la proposta definitiva en una darrera reunió dilluns a la tarda. La proposta estableix la votació per majoria absoluta quan hi hagi desacords i manté Víctor Naudi i Bonet en les comissions i delegacions actuals. És a dir, la que ha fet aixecar el PS de la taula. Així doncs, el serial al grup mixt pot durar encara dies, ja que els socialdemòcrates no descarten acabar als tribunals.

Informa: Andrés González-Nandín
Imatges: Anna Ginestà / Anna Romagosa