- La Federació de Rugbi ha encetat una nova etapa amb David Ferré al capdavant. El nou dirigent ha estat al plató del "Dia E" acompanyat del president sortint, Xavier Vilasetrú. Ferré ha criticat Andorra Turisme per no tenir en compte la federació en l´estada de l´Stade Toulousain. - Josep Pintat va ser el primer a qui l´executiva liberal va demanar si volia ser cap de llista a les generals. Per això, segons el conseller general Ferran Costa, els han decebut les paraules de Pintat que els liberals no tenen estructura. - La CASS reitera que cal augmentar la cotització a la branca de jubilació per garantir la sostenibilitat de les pensions. El president del consell d´administració també ha apuntat un augment de les cotitzacions a la branca general progressiva i cada any. - Dels candidats a cap de Govern també n´ha parlat aquest dilluns Antoni Martí. Creu que han de tenir experiència de gestió dins el món de la política i considera que DA és qui pot aportar aquest perfil, tot i que assegura que encara no s´ha escollit candidat. - FEDA s´ha marcat com a objectiu pels propers anys incrementar, encara més, la millora de l´estalvi energètic. També ha informat que es preveu que el consum elèctric baixarà un 1% aquest 2017. - Els accionistes majoritaris de BPA volen portar al tribunal de justícia europeu l´anomenada llei BPA. Text aprovat el 2015 arran de la crisi del banc i que transposa una directiva europea. Els germans Cierco consideren que la directiva no s´ha aplicat correctament.Demanen 360 milions d´euros per danys i perjudicis. - El 35è aniversari de la creació de Pal ha dut la inauguració d´un nou edifici de serveis al coll de Botella. L´espai disposa de 1.500 metres quadrats en dues plantes i acollirà, per exemple, tres punts gastronòmics i venda de forfets. Els 2,3 milions d´euros que costa els ha sufragat el comú de la Massana amb excedents de tresoreria.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Cues quilomètriques per entrar a Andorra

  Noticies » Societat   06 de desembre, 2017
www.andorradifusio.ad

Des del matí d'aquest dimecres es registren cues quilomètriques per entrar al país. Han arribat als 15 km a l'N145 i N260 al migdia. A les retencions d'entrada s'hi han afegit 4 quilòmetres més a Sant Julià de Lòria. També hi ha hagut retencions a la C14 a Coll de Nargó, Organyà i Oliana, i molta lentitud i densitat abans d'arribar a Ponts.

Una altra de les carreteres afectades per les cues ha estat la C16 per accedir a la Cerdanya a través del túnel del Cadí. Allà s’hi han arribat a acumular prop de 10 quilòmetres de retencions entre Gironella i Cercs. 

Segons les previsions de Mobilitat, per aquest pont que a Espanya uneix el dia de la Constitució amb la Puríssima s'espera l'entrada de 157.000 vehicles. La xifra és un 10% més elevada que la de l'any passat i també un 8% superior a la de fa quatre anys, quan el calendari de festius va ser similar al d'enguany.

Per fer front a l'elevat volum de vehicles, s'ha establert un dispositiu especial en el qual hi participen els comuns, el COEX, la policia i el SUM. A més, s'està seguint de prop l'evolució de la previsió meteorològica, que preveu nevades per divendres i dissabte. 

Informa: Redacció
Imatge: Mobilitat