- Un bomber ha mort aquest dilluns a Lanzarote en un accident d´ala delta. La notícia ha commocionat el cos, que aquest migdia ha confirmat la desaparició del seu company. Toni Gràcia Armengol participava en un campionat internacional, que va finalitzar dissabte. Les primeres hipòtesis indiquen que hauria mort per un fort traumatisme cranioencefàlic. - La part alta de l´avinguda Meritxell mantindrà finalment el doble sentit de circulació, tot i reduir l´amplada de la calçada i canviar el paviment per induir a una circulació més lenta. Ho ha explicat el cap d´equip encarregat del projecte, que també ha exposat els elements d´Smart City que s´hi introduiran. - L´autòpsia del bomber que va patir un accident d´ala delta aquest dilluns a Lanzarote demostra que la causa de la mort va ser l´impacte de la caiguda. El cos serà incinerat a les illes Canàries. Toni Gràcia Armengol, de 49 anys, es trobava a Lanzarote on la setmana anterior havia participat en una competició internacional d´ala delta. - Els tres consellers que continuen al grup liberal qüestionen els arguments de Josep Pintat i els seus afins per trencar el grup parlamentari. Jordi Gallardo, Judit Pallarés i Ferran Costa creuen que les divergències per la reforma comunal era un tema tancat. Gallardo assegura que el partit no ha volgut excloure ningú del procés d´elecció de candidat.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Detingut un home per maltractar el seu gos al carrer

  Noticies » Societat   21 de juliol, 2017
www.andorradifusio.ad

L´associació LAIKA es presentarà com a acusació particular contra l´home detingut a Santa Coloma acusat de maltractament al seu gos. L'animal, atemorit, va aconseguir escapar del seu amo. En l´intent, però, va ser atropellat per un cotxe.

A hores d´ara l´animal es troba fora de perill després de rebre les atencions pertinents per part del servei de veterinària. LAIKA ha condemnat els fets i ha avançat que al marge de les conseqüències que es derivin de l'informe oficial dels fets, es personarà com a acusació particular. A més, el president de l'associació, Josep Mas, ha dit que reclamaran que se li tregui la custòdia d´un altre gos que l´infractor té en possessió perquè creuen que també està amenaçat.

Els fets van succeir dimecres a la tarda, quan l´home va intentar colpejar l'animal. Aquest hauria aconseguit escapar i en l´intent va ser atropellat per un automòbil. Segons alguns testimonis, l´home hauria intentat novament colpejar-lor mentre el gos estava ferit a terra. Mas titlla els fets de "lamentables" i "molt greus" i espera "que la policia actuï amb diligència".

Aquesta és la primera detenció policial per maltractament d´animals des que la modificació del codi penal va endurir les penes per aquest tipus de conducta. Les condemnes poden arribar als dos anys de presó i 9.000 euros de multa.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatge: Marta Paixà