- El soldat de 24 anys mort a Síria el passat 10 de febrer, era resident espanyol. Militava a les forces kurdes lluitant contra l´Estat Islàmic i es va unir a la campanya turca per raons humanitàries. Samuel Prada León nascut a Ourense, vivia des de feia molts anys al Principat on va passar la seva etapa escolar, primer al Sagrada Família i posteriorment al Sant Ermengol. - El comú d´Andorra la Vella està disposat a entrar en el finançament de la construcció del recinte multifuncional. També a cedir-ne gratuïtament els terrenys. Segons Conxita Marsol, n´hi hauria tres de disponibles i amb possibilitats. La cònsol major de la capital ja ha transmès aquesta voluntat al Govern, que continua avaluant la viabilitat del projecte. - Els serveis mínims a batxillerat i formació professional enfronten Govern i sindicats. El SEP no en vol establir mentre que des del ministeri es demana un docent cada quatre grups classe. El ministre Jover considera que el sindicat s´ha extralimitat demanant als pares que no portin els fills a l´escola. - El comú de la Massana invertirà 1,7 milions d´euros en la millora de la xarxa d´aigües. Es preveu que les obres estiguin enllestides a començament d´estiu. Des de la majoria es destaca que la inversió destinada serà sufragada amb excedents de la tresoreria, per la qual cosa no caldrà recórrer a crèdits.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Detingut un home per maltractar el seu gos al carrer

  Noticies » Societat   21 de juliol, 2017
www.andorradifusio.ad

L´associació LAIKA es presentarà com a acusació particular contra l´home detingut a Santa Coloma acusat de maltractament al seu gos. L'animal, atemorit, va aconseguir escapar del seu amo. En l´intent, però, va ser atropellat per un cotxe.

A hores d´ara l´animal es troba fora de perill després de rebre les atencions pertinents per part del servei de veterinària. LAIKA ha condemnat els fets i ha avançat que al marge de les conseqüències que es derivin de l'informe oficial dels fets, es personarà com a acusació particular. A més, el president de l'associació, Josep Mas, ha dit que reclamaran que se li tregui la custòdia d´un altre gos que l´infractor té en possessió perquè creuen que també està amenaçat.

Els fets van succeir dimecres a la tarda, quan l´home va intentar colpejar l'animal. Aquest hauria aconseguit escapar i en l´intent va ser atropellat per un automòbil. Segons alguns testimonis, l´home hauria intentat novament colpejar-lor mentre el gos estava ferit a terra. Mas titlla els fets de "lamentables" i "molt greus" i espera "que la policia actuï amb diligència".

Aquesta és la primera detenció policial per maltractament d´animals des que la modificació del codi penal va endurir les penes per aquest tipus de conducta. Les condemnes poden arribar als dos anys de presó i 9.000 euros de multa.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatge: Marta Paixà