- El Sant Julià de futbol sala afronta la primera jornada de lliga. Després d´un estiu agitat, amb la marxa del tècnic Jorge Dias, Moisés Gonçalves encapçala el nou projecte a tercera. L´objectiu és mantenir la categoria. - Les queixes dels veïns de l´Aldosa sobre la ubicació de la nova estació transformadora d´electricitat no han tingut efecte en Nord Andorrà, que la mantindrà al bosc de Bisset. L´empresa hi ha invertit 15 milions d´euros i diu que l´ha allunyat de la urbanització propera. Una solució que no satisfà els veïns. - El PS ja ha engegat la maquinària per preparar les properes eleccions generals. Pere López considera que la legislatura està esgotada. Ha tornat a parlar de la llei de competències i transferències. També ho han fet els cònsols d´Encamp i d´Escaldes, que lamenten la maniobra del comú de Sant Julià amb l´informe del constitucionalista. - Turisme estudia la creació d´un forfet de totes les estacions de 4 dies o més per seguir potenciant el mercat de la neu. És una de les estratègies que s´estudien per evitar que el trencament de Grandvalira tingui una afectació en el mercat. Un nou forfet no seria incompatible amb el de dia de les estacions. En tot cas, la promoció de l´oferta d´esquí a Andorra seguirà sent conjunta.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Dues empreses més s'afegeixen al programa de contractació de persones amb discapacitat

  Noticies » Societat   20 de juliol, 2017
www.andorradifusio.ad

La xarxa d´empreses inclusives comença a guanyar adeptes. El ministeri d'Afers Socials ha signat dos convenis més que donaran feina a dues persones amb discapacitat, i ja són quatre les empreses que formen part del programa, que té com a objectiu garantir la contractació en les mateixes condicions que la resta de treballadors.

El Jaume i la Gemma ja tenen feina al Centre d´Atenció al Client Espic i a l'hotel Piolets Park, i gràcies a la xarxa d´empreses inclusives la tenen en les mateixes condicions laborals que qualsevol altre treballador.

Amb la signatura d'aquests dos convenis, ja són quatre les empreses que participen en aquesta xarxa. L´objectiu és aconseguir donar feina a la quarantena de persones amb discapacitat al país que tenen perfils professionals, quan algunes d'elles actualment encara tenen un contracte de baix rendiment. El responsable del Centre d´Atenció al Client Espic, Joan Foix, ha manifestat que "l'objectiu no és incorporar una persona per fer-li fer el que podem sinó donar-li una tasca perquè sigui un més i se senti valorat". En una línia similar s'ha pronunciat el director de l'Hotel Piolets Park, qui espera que la Gemma "sigui una més entre nosaltres i poder seguir amb els objectius que es marquen en el programa". "Estic molt satisfet i espero que pugui ser per a moltes persones més", ha afegit.

Cada vegada són més les empreses interessades a participar, i el ministeri espera arribar a la quarantena en un període breu. El ministre Xavier Espot ha explicat que es troben "en converses amb 30 empreses més que han mostrat interès". Espera "que s'engresquin i acabin integrant la xarxa".

El ministre ha insistit que segueix havent-hi una feina de conscienciació per trencar estereotips i mostrar que donar feina a persones amb discapacitat és una oportunitat i no una càrrega per a l'empresa.

Informa: Laia Ferré Marot
Imatges: Cristina Jubete
Locució: Andrés González-Nandín