- Dijous a les nou del matí és l´hora en la qual el cap de Govern ha convocat els sindicats per obrir una taula de treball per negociar aspectes de la llei de Funció Pública. El Govern ho confirmava a través d´un comunicat afegint que les modificacions es podrien fer a través d´esmenes del grup demòcrata, per no endarrerir excessivament el procés de tramitació del text. - Mor aquest dilluns un home per causes naturals a les pistes de Pal. Es tracta d´un ciutadà francès de 56 anys que hauria mort a causa d´un infart mentre esquiava amb la seva família. Segons el cos d´ordre, el succès s´hauria produït quan l´home estava baixant per una pista de dificultat baixa, la de Besurt 2. Tot i els esforços dels equips d´emergència, no han pogut reanimar a l´home. - El soldat de 24 anys mort a Síria el passat 10 de febrer, era resident espanyol. Militava a les forces kurdes lluitant contra l´Estat Islàmic i es va unir a la campanya turca per raons humanitàries. Samuel Prada León nascut a Ourense, vivia des de feia molts anys al Principat on va passar la seva etapa escolar, primer al Sagrada Família i posteriorment al Sant Ermengol. - El comú d´Andorra la Vella està disposat a entrar en el finançament de la construcció del recinte multifuncional. També a cedir-ne gratuïtament els terrenys. Segons Conxita Marsol, n´hi hauria tres de disponibles i amb possibilitats. La cònsol major de la capital ja ha transmès aquesta voluntat al Govern, que continua avaluant la viabilitat del projecte. - El comú de la Massana invertirà 1,7 milions d´euros en la millora de la xarxa d´aigües. Es preveu que les obres estiguin enllestides a començament d´estiu. Des de la majoria es destaca que la inversió destinada serà sufragada amb excedents de la tresoreria, per la qual cosa no caldrà recórrer a crèdits.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Dues empreses més s'afegeixen al programa de contractació de persones amb discapacitat

  Noticies » Societat   20 de juliol, 2017
www.andorradifusio.ad

La xarxa d´empreses inclusives comença a guanyar adeptes. El ministeri d'Afers Socials ha signat dos convenis més que donaran feina a dues persones amb discapacitat, i ja són quatre les empreses que formen part del programa, que té com a objectiu garantir la contractació en les mateixes condicions que la resta de treballadors.

El Jaume i la Gemma ja tenen feina al Centre d´Atenció al Client Espic i a l'hotel Piolets Park, i gràcies a la xarxa d´empreses inclusives la tenen en les mateixes condicions laborals que qualsevol altre treballador.

Amb la signatura d'aquests dos convenis, ja són quatre les empreses que participen en aquesta xarxa. L´objectiu és aconseguir donar feina a la quarantena de persones amb discapacitat al país que tenen perfils professionals, quan algunes d'elles actualment encara tenen un contracte de baix rendiment. El responsable del Centre d´Atenció al Client Espic, Joan Foix, ha manifestat que "l'objectiu no és incorporar una persona per fer-li fer el que podem sinó donar-li una tasca perquè sigui un més i se senti valorat". En una línia similar s'ha pronunciat el director de l'Hotel Piolets Park, qui espera que la Gemma "sigui una més entre nosaltres i poder seguir amb els objectius que es marquen en el programa". "Estic molt satisfet i espero que pugui ser per a moltes persones més", ha afegit.

Cada vegada són més les empreses interessades a participar, i el ministeri espera arribar a la quarantena en un període breu. El ministre Xavier Espot ha explicat que es troben "en converses amb 30 empreses més que han mostrat interès". Espera "que s'engresquin i acabin integrant la xarxa".

El ministre ha insistit que segueix havent-hi una feina de conscienciació per trencar estereotips i mostrar que donar feina a persones amb discapacitat és una oportunitat i no una càrrega per a l'empresa.

Informa: Laia Ferré Marot
Imatges: Cristina Jubete
Locució: Andrés González-Nandín