- La manca d´habitatge de lloguer no es pot resoldre per decret. Així ho afirma el ministre d´Afers Socials, que rebutja la proposta sindical de limitar a sis-cents euros el preu del lloguer. Xavier Espot assegura que són mesures per a les quals el Govern no té competències. - El grup Cirsa, un dels grups que vol construir el casino al clot d´Emprivat, ha encarregat al despatx de Norman Foster un projecte immobiliari en aquesta zona. La voluntat és que que inclogui habitatges de luxe, un hotel de cinc estrelles i un centre comercial amb marques Premium. - L´equip Menairons, de l´Escola Andorrana de batxillerat, s´ha proclamat campió de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat i representarà la Universitat d´Andorra a la fase final que es farà a l´abri a Elx. Competiran contra els altres finalistes de les universitats de la Xarxa Vives que tenen el català com a llengua pròpia. - L´església de Sant Pere Màrtir d´Escaldes Engordany ha acollit aquest dissabte la missa funerària en record a Samuel Prada León. Familiars i amics han volgut acomiadar-se del jove resident al Principat de 24 anys, que va perdre la vida a Síria en un combat contra d´Estat Islàmic. La missa s´ha celebrat sense el cos del difunt, que continua a Síria pendent que les milícies kurdes el puguin repatriar. - El FC Andorra ha guanyat aquest dissabte amb claredat al cuer de la lliga, el Valls, per 3 gols a 0. Tot i les nombroses baixes, els de Candi Viladrich han dominat gran part del partit. El resultat permet als andorrans situar-se amb 39 punts. Un pas més cap a la salvació i, fins i tot, mirar cotes més altes.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Educació destina 2,3 milions d'euros al manteniment i millora de les escoles

  Noticies » Societat   10 de setembre, 2017
www.andorradifusio.ad

Aquest dilluns comença el nou curs escolar i, com cada any, el Govern ha aprofitat l'estiu per dur a terme obres de millora en diferents centres educatius. El cost dels treballs ha ascendit a 2,3 milions d'euros i algunes de les escoles on s’han fet més intervencions són la de la Peletera d'Escaldes-Engordany, els centres de Sant Julià o la del Pedral d'Encamp.

Millores en els tancaments dels centres escolars, ampliacions de patis, nous paviments, i repintat de parets i d'altres elements. Són algunes de les actuacions que el Govern ha dut a terme durant l'estiu per garantir la seguretat de les escoles i per respondre a les peticions de millora que han fet els centres.

El director de Sistemes Educatius i Relacions Internacionals, Marc Jover, explica que cada any es fa una planificació consensuada amb els directors dels centres per dur a terme les intervencions de seguretat o d'eficiència energètica proposades pel Govern i també les peticions de millora dels propis centres, que a vegades s'han de dur a terme en diversos estius.

Per tenir tots els treballs enllestits en un període tan curt de temps, cal una planificació durant tot l'any. Es programen treballs que van a càrrec del personal intern i d'altres que s'externalitzen, amb partides que habitualment ronden el milió d'euros, tot i que enguany ha estat superior.

La voluntat és anar fent inversions similars cada any, ja que a mig termini no es preveu que calgui fer grans ampliacions o construccions de nous centres.

Algunes de les escoles que demà estrenaran millores són la de la Peletera d’Escaldes-Engordany, els centres de primera ensenyança de Sant Julià, o la del Pedral d’Encamp, on s’ha fet una intervenció important per millorar-ne l’eficiència energètica.

Informa/imatge: Marta Tort
Locució: Laura Massegú