- El Sant Julià de futbol sala afronta la primera jornada de lliga. Després d´un estiu agitat, amb la marxa del tècnic Jorge Dias, Moisés Gonçalves encapçala el nou projecte a tercera. L´objectiu és mantenir la categoria. - Les queixes dels veïns de l´Aldosa sobre la ubicació de la nova estació transformadora d´electricitat no han tingut efecte en Nord Andorrà, que la mantindrà al bosc de Bisset. L´empresa hi ha invertit 15 milions d´euros i diu que l´ha allunyat de la urbanització propera. Una solució que no satisfà els veïns. - El PS ja ha engegat la maquinària per preparar les properes eleccions generals. Pere López considera que la legislatura està esgotada. Ha tornat a parlar de la llei de competències i transferències. També ho han fet els cònsols d´Encamp i d´Escaldes, que lamenten la maniobra del comú de Sant Julià amb l´informe del constitucionalista. - Turisme estudia la creació d´un forfet de totes les estacions de 4 dies o més per seguir potenciant el mercat de la neu. És una de les estratègies que s´estudien per evitar que el trencament de Grandvalira tingui una afectació en el mercat. Un nou forfet no seria incompatible amb el de dia de les estacions. En tot cas, la promoció de l´oferta d´esquí a Andorra seguirà sent conjunta.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Educació destina 2,3 milions d'euros al manteniment i millora de les escoles

  Noticies » Societat   10 de setembre, 2017
www.andorradifusio.ad

Aquest dilluns comença el nou curs escolar i, com cada any, el Govern ha aprofitat l'estiu per dur a terme obres de millora en diferents centres educatius. El cost dels treballs ha ascendit a 2,3 milions d'euros i algunes de les escoles on s’han fet més intervencions són la de la Peletera d'Escaldes-Engordany, els centres de Sant Julià o la del Pedral d'Encamp.

Millores en els tancaments dels centres escolars, ampliacions de patis, nous paviments, i repintat de parets i d'altres elements. Són algunes de les actuacions que el Govern ha dut a terme durant l'estiu per garantir la seguretat de les escoles i per respondre a les peticions de millora que han fet els centres.

El director de Sistemes Educatius i Relacions Internacionals, Marc Jover, explica que cada any es fa una planificació consensuada amb els directors dels centres per dur a terme les intervencions de seguretat o d'eficiència energètica proposades pel Govern i també les peticions de millora dels propis centres, que a vegades s'han de dur a terme en diversos estius.

Per tenir tots els treballs enllestits en un període tan curt de temps, cal una planificació durant tot l'any. Es programen treballs que van a càrrec del personal intern i d'altres que s'externalitzen, amb partides que habitualment ronden el milió d'euros, tot i que enguany ha estat superior.

La voluntat és anar fent inversions similars cada any, ja que a mig termini no es preveu que calgui fer grans ampliacions o construccions de nous centres.

Algunes de les escoles que demà estrenaran millores són la de la Peletera d’Escaldes-Engordany, els centres de primera ensenyança de Sant Julià, o la del Pedral d’Encamp, on s’ha fet una intervenció important per millorar-ne l’eficiència energètica.

Informa/imatge: Marta Tort
Locució: Laura Massegú