- Un bomber ha mort aquest dilluns a Lanzarote en un accident d´ala delta. La notícia ha commocionat el cos, que aquest migdia ha confirmat la desaparició del seu company. Toni Gràcia Armengol participava en un campionat internacional, que va finalitzar dissabte. Les primeres hipòtesis indiquen que hauria mort per un fort traumatisme cranioencefàlic. - La part alta de l´avinguda Meritxell mantindrà finalment el doble sentit de circulació, tot i reduir l´amplada de la calçada i canviar el paviment per induir a una circulació més lenta. Ho ha explicat el cap d´equip encarregat del projecte, que també ha exposat els elements d´Smart City que s´hi introduiran. - L´autòpsia del bomber que va patir un accident d´ala delta aquest dilluns a Lanzarote demostra que la causa de la mort va ser l´impacte de la caiguda. El cos serà incinerat a les illes Canàries. Toni Gràcia Armengol, de 49 anys, es trobava a Lanzarote on la setmana anterior havia participat en una competició internacional d´ala delta. - Els tres consellers que continuen al grup liberal qüestionen els arguments de Josep Pintat i els seus afins per trencar el grup parlamentari. Jordi Gallardo, Judit Pallarés i Ferran Costa creuen que les divergències per la reforma comunal era un tema tancat. Gallardo assegura que el partit no ha volgut excloure ningú del procés d´elecció de candidat.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

El cap de Govern assegura que la unitat de radioteràpia és una prioritat i no pateix per la dimissió de Piqué

  Noticies » Política   26 de juliol, 2017
www.andorradifusio.ad

El cap de Govern assegura que dotar el país d´una unitat de radioteràpia és una prioritat i defensa el concurs públic per oferir el servei a l´hospital. Ha reconegut que hi ha tensions amb el SAAS, el qual no compartiria que una institució coordini l´actual estructura oncològica en benefici d´un privat, però ha dit que no pateix per la dimissió del seu director general.

Que els pacients de càncer puguin dur a terme la radioteràpia al país és una prioritat del Govern. El problema és la fórmula escollida, que com avançava aquest dimarts RTVA, hauria creat tensions amb la direcció del SAAS, que no comparteix que una institució privada coordini l´actual estructura oncològica i, per tant, que se´n beneficiï. 

El cap de Govern, però, ha defensat l´aposta pel concurs públic perquè "és la manera més neutra i pragmàtica per tenir una màquina de radioteràpia". "Ja veurem si és l'Institut Baselga, el concurs està obert", ha afegit posant en relleu que "els hi devem als malalts de càncer" perquè, en part, és una qüestió "de sobirania".

El director general del SAAS, Josep Maria Piqué, ja ha fet saber la seva opinió sobre tota aquesta qüestió al Govern. Antoni Martí, però, no creu que les desavinences entre l'executiu i la direcció desemboquin en la dimissió dels directius del SAAS.

El servei d´oncologia podria ubicar-se en el nou edifici que està previst construir al costat de l´hospital per acollir el tanatori nacional i la sala de vetlles.

Informa: Aandrés González-Nandín
Imatge: Kevin Ribeiro