- La Federació de Rugbi ha encetat una nova etapa amb David Ferré al capdavant. El nou dirigent ha estat al plató del "Dia E" acompanyat del president sortint, Xavier Vilasetrú. Ferré ha criticat Andorra Turisme per no tenir en compte la federació en l´estada de l´Stade Toulousain. - Josep Pintat va ser el primer a qui l´executiva liberal va demanar si volia ser cap de llista a les generals. Per això, segons el conseller general Ferran Costa, els han decebut les paraules de Pintat que els liberals no tenen estructura. - La CASS reitera que cal augmentar la cotització a la branca de jubilació per garantir la sostenibilitat de les pensions. El president del consell d´administració també ha apuntat un augment de les cotitzacions a la branca general progressiva i cada any. - Dels candidats a cap de Govern també n´ha parlat aquest dilluns Antoni Martí. Creu que han de tenir experiència de gestió dins el món de la política i considera que DA és qui pot aportar aquest perfil, tot i que assegura que encara no s´ha escollit candidat. - FEDA s´ha marcat com a objectiu pels propers anys incrementar, encara més, la millora de l´estalvi energètic. També ha informat que es preveu que el consum elèctric baixarà un 1% aquest 2017. - Els accionistes majoritaris de BPA volen portar al tribunal de justícia europeu l´anomenada llei BPA. Text aprovat el 2015 arran de la crisi del banc i que transposa una directiva europea. Els germans Cierco consideren que la directiva no s´ha aplicat correctament.Demanen 360 milions d´euros per danys i perjudicis. - El 35è aniversari de la creació de Pal ha dut la inauguració d´un nou edifici de serveis al coll de Botella. L´espai disposa de 1.500 metres quadrats en dues plantes i acollirà, per exemple, tres punts gastronòmics i venda de forfets. Els 2,3 milions d´euros que costa els ha sufragat el comú de la Massana amb excedents de tresoreria.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Escaldes canviarà l'entrada a Vivand per la part alta

  Noticies » Política   07 de desembre, 2017
www.andorradifusio.ad

El comú d'Escaldes-Engordany es replanteja l'entrada a Vivand per la part alta i projecta un canvi en l'accés pel carrer Santa Anna. Per fer-ho desplaçarà la plaça de les Pubilles i eliminarà la trajectòria actual de la circulació per permetre anar recte fins a la zona d'aparcaments. Els treballs s'executaran el 2018.

El comú d'Escaldes-Engordany projecta canviar l'entrada a Vivand i el centre de la parròquia per la part alta. Les obres al carrer Santa Anna per executar la separativa d'aigües serviran també per canviar i eixamplar les voravies, la qual cosa suposarà un primer pas en l'embelliment de l'accés a la zona comercial.

El cònsol menor,Marc Calvet, explica que equesta acció es complementarà amb el desplaçament cap a un costat de la plaça de Pubilles. El canvi permetrà eliminar la ziga-zaga actual sense haver de variar els sentits de la circulació.

El desplaçament de la plaça de les Pubilles estarà previst en el pressupost de l'any vinent. Segons Calvet s'ha d'estudiar quan es fa encara perquè les obres no coincideixen amb les de Santa Anna i Carlemany.

El comú ja ha aprovat l'adjudicació de les obres al carrer Santa Anna que finalment començaran després de les festes de Nadal. Duraran deu setmanes i costaran més de 400.000 euros. Després de les obres les voravies seran d'un metre dels dos costats i amb granet de 3 colors com l'avinguda Carlemany.

Informa: Ana Alamán
Imatge: Sergi Linares