- Jane Birkin vindrà a Andorra amb una secció musical amb un homenatge a Serge Gainsbourg. Serà a la tardor, amb una data encara per confirmar. És un dels grans anuncis del programa de la temporada cultural francesa que ve plena d´atractius genuïns francesos com el parcour, el Festival de Cannes i la Comédie Française. - Una vintena d´associacions han conformat la primera Fira d´entitats socials i cíviques. Un projecte que busca incentivar el voluntariat entre els joves i apropar a la ciutadania la seva tasca. El ministeri d´Afers Socials ha creat un espai on les diferents associacions cíviques i socials puguin interactuar amb la ciutadania i donar a conèixer la feina que desenvolupen. - Segon dia de judici BPA que ha continuat centrat en les qüestions prèvies. Els advocats de diversos gestors del banc han denunciat que se´ls va vulnerar el dret a la defensa. Perquè no sabien de què se´ls acusava abans de ser processats i perquè després no van tenir temps per preparar proves. Uns arguments que ha rebatut el fiscal general. - Sindicatura accepta la proposta dels set consellers de grup mixt que atorga a Josep Pintat la presidència i dona per tancada la crisi del grup que s´ha allargat un mes. Ha defensat la seva actuació per, entre d´altres, poder reactivar la comissió de Finances i començar a treballar amb el pressupost del 2018. Pere López és el president suplent. - Una vintena de restauradors de la Massana prenen part en les noves jornades de ´Lo Mandongo´, el cicle gastronòmic dedicat a la carn de porc. Quatre dels quals ho fan per primera vegada: tres són restaurants i l´altre és una residència que també ofereix cuina. En aquesta edició es volen superar els menús que es van vendre l´any passat, quan es va arribar als 1.300.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

El cor nacional d'òpera vol participar en les produccions de la temporada d'Andorra Lírica

  Noticies » Cultura   10 de desembre, 2017
www.andorradifusio.ad

Andorra ja té un cor nacional d'òpera. El projecte està liderat per l'associació Andorra Lírica, sota la direcció de la soprano Jonaina Salvador, i neix de la necessitat de tenir un cor estable dedicat exclusivament a la lírica. La idea és que pugui participar a les produccions de la Temporada d'Òpera que requereixin de la participació d'un cor.

Des del mes d'octubre, el recent creat Cor de l'òpera d'Andorra està preparant 'L'elisir d'amore', la primera òpera on participarà el proper mes de gener. Tot i estar format per cantants amateurs, el cor compta amb bones veus. Per alguns, aquest espectacle és tot un desafiament, ja que fins ara no havien fet mai cant.

De moment, el cor d'òpera ja compta amb una quarantena de cantants. La majoria són adults, però també hi ha algunes nenes de 8 anys. En Francesc va decidir formar-ne part perquè li agrada cantar i perquè ja havia participat en altres òperes, amb el cor de les Valls d'Andorra.

Alguns dels integrants del cor són de la Seu d'Urgell, com l'Eva, que ha cantat en cors des de jove i s'ha animat a participar-hi perquè la Jonaina, que també és la seva professora de cant, li va proposar.

El cor assaja els dijous al Centre Cultural i de Congressos Lauredià. La gent nova que s'incorpori a partir d'ara participarà a la tercera òpera de la temporada, 'La corte del faraón', que es representarà al maig.

Informa: Laura Massegú
Imatges: L.Massegú / M.Margalef