- El CE Sant Julià de futbol sala encadena la tercera derrota consecutiva després de caure a casa davant Les Corts per 2 gols a 6. Els de Moisés Gonçalves continuen antepenúltims a la classificació. - El Saló del Videojoc tanca la novena edició amb èxit de participació de públic en les activitats proposades. Amb una programació més diversa l´edició d´enguany ha aconseguit combinar l´oferta educativa amb la lúdica a través de tallers, activitats i xerrades oferts per la Universitat d´Andorra. - Joan Verdú s´acomiada dels Jocs sense poder completar el gegant. Una sortida del traçat a l´inici de la segona mànega ha impedit l´esquiador andorrà acabar la prova amb què tancava la seva participació als Jocs. - L´obertura econòmica no ha estat del tot positiva per a alguns sectors, com ara el transport. Les empreses del país ho tenen difícil per competir amb grans plataformes logístiques. El sector espera que l´acord d´associació aporti més oportunitats per poder treballar fora del territori andorrà. - 3 videojocs francesos en fase de desenvolupament participen enguany al Saló del Videojoc. Aquesta iniciativa és fruit de la col·laboració de l´ambaixada francesa amb el saló, per tal d´apropar als joves els coneixements i experiència de joves professionals de la indústria. - Èxit d´ocupació a les pistes d´esquí la setmana de Carnaval. Vallnord ha arribat als 48.000 dies d´esquí, amb puntes que han superat els últims tres anys. Grandvalira ha apuntat també que les sensacions d´aquesta temporada són positives. - Aquest dilluns comença el període de vaga de la funció pública. No hi ha previstes accions, només les assemblees del cos d´ensenyament, la policia i els duaners. Una vaga que desperta disparitat d´opinions entre la població. Alguns l´entenen, altres, com els pares, lamenten les complicacions que no es facin classes lectives. Un dels sectors crítics amb la vaga ha estat el dels jubilats
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

El Govern inspeccionarà i avaluarà totes les guarderies

  Noticies » Societat   13 de febrer, 2018
www.andorradifusio.ad

Durant el 2018 el Govern inspeccionarà totes les guarderies amb l'objectiu d'avaluar la qualitat del servei, les instal·lacions, el menjar i fins i tot el projecte pedagògic. A més de garantir que es compleixi la normativa, els controls serviran per analitzar si cal una actualització de la normativa vigent. Actualment hi ha una trentena d'escoles bressol públiques i privades.

La inspecció es farà des de l'àrea de control governamental creada a partir de la llei de serveis socials i sociosanitaris. Les inspeccions seran amb preavís, es demanarà tota la documentació i s'analitzarà un ampli ventall d'aspectes. El ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha posat en relleu que s'estudiaran "tots els aspectes globals, que abasten els relatius als recursos humans, les intal·lacions, la ràtio de professionals i les condicions d'habitabilitat" i es farà abans que acabi l'any.

Aquestes inspeccions també serviran per analitzar si cal una revisió de la normativa de les escoles bressol, que data dels anys 90. Més endavant també s'estudiarà amb els comuns la unificació de preus públics, una qüestió que fa temps que es va posar sobre la taula amb bona predisposició, en principi, per part dels comuns. Espot ha explicat que s'inicien les inspeccions per les guarderies perquè es tracta d'un servei molt sensible i amb un gran nombre d'usuaris.

Informa: Ana Alamán
Imatge: Anna Romagosa