- El Tribunal Constitucional anul·la els escorcolls al despatx professional i al domicili dels germans Cierco arran de la demanda per revelació de secret bancari de la família Pujol. El Constitucional conclou que es va vulnerar el seu dret a la intimitat per la poca concreció del registres. I que també es va vulnerar el dret a la defensa arran dels materials intervinguts. - El policia jutjat per maltractament a un detingut serà molt probablement expulsat del cos. La investigació ha confirmat les agressions, que constitueixen una falta molt greu segons la llei de la policia. L´agent feia poc que formava part del cos, ja que pertany a una de les últimes promocions. - SDP lamenta el mal camí que al seu parer està agafant la reforma de la Funció Pública. Els progressistes creuen que no és seriós que el Govern plantegi ara als sindicats fer canvis a la reforma. També lamenta que el síndic posi límits a l´hora de consultar la informació sobre les adjudicacions a l´empresa SPAI que el cap de Govern ha enviat al parlament. - El vicepresident del consell d´administració de Vall Banc, Cristoph Lieber, ha renunciat. L´entitat ho atribueix a motius personals. Lieber havia exercit com a conseller delegat des que JC Flowers va adquirir Vall Banc. L´octubre del 2017 es va fer una reestructuració de la cúpula i Lieber va decidir deixar de ser la cara visible per fer-se càrrec d´una gestora d´actius alemanya, també propietat de JC Flowers. - A Andorra hi ha 1.250 joves amb problemes d´addicció a les drogues o a l´alcohol. Són dades que dona la recent creada associació Fills d´Andorra, que fa una crida a les famílies que es troben en aquesta situació. Entre altres coses, reclamen al Govern que busqui solucions i que rebaixi l´edat penal a setze anys. A l´"Ara i aquí", les impulsores han explicat la seva història.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

El Govern no despenalitzarà l'avortament però acceptaria un debat general sobre els tres supòsits

  Noticies » Política   06 de desembre, 2017
www.andorradifusio.ad

El Govern es nega a reobrir el debat de la despenalització de l´avortament, malgrat la nova denúncia del Consell d´Europa, però el ministre portaveu no tanca la porta a un debat general amb totes les forces sobre els tres supòsits.

L´executiu insisteix que les restriccions estan lligades a la seva realitat institucional, amb el Copríncep episcopal. Tot i això, ha dit que si l´oposició posa sobre la taula la interpretació de la Constitució pel que fa al dret a la vida, s´estudiarà. "Vista la realitat institucional, em sembla una bona manera d'abordar aquest debat. Des d'un debat general, on participin totes les forces polítiques, sense ànim de polemitzar i una actitud per part de tothom constructiva per poder avançar fins allà on es pugui, en el sentit que ens diu el Consell d'Europa", ha insistit el ministre portaveu, Jordi Cinca.

Informa: Laia Ferré Marot