- La junta de presidents decidirà aquest dimarts si corrobora la proposta per reformar el grup mixt. A grans trets, la reforma atorgaria a Josep Pintat la presidència del grup, substituint Pere López, el qual ocuparia el càrrec de president suplent. - La segona fase de les obres d´embelliment de l´avinguda Tarragona, que s´han iniciat aquest dilluns, quedaran enllestides al mes d´abril, segons ha avançat la cònsol major de la capital, Conxita Marsol. Entre altres millores, es crearà un carril bici i es mantindran els dos carrils de circulació en ambdós sentits. - Més de vint persones amb discapacitat encara tenen un contracte de baix rendiment. El Govern recorda que són contractacions il·legals i treballa perquè més empreses se sumin a les 10 que ja hi ha a la xarxa d´empreses inclusives. Aquest dilluns s´han incorporat tres més. - Els treballs de l´ampliació de l´escola andorrana de Santa Coloma comencen aquest estiu i s´allargaran per espai de 18 mesos. Es construiran 18 aules noves i s´aconseguirà reagrupar tots els estudiants del mateix sistema educatiu en un únic edifici. - Ha començat el judici pel cas BPA. L´arribada dels 25 acusats i els seus advocats ha causat una gran expectació. Fins a l´entrada de la sala, a Prada Casadet, s´ha apropat l´accionista majoritari de BPA, Higini Cierco, que ha saludat Joan Pau Miquel, el principal acusat en aquesta causa i a la resta dels seus excompanys. La vista ha començat amb la presentació de les qüestions prèvies.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

El Govern regularà el dret de reunió i manifestació

  Noticies » Política   13 de gener, 2018
www.andorradifusio.ad

DA prepara una regulació dels drets de reunió i manifestació. El ministre de Justícia deixa clar que l´objectiu és garantir els drets i donar-los seguretat jurídica. No pas restringir-los. La regulació s´emmarca dins la futura llei de seguretat ciutadana, que ha d´actualitzar la normativa preconstitucional i actualitzar-la. Per exemple, regulant la videovigilància.

A dia d´avui, a Andorra els drets de manifestació i reunió estan reconeguts a la Constitució, però no estan regulats. Un fet que canviarà amb la llei de seguretat ciutadana que prepara el Govern. El ministre de Justícia deixa clar que no es pretén restringir-los, sinó regular-los per ampliar-ne la seguretat jurídica. També es regularà en quines situacions es poden restringir les manifestacions.

La llei de seguretat ciutadana també regularà altres aspectes: els controls d´identitat, les autoritzacions per a esdeveniments molt concorreguts, l´oci nocturn i la venda d´alcohol, la seguretat d´armeries, joieries i bancs, o la videovigilància en llocs públics.

Informa: Andrés González-Nandín
Imatge: Anna Ginestà