- Reunió del comú de Sant Julià de Lòria amb consellers i ministres de la parròquia per explicar-los el neguit pels efectes de la reforma comunal. Josep Miquel Vila ha explicat la versió ampliada de l´informe d´Aparicio, que hi assenyala inconstitucionalitats. Vila també està preocupat perquè la parròquia podria rebre fins a un milió d´euros menys. La reforma es votarà divendres, i el grup liberal no ha aclarit si hi donarà suport. - Extradició d´un resident espanyol de 46 anys buscat per la Interpol i que ha de complir una condemna de més de catorze anys a Espanya per un delicte contra la llibertat sexual. La policia el va detenir i empresonar en vista de la seva demanda d´extradició. Ell s´hi va oposar des d´un principi, però finalment el Tribunal Superior de Justícia ha confirmat la decisió del Tribunal de Corts i l´ha extradit a Espanya. - Primera reunió dels coprínceps Emmanuel Macron i Joan-Enric Vives. Ha estat aquest matí al Palau de l´Elisi, a París. Es tracta d´una trobada principalment protocol·lària en la qual s´han tractat temes com les negociacions amb la Unió Europea per a l´acord d´associació o la propera visita de Macron a Andorra. - Més agents cívics que vagin amb els grups que porten els operadors turístics i un manual de bones pràctiques són algunes de les iniciatives que es poden dur a terme per prevenir incidents nocturns al Pas. Així s´ha decidit en l´última reunió de la taula transversal que s´ha fet en aquesta localitat. - El Govern s´ha trobat aquest dilluns amb els agents socioeconòmics per explicar-los les últimes reunions amb la Unió Europea sobre el tabac. Andorra va proposar el juliol passat una sèrie de principis: el període transitori a vint anys, adherir-se al conveni de l´OMS i reforçar polítiques contra el tabac, entre d´altres.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

El María Moliner acull 730 alumnes en el segon curs com a centre integrat

  Noticies » Societat   11 de setembre, 2017
www.andorradifusio.ad

El col·legi espanyol María Moliner es consolida com a centre integrat per segon any consecutiu, amb més de 700 alumnes.

A les 16.30 hores ha sonat l'esperat timbre i desenes d'infants carregats amb les motxilles han començat a desfilar dels centres escolars. Un primer dia no gaire feixuc, en el qual s'han fet les presentacions, s'han repassat les normes, s'han explicat els objectius de les assignatures i les novetats d'enguany.

Amb el centre integrat, que inclou des de l'educació infantil a segon de batxillerat, s'ha arribat a 730 alumnes. 260 dels quals d'educació infantil i primària.

El primer dia escolar ha estat satisfactori tant pels pares com pels alumnes, que han destacat per sobre de tot el fet de retrobar-se amb els amics.

Una setmana per adaptar-se al nou ritme, als horaris i iniciar noves activitats extraescolars.

Durant el primer dia els més afortunats no han estrenat l'agenda i, per tant, no s'enduen deures per fer. És moment de gaudir del temps lliure que els queda i anar a dormir ben d'hora.

Informa: Hèctor Romance
Imatges: Cristina Jubete
Locució: Joan López