- La manca d´habitatge de lloguer no es pot resoldre per decret. Així ho afirma el ministre d´Afers Socials, que rebutja la proposta sindical de limitar a sis-cents euros el preu del lloguer. Xavier Espot assegura que són mesures per a les quals el Govern no té competències. - El grup Cirsa, un dels grups que vol construir el casino al clot d´Emprivat, ha encarregat al despatx de Norman Foster un projecte immobiliari en aquesta zona. La voluntat és que que inclogui habitatges de luxe, un hotel de cinc estrelles i un centre comercial amb marques Premium. - L´equip Menairons, de l´Escola Andorrana de batxillerat, s´ha proclamat campió de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat i representarà la Universitat d´Andorra a la fase final que es farà a l´abri a Elx. Competiran contra els altres finalistes de les universitats de la Xarxa Vives que tenen el català com a llengua pròpia. - L´església de Sant Pere Màrtir d´Escaldes Engordany ha acollit aquest dissabte la missa funerària en record a Samuel Prada León. Familiars i amics han volgut acomiadar-se del jove resident al Principat de 24 anys, que va perdre la vida a Síria en un combat contra d´Estat Islàmic. La missa s´ha celebrat sense el cos del difunt, que continua a Síria pendent que les milícies kurdes el puguin repatriar. - El FC Andorra ha guanyat aquest dissabte amb claredat al cuer de la lliga, el Valls, per 3 gols a 0. Tot i les nombroses baixes, els de Candi Viladrich han dominat gran part del partit. El resultat permet als andorrans situar-se amb 39 punts. Un pas més cap a la salvació i, fins i tot, mirar cotes més altes.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

El Moneyval felicita Andorra per les reformes antiblanqueig però demana millores

  Noticies » Política   14 de novembre, 2017
www.andorradifusio.ad

Andorra ha de passar properament una nova avaluació del Moneyval, l'organisme del Consell d'Europa que lluita contra el blanqueig de diners i el finançament del terrorisme. De moment, ha fet públic un resum de les mesures que ja s'apliquen. El Moneyval felicita Andorra per les reformes fetes en matèria d'antiblanqueig, però demana millores.

El Moneyval afirma que és evident que a Andorra hi ha hagut un compromís polític per canviar la legislació en aquesta matèria. També que les autoritats tenen una comprensió raonable dels riscos que té el país. Ara bé, demana una supervisió política de com s'apliquen els plans per reduir aquests riscos.

Segons el resum de l'organisme, les autoritats fan un ús sistemàtic de la informació que proporciona la UIFAND per a la investigació dels casos de blanqueig. Ara bé, el resultat és una relació "modesta" entre el nombre d'investigacions i el de condemnes.

El Consell d´Europa també demana una sèrie de millores en la lluita contra el blanqueig i fa algun retret a Andorra. Per exemple, té la sensació que les institucions financeres menystenen en certa mesura els riscos de blanqueig. I diu que professionals com ara advocats i comptables semblen estar menys conscienciats.

A més, considera que el límit de recursos de la UIFAND ha obstruït la seva capacitat de supervisió. El Moneyval subratlla també que cal enfortir l'estratègia i la coordinació amb l'INAF. Per últim, demana a Andorra que sigui proactiva per donar assistència legal a d'altres jurisdiccions i recomana eliminar el requisit de la doble incriminació per poder cooperar.

Informa: Andrés González-Nandín