- La fiscalia demana 4 anys de presó, part ferma, per Josep Vila, excònsol menor d´Andorra la Vella, per dos delictes d´exhibicionisme davant de menors. En el judici celebrat al Tribunal de Corts, la defensa n´ha reclamat l´absolució perquè no el considera culpable. - Una intervenció policial la matinada de dilluns per uns aldarulls ha permès desarticular un punt de distribució d´estupefaents a Escaldes-Engordany. Cinc joves, tres nois i dues noies, han estat detinguts per un delicte contra la salut pública. La policia ha decomissat importants quantitats de droga. Els detinguts han passat a disposició judicial. - El Mundial de trial torna a mitjan juny a Andorra. Tot i que falta la confirmació de l´assemblea de la Federació Internacional, la cita ja figura al calendari. Finalment el nou promotor ha decidit seguir confiant en Sant Julià com a seu. - Ordino-Arcalís haurà de contractar més monitors d´esquí per cobrir les mateixes hores de classe que la temporada passada. És una de les conseqüències dels nous contractes pels monitors. Un nou escenari que no convenç la direcció, que es mostra expectant. Xabier Ajona ha lligat l´interès d´inversors per SECNOA a la credibilitat del pla director. - Liberals d´Andorra dona quinze dies als aspirants a ser cap de llista del partit per presentar candidatura. Inicia així el procés per escollir el candidat, que no implicarà necessàriament primàries si es tanca una candidatura de consens. És una incògnita el que farà l´actual president del grup parlamentari, Josep Pintat.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

El Moneyval felicita Andorra per les reformes antiblanqueig però demana millores

  Noticies » Política   14 de novembre, 2017
www.andorradifusio.ad

Andorra ha de passar properament una nova avaluació del Moneyval, l'organisme del Consell d'Europa que lluita contra el blanqueig de diners i el finançament del terrorisme. De moment, ha fet públic un resum de les mesures que ja s'apliquen. El Moneyval felicita Andorra per les reformes fetes en matèria d'antiblanqueig, però demana millores.

El Moneyval afirma que és evident que a Andorra hi ha hagut un compromís polític per canviar la legislació en aquesta matèria. També que les autoritats tenen una comprensió raonable dels riscos que té el país. Ara bé, demana una supervisió política de com s'apliquen els plans per reduir aquests riscos.

Segons el resum de l'organisme, les autoritats fan un ús sistemàtic de la informació que proporciona la UIFAND per a la investigació dels casos de blanqueig. Ara bé, el resultat és una relació "modesta" entre el nombre d'investigacions i el de condemnes.

El Consell d´Europa també demana una sèrie de millores en la lluita contra el blanqueig i fa algun retret a Andorra. Per exemple, té la sensació que les institucions financeres menystenen en certa mesura els riscos de blanqueig. I diu que professionals com ara advocats i comptables semblen estar menys conscienciats.

A més, considera que el límit de recursos de la UIFAND ha obstruït la seva capacitat de supervisió. El Moneyval subratlla també que cal enfortir l'estratègia i la coordinació amb l'INAF. Per últim, demana a Andorra que sigui proactiva per donar assistència legal a d'altres jurisdiccions i recomana eliminar el requisit de la doble incriminació per poder cooperar.

Informa: Andrés González-Nandín